Fatih Öztürk Tercihlere dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Tercihlere dikkat!

Haberin Devamı

Son SBS ile bir dönem daha kapandı. Son SBS’de Türkiye genelinde 16 Türkiye şampiyonu çıktı. Bunlardan 7’si İstanbul’dan, 4’ü ise Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu öğrencileriydi. Çocukluklarının en güzel yıllarında, disiplinle, sorumlulukla çalışarak başarıya ulaşan tüm öğrencileri, emek veren öğretmenlerini ve ailelerini gönülden kutluyorum.

SBS tarihinin en zor olarak kabul edilen sınavını geride bırakan öğrenci ve ailelerini şimdi daha hareketli bir süreç bekliyor. Çünkü son kez yapılan SBS’de tercih sistemi değişti. Bu nedenle sadece 10 okul yazılabilen tercih listesi büyük önem taşıyor. Eğitimcilere göre bu sistemde öğrencilerin açıkta kalma ihtimali daha yüksek.

[[HAFTAYA]]

Kaç kişinin nereyi tercih edeceği belirlenemeyeceği için boş kalacak kontenjanları kestirmek mümkün olamayacak. Yedek yerleştirmede 10 tercih esas alınarak yapılacağı için kontenjanı açık kalan bir başka okul seçilemeyecek. İlk yerleştirmede açık kontenjanı kalan, puanı yüksek bir okula, yedek yerleştirmede o okulu tercih etmeyen yüksek puanlı biri giremeyecek.

Ancak o okulu ilk yerleştirmede tercih eden daha düşük puanlı bir öğrenci yerleşebilecek. Öğrencinin tercih sıralaması da büyük önem taşıyor. Düzeltme şansı olmayacağı için istemediği bir okulu tercih eden, bu okulda okumak zorunda kalacak. Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan, 12-16 Ağustos arasında kayıt yaptıracak.

Asıl kayıtlar sona erdikten sonra 16 Ağustos saat 19.00’dan itibaren boş kalan kontenjanlara kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek.

Bu öğrenciler 3 gün içinde kayıt yaptırabilecek. Kontenjanlar için yedek listede yer alan öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 26 Ağustos saat 17.00’ye kadar sistem tarafından otomatik yapılacak. 19-26 Ağustos arasındaki edek listeden kayıt hakkı kazananlar, her gün saat 19.00’da duyurulacak. Bu kayıtlar da 29 Ağustos günü mesai bitimine kadar devam edecek. Yani aileler açısından yaz maratonu bitmedi, yeni başlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder