Ferhan Kaya Poroy Her şeyin bir yaşı var!
HABERİ PAYLAŞ

Her şeyin bir yaşı var!

Haberin Devamı

Bodrum’da neler oluyor neler... Bundan yaklaşık 4 hafta önce ‘Herkesin Bodrum’u kendine’ başlıklı bir yazı yazmış ve ebeveynler için değişen Bodrum algısından bahsetmiştim.

Tabii bu algının zorunlu olarak değiştiğinden de söz etmiştim. Okumayanlara küçük bir not: Bu velilerin durumu zor.

Çünkü sessiz sakin bir koyda kitap okuyup denize girmek, akşam keyifli bir balık yiyip sohbet etmek gibi şansları yok. Çünkü görevleri var. Çocukları beach’ten beach’e taşımak, o uzun mesafeleri günde birkaç kez gidip gelmek gibi...

Sonuç olarak her ergen velisi fani gibi biz de evladımızı kıramayıp gittik bu mekanlara.

İyi ki de gitmişiz, gitmişiz de görmüşüz. Bir kere bu çocukların girebilmesi, bir şeyler yiyip içebilmesi için asgari ücret civarında bir para ödenmesi gerekiyor. Herhalde turistsiz geçen sezonun acısı bu gençlerden çıkarılıyor.

Hadi parayı geçtim; veren verir, vermeyen vermez. Alan razı satan razı falan deyip geçip gidelim. Ama hepsinden önemlisi, bu işletmelerin çoğu 13-16 yaş aralığındaki çocukları içkili bir mekana yanlarında aileleri de olmadan bal gibi içeriye alıyor.

Kimlik kontrolü şart

Kimlik kontrolü kesinlikle yapılmadığı gibi içeride birbirine hava atmak isteyen bu çocuklara loca açılıyor ve locanın gereği olarak şampanyalar patlatılıyor, şişeler buz kovalarında masalara yerleştiriliyor.

Bunun sonucu olarak da çocukların çoğu bu içkileri içiyor ve plajların önü ‘happy hour’ saatinin bitiminde 13-17 yaş arası sarhoş olmuş, yalpalayarak yürüyen, kusan, şezlonglarda uyuyan çocuklarla doluyor. Yanlış anlamayın, saat çok geç değil, en fazla 19.30’a kadar oluyor tüm bu olup bitenler. Olayın farkında olan pek çok veli var ve elbette şikayet ediyorlar. Ama bu sefer olan ne?

Şikayet eden ailenin çocuğunu almayıp olayın farkında olmayan ailelerin çocuklarını almaya devam ediyorlar. Kaldığım 4 gün gördüklerim bundan ibaret oldu.

Bu konuda açıkça önlem alınması gerektiği konusunda uyarıyorum. Bu tip beach’lerde kapıda kimlik kontrolü yaplmalı, 18 yaş altı çocuklar yanlarında aileleri olmadan içeri alınmamalı.

Ya da en azından bu çocuklara içki servisi yapılmamalı. Bu arada biz yetişkinler için sorun yok. Mekanlar son derece şık, müzik güzel, şovlar, deniz hepsi harika... Ama her şeyin bir yaşı var öyle değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder