Fezi Altun İkon mu yoksa trendsetter mı?
HABERİ PAYLAŞ

İkon mu yoksa trendsetter mı?

Edilinen bilgilere göre, milattan 5000 yıl öncesine kadar eskiye, çok eskiye dayanan bir geçmişe sahip makyajın tarihi.

Antik Yunanistandan, Eski Mısıra günümüzün inanışının aksine hem kadınların hem de erkeklerin daha sağlıklı ve çekici görünmek için başvurdukları bir yöntem o zamanlar.

Zaman içinde gelişen ve değişen teknolojinin makyaja ve makyaj malzemelerinin makyaja pozitif etkileri ise Cleopatrayı kıskandıracak cinsten. Ben de bu hafta yazım için araştırma yaparken neden benim için Makyajda ikon olan kişiler ve makyaj malzemelerinden bahsetmeyeyim dedim.

Haberin Devamı

Hazırsanız başlayalım.

KYLIE JENNER

İkon mu yoksa trendsetter mı

İster sevin, ister sevmeyin ama artık makyaj denildiğinde ilk akla gelen Kardashian ailesinin en küçük ama servet olarak en büyük ismi Kylie Jenner.

Duyurusunu yaptığı her koleksiyonu dakikalar içinde satabildiği iki yüz üç milyoncuk takipçiye sahip. Her ne kadar plastik bir görüntüye sahip olduğu söylense de dolgun dudaklarına sürdüğü rengarenk rujlarıyla tüm eleştirelere inat servetine servet eklemekte. Ama sizce bir ikon mu yoksa trendsetter mi diye sorsam ikon olmaktan çok uzakta olduğunu söyleyebilirim olsa olsa ancak çok büyük bir trendsetter olabilir.

Mükemmel ruj nasıl uygulanır bilmek isterseniz de;

  • Ruj sürmeden önce dudaklar mutlaka nemlendirilmeli. Özellikle mat bir ruj sürecekseniz dudaklarının kuru ve çatlak görünmesini istemiyorsanız bu adımı asla atlamamalısınız. Makyaja başlamadan önce mutlaka önce nemlendirici serisi ile başlanmasının sebebi, nemin tüm yüze nüfuz etmesini beklemektir. Böylelikle dudaklar gerekli nemi aldığında üzerine sürülecek tüm rujlar kusursuz görünecektir.
  • Ruj sürdükten sonra dudak çevresine kapatıcı uygularsanız, koyu renk veya acık renk rujlarda dudaklar daha ön planda olacaktır. Dudaklarınızın olduğundan daha dolgun görünmesini istiyorsanız dudak ortasını her zaman parlak göstermelisiniz. Bunun için rujunuzla aynı renk lip gloss'u dudak ortasına sürüp hafifçe dağıtabilirsiniz.

Naturel ruj renkler kullanmayı seviyorsanız

Mac - Velvet Teddy ve Kinda Sexy tam size göre.

Nars’ın Dolce Vita rengi de makyaj setlerinde sıklıkla tercih edilenler arasında.

TÜRKAN ŞORAY

İkon mu yoksa trendsetter mı

Türk sinemasının ve gönüllerin sultanı.

Gerek oynadığı roller, gerek zekası, eşsiz zevki ve güzelliği ile ikon kelimesini ondan daha güzel taşıyacak başka biri olamaz. Ok ok kirpikleri ve güzel bakışları ile herkesin hafızasına kazınmış bir star Türkan Şoray.

Kirpik denilince ismine dantel örnekleri verilecek kadar ikonlaşmış hatta.

Bugün bile, bir çok makyaj artistine ve film yıldızına ilham veren göz makyajıyla daha uzun yıllar konuşacağımız bir ikon kendisi.

Siz de Sultan gibi kirpiklere sahip olmak istiyorsanız eğer;

  • Maskaranızı uygularken dikey bir şekilde kirpiklere sürmek yerine kirpik diplerinden başlayıp, zig zag haraketlerle uyguladığınızda tüm kirpiklerinize maskarayı sürmüş olursunuz. Böylelikle daha hacimli ve gür bir görünüme sahip olursunuz.

Benim favori mascaralarım ise;

Mac - In Extreme Dimension

Benefit Roller Mascara

Estee Lauder Suptumous Extreme

Haberin Devamı

Too Faced Better Than Sex

AUDREY HEPBURN

İkon mu yoksa trendsetter mı

Zarafet kelimesinin vücut bulmuş hali, siyah beyaz sinemanın mihenk taşı ve zamansız bir stil ikonu.

Eyeliner denilince ilk akla gelen isim.

Bazen milyon dolarlık bir evin girişinde pahalı bir sanat eseri olarak, bazen mahallenin küçük kafesinin duvarında bir poster olarak ya da sıklıkla onun eşsiz stilinden ilham alınan bir moda dergisinde sürekli karşımıza çıkan Audrey Hepburn.

Makyaj trendlerinin hızla şekil değiştirdiği bu yıllarda, her daim dozunda uygulanmış eyeliner görüntüsü ile bir çok göz makyajımın yapım aşamasında sıklıkla başvurduğum bir referans oldu diyebilirim kendisi için.

Audrey Hepburn eyeliner sonucu için;

  • Eyeliner uygularken dikkat edilmesi gereken en önemli konu kuyruğunu eşitlemek olacaktır. Kuyruğun bitim noktasını belirlemek için iki küçük nokta oluşturup, daha sonra o nokta üzerinden bir çizgi çekerseniz hem düz bir çizgi elde etmiş olup hem de eşit kuyruklu bir eyelinerınız olur.

Mac Cosmetics Brush Stroke Eyeliner veya Nyx Cosmeticsin kalem uçlu linerlari ile sizde zahmetsizce ikon gibi görünebilirsiniz.

JENNIFER LOPEZ

İkon mu yoksa trendsetter mı

Bronz bir ten ve kusursuz bir cilt onun imza görüntüsü. Yıllardır tüm dünyadaki ve ülkemizdeki kadınların makyajını şekillendirmiş bir isim diyebiliriz JLo için.

Kameranın karşısına her zaman birbirinden farklı makyajlarla çıkmasına rağmen onu İkonlaştıran en belirgin özelliği cildine uygulanan kontur uygulaması.

Haberin Devamı

Öylesine güzel ve kusursuz bir boyutlandırma ki bu, kontur demek biraz hafife alınabilir.

Her ne kadar kontur denilince akla Kim Kardashian geliyor olsada Jennifer Lopez’in bu konuda bayrağı uzun yıllardır layığı ile taşıdığı aşikar.

Siz de JLo gibi uygulanmış bir kontur uygulaması için krem ürünlerden yardım alabilirsiniz.

  • Kontur uygulaması yaparken en kolay sonucu almak icin şakak, elmacık kemiği ve çene kemiği hattınıza “3” rakamı çizip fırca yardımı ile dağıtırsanız en doğru ve en pratik uygulamayı gercekleştirmiş olacaksınız. Saç çizgisi boyunca devam eden kontur uygulaması her zaman daha şekillendirilmiş bir yüz ortaya çıkarır.
  • Highlight uygularken ise kaş altınızdan elmacık kemiği üstüne “2” rakamı çizip dağıtmanız, makyajınızda kusursuz uygulanmış bir highlight sonucu verecektir.

Bobbie Brown Stick Fondoten Cool Espresso renginini kullanabilirsiniz.

Haftaya görüşmek üzere.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder