Ferhan Kaya Poroy Yılbaşından anladığım...
HABERİ PAYLAŞ

Yılbaşından anladığım...

Bir koca yılı daha devirdik. Zorlu geçti ama geçti işte... Sonuçta sağlıklıyız, tüm aile, arkadaşlar ve sevdiklerimizle birlikteyiz. Yani sonuç iyi... Her yıl olduğu gibi bu kez de değişmeyen ritüelimizi yerine getireceğiz. Bu yılbaşı gecesini de ‘anladığım, bildiğim, öğrendiğim’ gibi geçireceğim. Çocukluğumda ve çocuklarımla doğdukları günden itibaren geçirdiğim gibi... Klasik “Yılbaşında ne yapıyorsunuz?” sorusuna “Ailemizle birlikte evdeyiz” cevabını vereceğim bu yıl da. Sonuçta yeni yıla insan sevdikleriyle girecekse çocuklarsız olur mu böyle bir eğlence?..

Haberin Devamı

Bir gece önceden 2014 için olmasını istediklerimizi bir deftere yazacağız, gelecek sene okuyup ne kadarının gerçekleştiğini görmek için. Yılbaşı akşamında da en sevdiklerimizle evde bir sofra kuracağız, hediyelerimizi alıp vereceğiz. Onların, paketleri açarkenki heyecanına tanık olacağız. Televizyon seyredip Tombala oynayacağız.

Saat 12.00’ye gelirken geriye sayıp 2014’ü karşılayacağız ve birbirimize sarılacağız. Sağlıkla, mutlulukla... Gelecek yıl yine bu anın yaşanmasını dileyeceğiz. Kapıda narımızı kırıp bereketli bir sene olması için ümit edeceğiz. Sonra çocuklarımıza sarılıp uyuyacağız. Bundan ala, bundan güzel eğlence olur mu? Ne zaman ki çocuklar bizim yerimize arkadaşlarıyla kutlamak isterler yılbaşını, o zaman değiştiririz ritüelimizi. Ama kimbilir, belki arkadaşları da gelir, hep birlikte oluruz evde daha kalabalıklaşarak...

Sofraya birkaç tabak daha ilave edip büyütürüz ailemizi ve mutluluğumuzu... Zaten biliyordum da bu yıl bir kez daha anladım: Bir anne ve baba için hayatta en önemli şey, evlatlarının sağlıklı, mutlu olması... Onlar yanımızdaysa ve sağlıklıysa geri kalan her şey boş, hepsinin üzerinden gelebiliriz. Herkes için sağlıklı, huzurlu, mutlu ve gönlünce bir yıl olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder