Ferhan Kaya Poroy Evladım ödev bitti mi?
HABERİ PAYLAŞ

Evladım ödev bitti mi?

Şöyle derin bir oh çekiyorum, başka da bir şey demiyorum. Dualarım kabul oldu, yazılarım, dileklerim sonunda gerçek oldu.

Her ne kadar TEOG döneminde kendisini eleştirsem de ve hala sistemle ilgili bir sürü aksaklık olsa da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı doğru bir karar verdi.

Veeeee beklenen oldu.Ödevleri yasakladı! Beni yıllardır takip edenler ödev konusundaki fikirlerimi gayet iyi bilirler. Aslında ben sadece sömestr ve yaz tatillerinde değil, ödevlerin tümden kaldırılmasından yanayım ama bu bir adım. Bizi mutlu etti. Eminim ilerleyen zamanlarda eve verilen veya hafta sonlarını tüm ailelere zehir eden ödevler de ortadan kalkacak.

Haberin Devamı

Zaten neden varlar ki? Bırakın çocuklar tüm günü okulda geçirdikten sonra eve geldiğinde biraz ailesiyle sohbet etsin, hayatta neler olup bittiğinin farkında olsun.

Tek başarının ders, tek sorumluluğun okul hayatı olduğu üzerine odaklanmasın. Sosyal sorumluluk projelerine katılsın, güzel bir film izlesin, iyi bir kitap okusun, bir konsere gitsin mesela...

Olacak, o da olacak bekliyoruz sabırla. Yine tüm yazılarımda verdiğim bir örneği vereceğim: Eğitim sistemiyle bir numaralı ülke olarak kabul gören Finlandiya’da ödev yok mesela...

Çok çok o gün işlenen konunun tekrar edilmesi üzerine öneriler var. Ya da “Yaz tatilinde kitap okuyun” gibi bir öneri ama asla belirli kitapları dayatarak ve arkasından gerçekten okuyup okumadığını test eden soru- cevap kağıtları vererek değil. Neysee bu tatil biz kazandık.

Sonunda ödevsiz bir yarı yıl geçireceğimiz için çok mutluyuz.

Konser, sinema, tiyatro, müze, planlarımız yapıldı bile. Herkes kendine keyifli kitaplar da seçti. Bu tatil evimizde keyif yapacağız, “Evladım ödevler bitti mi?” sorusunu sormadan...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder