Fatma Demirok Tatilde beslenme
HABERİ PAYLAŞ

Tatilde beslenme

Bütün bir yılın yorgunluğunu atıp dinlenmek için tatil dönemlerini dört gözle bekliyoruz. Peki bu dönemlerde diyette olanlar neler yapmalı? Eğer hastalığınızdan dolayı ömür boyu beslenmenize dikkat etmeniz gerekmiyorsa ve sadece kilo vermek için diyet yapıyorsanız, tatillerde rahat bir nefes alın ve tatilin tadını çıkarın. Burada önemli olan nasıl bir tatilde olduğunuz. Her şey dahil konseptli bir tatil planladıysanız ve diyet yapmak istemiyor ama kilo da almak istemiyorsanız, bazı önlemler almalısınız.

Haberin Devamı

1) Günde 3 litre su içmeye özen gösterin.

2) Çay, kahve veya alkol tüketecekseniz içtiğiniz su miktarını arttırın.

3) SPA tatilindeyseniz hamam veya saunada kaybedeceğiniz su miktarını yerine koymak için daha fazla su tüketin.

4) Eğer yüzme ya da kayak gibi bir spor içeren tatilde değilseniz günde 30 dakika yürüyüş yapmaya özen gösterin.

5) Sabah, öğle ve akşam açık büfe olan bir konseptteyseniz; kahvaltı veya öğle yemeğinde serbest beslenip akşam dikkat etmeye çalışın.

6) Akşam dikkat etmek için haşlama sebze, yoğurt, salata veya ızgara beyaz et, yanında salata tercih edebilirsiniz.

7) Akşam kaçamak yapmak istiyorsanız ya bunu bir gece ile sınırlandırın ya da uzun bir tatiliniz varsa akşam kaçamak yapıp ertesi gün dikkatli beslenin.

8) Gün içinde şeker içeren, meyve suları, asitli içecekler, şekerli kahveler ve alkolden uzak durmaya çalışın veya günde 1 bardak ile sınırlandırın.

Bu önerilere dikkat edebilirseniz kilo almadan tatilinizi bitirebilirsiniz.

Her şey dahil konsepti dışında bir tatilde ne yapmalı?

Tatilde beslenme

İlk yazdığım dört öneri bu tatiller için de geçerli. 2 ana öğün, 1 veya 2 ara öğün şeklinde beslenebilirsiniz. Yani geç kahvaltı yapıp bu öğünde daha fazla besin tüketip akşamı daha hafif geçirebilirsiniz. Burada ikindi ara öğününün uzun olduğunu unutmayıp mutlaka yoğurt veya süt, yanında bir meyve veya ceviz, badem tüketeceğiniz bir öğün eklemelisiniz. Ara öğün yapmazsanız akşam daha kontrolsüz ve daha çok yiyeceğinizi unutmayın. Az yemek adına atlayacağınız ara öğün, akşam daha fazla yemenize sebep olur.

Tatlı yemek istiyorsanız ikindi ara öğünde yarım porsiyonun yanında sütlü bir kahveyle tüketebilirsiniz. Bu sistemde yine akşamı abartmak isterseniz ya bir gece ile sınırlı tutun ya da ertesi gün dikkatli beslenmeye çalışın.

Haberin Devamı

Beslenme olarak bu önerilere uyarak ne diyet yapmış ne de tamamen kontrolü kaybetmiş olursunuz. Böylece hem tamamen disiplininizi bozmamış hem de tatil gibi özel bir dönemde ne yesem ne yapsam gerginliğinden kurtulmuş olursunuz. Önemli olan bedenen ve ruhen eğlenip keyif aldığınız bir zaman geçirmeniz. Gerisi nasıl olsa gelir...

Mutlu, huzurlu ve neşe dolu tatilleriniz olsun…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder