Fatma Demirok Göbek en hızlı ve kolay nasıl eritilir? En etkili göbek eritme yöntemleri
HABERİ PAYLAŞ

Göbek en hızlı ve kolay nasıl eritilir? En etkili göbek eritme yöntemleri

Diyetisyenlerin en sık duyduğu soruların başında ‘Bu göbek nasıl eritilir?’ geliyor. Öncelikle şunu unutmamalısınız: Göbeğiniz varsa, vücudunuzda fazladan depolanan yağ var demektir. Yani "Benim kilom yok, sadece göbeğim var" yanlış̧ bir düşüncedir.

Her insanın depo bölgesi farklı. Kimi basenlerinde kimi göbek bölgesinde fazla yağ depolar. Ve kilo vermeye başladığınız dönemde, önce depolanan bölge dışındaki yerlerden kilo verirsiniz. Depo bölgelerdeki yağlar en son gider. O yüzden son kiloları vermek daha zordur ama daha büyük değişim yaratır.

Haberin Devamı

Göbek en hızlı ve kolay nasıl eritilir En etkili göbek eritme yöntemleri

Eğer belirli bir bölgenizde toplanmış kilolarınız varsa diyetle birlikte bölgesel egzersiz yapmanız çok önemli. Telefonlarınıza indireceğiniz ücretsiz uygulamalarla yapacağınız 8 dakikalık egzersizler bölgesel kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Bu egzersizlerin daha etkili olmasını istiyorsanız 35 dakikalık bir yürüyüş sonrası, vücut yağ yakımına geçtiği zaman yapmalısınız.

Genellikle erkekler 'elma tipi' dediğimiz göbekte yağ depolanan vücut tipine sahip. Bunun sebebi testosteron denen hormonun erkeklerde kadınlara oranla daha fazla olması, ve bu hormonun göbek yağlanmasına sebep olması. Kadınlarda ise, menopoz gibi özel dönemlerde, vücutlarında östrojen hormonunun azalıp testosteron hormonunun yüksek kalması göbek bölgesinde yağlanmanın artmasına sebep olur.

Günlük su tüketiminiz da çok önemli. Günde 2.5 -3 litre su tüketimi yağlanmanızın azalmasına yardımcı olur.


Karın yağlanmasının zararları

Göbek en hızlı ve kolay nasıl eritilir En etkili göbek eritme yöntemleri

Estetik rahatsızlık dışında karın bölgesindeki yağlanmanın sağlığa ciddi zararları var. Organları çevreleyen bu yağ tabakası, metabolik sendrom, tip 2 diyabet, kalp rahatsızlığı ve kansere davetiye çıkarır.

Karın yağlarını eriten yiyecekler

  1. Süt ve süt ürünleri: Çalışmalar, özellikle yarım yağlı ve yağsız olan süt ve süt ürünlerinin kas yapımını arttırıp karın yağlarının yakımında yardımcı olduğunu buldu. Özellikle lor peyniri karın yağlarının yakımında etkili.
  2. Badem, ceviz, fındık: Bu yağlı tohumları porsiyon miktarına dikkat ederek tüketebilirsiniz. Günlük 10-15 adet badem, fındık ve 4-6 adet tam ceviz tüketimi yağ yakımını destekler.
  3. Ananas: İçerdiği bromelain enzimi proteinleri sindirici etkiye sahiptir.
  4. Yeşil çay: Günde 3-4 bardağı geçmeyecek şekilde tüketeceğiniz yeşil çay yağ yakımını hızlandırır.
  5. Omega-3 : Balık, yeşil yapraklı sebzeler ve cevizde bulunur. Bu gıdaları yeterince tüketmeyenler takviye olarak alabilirler.
  6. Çözünür lif: Bir çalışmada çözünür lif alımındaki her 10 gramlık artış, 5 yıl boyunca karın yağlarında yüzde 3.7 oranında azalmaya yardım ettiği gözlemlendi. Meyve, sebzeler, kuru baklagiller ve yulafta bolca bulunur.

Göbek en hızlı ve kolay nasıl eritilir En etkili göbek eritme yöntemleri

Karın yağlanmasını azaltmak için bunlardan kaçının

  1. Alkol tüketimini sınırlandırın: Çok fazla sayıda çalışma, alkol alımının karın yağlanmasını arttırdığını gösteriyor.
  2. Trans yağ tüketimini azaltın: Daha çok margarinlerde ve paketli gıdalarda bulunan bu yağlar karın yağlanmasını artırıyor.
  3. Şeker tüketimini azaltın: Şekerli besinlerin göbek bölgesinde depolandığını gösteren birçok çalışma var. Bu gruba fazla meyve de dahil. Günde 4-5 porsiyondan fazla meyve tükettiğiniz zaman fazla şeker tüketmiş olursunuz.
  4. Tatlandırıcı içeren besinler: Tatlandırıcı yiyecek ve içecekler karın bölgesinde yağlanmayı arttırır.
  5. Düzensiz beslenme: Düzensiz beslenme daha kolay yağlanmanıza sebep olur. Her gün aynı saatlerde beslenmeye ve aynı saatlerde uyuyup uyanmaya özen gösterin.
  6. Yetersiz uyku.
  7. Öğün atlama ve uzun süreli açlık: Bu durum vücutta yağlanmayı tetikler ve özellikle karın bölgesinde yağlanmaya sebep olur.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder