Fatih Öztürk Serbest kıyafet uygulaması
HABERİ PAYLAŞ

Serbest kıyafet uygulaması

Sömestre tatiline girerken Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer karne verdiği bir öğrenciye ‘okula serbest kıyafetle gitmek ister misin?’ sorusunu sormuş, öğrenci de gülümseyerek ‘evet’ demişti. Bakan Dinçer’in bu soruyla kamuoyunun nabzını yokladığını düşünürken Bakan geçen hafta Kanal 24’te katıldığı programda moderatör Yaşar Taşkın Koç’un sorularını yanıtlarken bu konuya da değindi.

[[HAFTAYA]]

Bakan Dinçer, iktisadi açıdan henüz gelişmemiş pek çok ülkede forma kullanılmadığını belirterek “İnsanlar, kendi ailelerinin üretip kullandığı, geliştirdiği ürünleri giyerek okula gidebiliyor. Değişik ülkelerin pek çoğunda farklı farklı uygulamalar var, ama hiçbirisinde standartlaştırılmış tek tip uygulamaya rastlamak mümkün olmuyor” dedi. Hatırlarsanız geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen, öğrenci ve veliler arasında ‘Okul kıyafetleri serbest olsun mu?’ anketi yapmışı. Anket sonucuna göre ‘Önlük kalksın, serbest kıyafet gelsin’ diyenlerin sayısı ‘Önlük uygulaması devam etsin’ diyenlerin önüne geçti.

Haberin Devamı

Yani çoğunluk serbest kıyafetten yana olduğunu belirtti. Zaten Bakan Ömer Dinçer de bu konunun tartışılması gerektiği kanaatinde… Serbest kıyafet uygulamasının zenginle fakir arasındaki mesafeyi açacağı görüşüne katılmadığını vurgulayan Bakan Dinçer “Önlük ilköğretim okullarında giyilen bir giysi. Ve ilköğretim okulları daha çok mahallelerimizde yer alıyor. Mahalleler benzer sosyoekonomik muhtevaya sahip olan insanlardan oluşuyor. Dolayısıyla zaten zengin kendi mahallesindeki okula, fakir de kendi mahallesindeki okula gidiyor.

Ayrıca yine bugün mevcut uygulamamızda ayakkabı, pantolon, çanta, toka serbest. Esasında esas farklılığı ortaya koyan giysilerden birisi ayakkabıdır” diyor. Bakan Ömer Dinçer aldıkları her kararda olduğu gibi bu konuda da hassasiyeti elden bırakmıyor. ‘Eğer toplumun birtakım tedirginlikleri, hassasiyetleri varsa ona da dikkat etmek lazım” sözleriyle henüz net bir karar vermediğini vurguluyor. Serbest kıyafet konusu son iki yıldır gündemde. Cin şişeden çıktı artık. Bakanlık serbest kıyafetle okula gidilmesi konusundaki süreci yönetirken sektörü de mağdur etmeyecek tedbirleri alabilirse bu işe en çok öğrenciler sevinecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder