Ferhan Kaya Poroy Renkli ufuklar
HABERİ PAYLAŞ

Renkli ufuklar

Çok güzel bir kitapla, yok yok kitap değil; bir ansiklopedi ile tanıştım. Beni ve çocukları heyecanlandıran bu ansiklopediyi sizinle de tanıştırmak istedim. Adı ‘Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum’. Ansiklopedide meslekler yer alıyor. Aklınıza gelen ve gelmeyen 155 meslek, çocukların anlayacağı dilden hem yazılmış hem de çizilmiş. Sınır tanımayan, yönlendirmeyen, her mesleği objektif şekilde inceleyen bir ansiklopedi olmuş. Ahşap tekne imalatçısı da var, grafik tasarımcısı da... Müzik aleti tamircisi de var, yazılım mühendisi de...

Haberin Devamı

Kitapta amaçlanan, çocuklara iş dünyasını tanıtmak, mesleklerin çeşitliliğini göstermek, mesleklerin gerektirdiği nitelikler hakkında farkındalık yaratmak, kendi ilgi ve becerilerine uyan meslekleri bulmalarına yardımcı olmak. Bizimkiler kitabı ellerine alınca çok heyecanlandı. Bana sorular sormaya başladılar; “Nakışçı ne demek anne?” En çok şarkıcı sayfasında durakladılar. Malum, Hannah Montana hayranlığından kaynaklanan bir şarkıcı olma düşüncesi var kafalarında! Son cümle ilham verdi onlara: Sen de sesinin güzel olduğunu ve müziğe yeteneğin olduğunu düşünüyorsan, okulunda bir müzik grubu kurarak kendini bu alanda deneyebilirsin.

Ansiklopedi 2007 yılından beri Visa Europe desteği ve TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) işbirliğiyle yürütülen, Renkli Ufuklar Projesi’nin 2010 meyvesi... Renkli Ufuklar Projesi, ilköğretim çağındaki çocuklara, hayatın sunduğu farklı fırsatları değerlendirebilmelerini sağlayacak yaşam becerileri kazandırmayı hedefliyor. Bu kitapla da hedefi 12’den vuruyor!

Tabii bir de kitabı yazan uzman kadro var. Psikolojik danışman Aslı Aydın Özdemir ve uzman psikolog Yaprak Kaymak yazarlar. Kitabın editörü Derya Marangoz, harika resimlerin sahibi ise Barış Hasırcı... Kitap 25 bin çocuğa dağıtılmış; o şanslılar arasında biz de varız. Ama benim bir fikrim var. Bence bu kitap parayla satılmalı, geliri de TEGV’e bağışlanmalı!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder