Fatih Öztürk RTÜK'ün araştırması
HABERİ PAYLAŞ

RTÜK'ün araştırması

Haberin Devamı

Ülkemizin yoğun gündemi arasında Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Çocuk ve Medya’ Kongresi’nde açıklanan çocukların medyayı nasıl kullandıklarına dair araştırma sonuçlarını paylaşmakta yarar var. Gençler medyayı özgür ama kontrollü kullanmak istiyor. Ancak unutmamak gerekir ki kontrolsüz tam özgürlük sorun demektir. Çocuklarımız yaşıtlarıyla mahallede, parkta, sokakta sosyalleşmek yerine ekran kuşağı olarak yetişiyor.

[[HAFTAYA]]

Ekran çağında ekranları karartarak çocukları dijital dünyadan uzaklaştıramayız. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da kongrede vurguladığı gibi haberlerden çizgi filmlere kadar çocuklara özgüven inşa eden, toplumsal duyarlılık katan yaklaşımla hareket edilmeli. RTÜK’ün 26 ilde 6-18 yaş arası 4 bin 306 çocukla yaptığı araştırmada çocukların günde 2 saat 39 dakikalarını telefona ayırdıkları, bilgisayar kullanım yaşının 8, internet kullanım yaşının 9, cep telefonu kullanım yaşının da 10’a kadar indiği ortaya çıktı. Kendisine ait odada bilgisayarı tableti olanların oranı yüzde 75, interneti olanlar yüzde 58,6, televizyonu olanlar yüzde 41. Öğrencilerin yüzde 57’si okul dışındaki zamanlarda TV izliyor, yüzde 33,9’u internette vakit geçiriyor, yüzde 50’si bilgisayar ya da tablette oyun oynuyor. Açık alanda oynayanların oranı yüzde 23,8’de kalmış.

Öğrencilerin yüzde 60’ı okul dışında müzik ve sanatla ilgili bir çalışma yapmıyor ve böyle bir etkinliğe katılmıyor. Bu hafta 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayacağız. Socrates’in dediği gibi dünyada her şeye değer biçilebilir ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü onun eseri hem her şeydir, hem de hiçbir şeydir. Bu nedenle öğretmenlik mesleği için atılacak her adım aslında geleceğimize yapılan yatırımdır. Ayrıca öğretmenlik, herkesin yapabileceği bir meslek değildir.

Öğretmenlik, gönül mesleği, aşk, sevgi ve fedakârlık mesleğidir. Eğitim ve öğretim, bilen bir kişinin, bilmeyene, doğru yolu göstermesi, onun elinden tutmasıdır. Öğretmen ise bunun uygulayıcısıdır. Geleceğimize ışık tutan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarken, Van depreminde hayatlarını kaybeden öğretmenlerimizi bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder