Ferhan Kaya Poroy Öneriler var dinlersen
HABERİ PAYLAŞ

Öneriler var dinlersen

Geçen hafta yazdığım ‘Çirkin Ergenler’ yazısına başta evden olmak üzere pek çok ergen ve ergen ailesinden yorumlar geldi. Evet aynen öyle; sadece sizin çocuğunuz değil, herkesin ergenlik yaşındaki çocuğu kendisini çirkin hissediyor.

Çok şişman, çok zayıf, çok kıvırcık saçlı, çok kısa boylu çok çok çok..

“Tamam, bu kesin de biz ne yapmalıyız?” diyor veliler ve ergenler. Bu hafta da elimden geldiğince ve pedagoglardan aldığım tavsiyelerle size birkaç bilgi vermek ve yol göstermek istedim.

Ne yapmalıyız?

Haberin Devamı

Herkesin güzel ve beğenilecek bir yanı vardır. Kötü taraflarına odaklanmak yerine iyi ve güzel yanlarına odaklanman çok iyi olur.

Hayalindeki insanlar gibi görünmek yerine kendi içindeki güzelliği ön plana çıkarmak için çaba harca.

Arkadaşlarını özenle seç. Onlar senin bu zorlu süreçte yol arkadaşın olacak aynı zamanda unutma. Sana tökezlediğin yerde destek, zor durumda kaldığında kurtarıcı olacak.

Ayrıca hayattan keyif almanı sağlayacak kişiler de arkadaşların olacak. Bir kalemde birilerini silmek yerine onlarla sağlam temellere dayalı dostluklar kurmaya çalış.

Ve şunu hiç ama hiç unutma. Yalnız kalmamak için gerçekten içinize sinmeyen kişilerle yakınlaşma!

Hayal kur biraz: Gelecekteki seni düşün yatağa yatıp. Nerelerde görüyorsun acaba kendini?

Bir süperstar bir manken, bir bilim adamı, bir sporcu, bir öğretmen... Hayal kur ve kurduğun hayali gerçekleştirmek için kendine bir plan yap.

Kendine kısa vadeli planlar da yap. “Bugün odamı toplayacağım ve düzenli bir insan olacağım” gibi mesela.

Ya da “Bu yaz mutlaka bir dans kursuna gideceğim” “Bu dönem inat ettim şu matematikten artık iyi bir not alacağım” de ve odaklan.

Spor ya da sanatla uğraş. Artık hangisi ilgini çekiyorsa, hangisi sana daha yakın geliyorsa ve fizik yapın hangisine daha uygunsa.

Özellikle takım sporları ideal. Böylece yeni arkadaşlar edinip paylaşmayı ve birlikten güç doğduğunu da öğrenirsin.

Hep bardağın dolu tarafını gör. “Polyanna ol” demiyorum, o kadar da değil. Ama hep de Karadeniz’de gemilerin batmış gibi dolanma ortada.

Haberin Devamı

Unutma; etrafına mutsuzluk saçan, yüzü gülmeyen insanları hiç kimse sevmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder