Fezi Altun

03 Aralık 2020, Perşembe 09:50

Alışveriş merkezleri out, Instagram sayfaları in

Bu hafta size yeni dünya düzeninin en yeni iş kollarından birinden bahsetmek istiyorum: Kişisel alışveriş danışmanlığı.

Sosyal medyada bir sürü farklı alışveriş/ butik sayfası gördüğünüzün ve bu sayfaların da sayılarının hızlıca arttığının farkındasınızdır.

Ama yüzlerce farklı hesap arasında kaybolmak yerine, benim de gerçekten alışveriş yaptığım ve dünyanın neresinde olursa olsun o ayakkabıyı veya çantayı, beğendiğiniz bir aksesuarı şıp diye bulan ve adresinize kadar ileten birkaç farklı hesaptan bahsetmek istiyorum.

Gerçek bir kişisel alışveriş deneyimi yaşamak istiyorsanız bu sayfanın adminleri ile mutlaka iletişime geçmelisiniz. Gerek moda bilgileri, gerek dünyaca ünlü markaların satış danışmanları ile olan iletişimleri ile aradığınız ne varsa bulup adresinize iletiyorlar. Peki neden bu kadar popülerler? Size söyleyeyim. Takipçilerine baktığınızda (sayfalarına öncesinden bir takip isteği göndermeniz gerekiyor, kilitli bir hesap) görebileceğiniz gibi tüm influencer, oyuncu, manken, YouTuber ve sosyetenin en ünlü simaları onların takipçileri. Hal böyle olunca dünyaca ünlü markaların yeni çıkan ürünlerini giyen/taşıyan ilk kişi olmak için “Aekstyle” sayfasını adeta sipariş yağmuruna tutuyorlar. Hatta bazen aynı ayakkabının 4 farklı numarasını bile sipariş edenler oluyormuş, sosyal medyada ilk ben giydim diyen olabilmek için. Siz de bu deneyimi yaşamak, yeni çıkan tüm high fashion ürünleri görmek veya kim ne sipariş etmiş diye merak ediyorsanız Instagram sayfaları: @aekstyle

Pandeminin en etkili moda yönlendirmesi kuşkusuz sokak modası oldu. Evde otururken bile tercih edilen eşofman takımları, sweatshirtler, oversize t-shirtler ve sneakerlar büyük marka işbirliklerine ait (çünkü dışarda giyemiyo(lar)ruz). Siz de bu dev markaların işbirliklerinden birini gözünüze kestirdiyseniz ve internet alışverişine de hakim değilseniz “Store.inc” tam size göre. Türkiye'nin ilk limitli ayakkabı alım satım platformunun kurucuları genç girişimci 5 arkadaş. Ben ilk siparişimi Converse X Fear Of God işbirliğinden seçtiğimde, ilgi ve alakaları yüzünden devamlı müşterileri olacağımı hemen başka bir siparişimle taçlandırarak belli etmiştim. Gözünüze kestirdiğiniz bir sneaker işbirliği varsa mutlaka ziyaret etmelisiniz. İnstagram sayfaları: @sutore.inc

18 Kasım 2020, Çarşamba 10:07

Çünkü "bize kaldı!"

Herkese selamlar,

Artık her hafta sizinle posta.com.tr’deki bu bana ayrılmış köşede buluşacak olmak harika hissettiriyor.

Sadece makyaj tüyoları vereceğimi sanıyorsanız baya yanıldınız. Her şeyden konuşmaya çok hazırım.

Bu dönem bol bol sizinle buluştuğum bir dönem oldu zaten. Kim demiş 2020 hep kötü şeyler getirdi diye? Şu aralar çok yakın dostum Seçkin Süngüç ile birlikte yeni açtığımız "Bize Kaldı" Youtube kanalının heyecanıyla doluyum.

Belki ilk videomuzun esintisi size kadar gelmiştir, Seçkin'le geçen hafta Bize Kaldı’da baya kahkaha attık; çünkü ilk konuğuz İrem Derici'ydi. Aslında videodan kesilen bölümlerle bambaşka bir video daha çıkardı ama inanın ki o dolu dolu açıklamaları videoya koymaya cesaretimiz yoktu. İzlediğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Umarım enerjisi size de yansır hemen. İrem’e bir taraftan makyajlar yaparken bir taraftan da sıkıştırdıkça sıkıştırdık. Bir ara artık dilimin kemiği yok gibi hissedip “Sanat dünyasından en sevmediğin 3 kişiyi say” bile demişim. E yani hakikaten de kanalın adının hakkını vermişiz. Çünkü "bize kaldı".

Bakalım İrem’in ardından makyaj yaparken kimsenin cesaret edemediği sorularla soğuk soğuk terletip, bol bol da birlikte kahkaha atacağımız ne ünlüler olacak! Hiç merak etmeyin, videoların kamera arkalarında yaşadıklarımızı burada her hafta sizlere anlatacağıma şimdiden söz verebilirim.