Fezi Altun MTV film ve TV ödülleri
HABERİ PAYLAŞ

MTV film ve TV ödülleri

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen film ve TV ödül töreninin kırmızı halısında makyaj konusunda biraz hezeyan yaşanmış diyebilirim.

Ödül törenine katılan birbirinden ünlü isimlerin makyajlarını görünce, "Acaba bu servis edilenler eski fotoğraflar mı?" diye düşündüm.

Çünkü makyajların hepsi şu an trend olan '90’s makeup look'dan ilham alınmış, fakat şu unutulmuştu: Günümüze uyarlamak.

Özellikle gecenin sunuculuğunu yapan Vanessa Hudgens'ın makyajını gördüğümde biraz demode olduğunu düşündüm, çünkü renk tonları asla birbiriyle uyuşmuyordu.

Haberin Devamı
https://www.instagram.com/p/CIj4eBjhRh6/

"Ne demek bu?" derseniz, şöyle açıklayayım:

Eğer toprak tonlarında bir makyaj yapacaksanız ve aynı zamanda aydınlık ve geçişli bir 'smokey eyes' görüntüsü istiyorsanız, makyajınızda soğuk kahve tonları kullanıyorsanız (içinde mavilik ve grilik olan kahveler) baz rengi olarak kullanacağınız farınızı mutlaka bu alt tonda seçmelisiniz.

Pembe ve ekru renkte baz olarak seçilen farlar bu kahvelerle daha güzel durur.

Yani Vanessa Hudgens'ın makyajında olduğu gibi bir soğuk kahve tonlu bir göz farına altın tonlarında bir baz sürerseniz o göz makyajı kirli görünür. O yüzden 'smokey' göz makyajlarında mutlaka aynı renk skalasını tercih etmelisiniz.

Sevgili Vanessa, eğer pandemi olamasaydı makyajın için sana yardım etmeye gelebilirdim. Neyse başka bir sefere artık...

Lily Collins

Sevgili Lily, sana söylemek istediğim bir şey var: Allık sağlıktır!

https://www.instagram.com/p/CIeh-4Bp4MV/

Geceye katılan diğer isimlerin makyajlarından biraz daha beğendiğim makyajlardan biri olmuş olsa da gerekli özenin gösterilmemiş olduğunu kabul etmem gerek. Evet sıkı, gözeneksiz ve nemli bir cildi olduğu için yapılan her makyajı kusursuz taşıyabilecek bir cilt tipine sahip ama makyajında biraz daha allık kullanılabilirdi. Gölgeyle boyutlandırılmış bir makyajda açık tenli kadınların, yine bu ten rengine en uygun seçilebilecek soğuk pembe tonlarında bir allık uygulamasının makyajı çok daha canlı gösterebileceği düşüncesindeyim.

Evet seçtiği elbiseyle uyumlu bir makyaj ama biraz allık tüm görüntüsünü başka bir seviyeye çıkarabilirdi.

Haberin Devamı

Sia

Sia ise yine bildiğiniz gibiydi, yüzünü göremedik ama sarı peruk saçlarıyla uyumlu, nar çiçeği tonunda seçtiği rujla dikkat çekmeyi başardı.

Bazen uygulanan tek bir kırmızı ruj tüm dengeleri değiştirebiliyor ama tabii burada böyle bir durum söz konusu değil.

Yeni yıl yeni normal

Önümüz yılbaşı, evet evdeyiz ve sosyalleşmemize bir süre ara vermemiz gerekiyor, restoranlar kapalı, otellerde yeni yıl kutlamak ne mümkün ama evlerimizde, kendimizi neden daha iyi hissetmek ve fotoğraflarda Hollywood yıldızı gibi çıkmak için neden makyaj yapmayalım ki?

Ben de düşündüm taşındım sadece bir kaç ürünle nasıl sonuç alabileceğinizi anlatmak istedim.

"Her kadının makyaj çantasında olması gereken ürün ne olmalı?" derseniz; işte tavsiyelerim:

MTV film ve TV ödülleri

Mat kırmızı ruj: Tüm bakışların üzerinizde olmasını istediğiniz zamanların makyaj malzemesi. Özellikle bu dönemde internet üzerinden toplantı yapıyorsanız tek bir ürünle hem modern hem de etkileyici görünmek için kırmızı ruj kullanabilirsiniz. Araştırmalar, büyük seminer veya toplantılara konuşmacı olarak katılan kadınların kırmızı ruj sürdüklerinde tüm dikkatler dudaklarında toplandığı için söylediklerine daha fazla dikkat edildiği sonucu alınmış. Yani eğer bir sunum veya toplantıda katılımcıysanız ve konuşma yapacaksanız kırmızı bir ruj sürüp tüm sonuçları lehinize çevirebilirsiniz. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir kural var: Kırmızı ruj uygulanacaksa göz makyajını minimum dengede tutmak doğru bir seçim olur. Sadece maskara ve kırmızı rujla kırmızı halıya yakışır bir görüntü elde edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Transparan kompakt pudra: Hem taşıması kolay, hem etkisi büyük. Makyaj tazelemek için ve ciltte olan istenmeyen parlamayı düzeltmek için yeterli olacaktır. Göz altları, T bölgesi ve dudak kenarına (çok ince bir şekilde) uygulayıp makyajınızı sanki 5 dakika önce yapmış efekti kazandırabilirsiniz.

Concealer/Corrector: Sanılanın aksine sadece göz çevresi için kullanılmayan, makyajda adeta silgi görevi gören bir başka kurtarıcı. Yorgun ve canlanmaya ihtiyacı olan göz çevresi, belirgin ve dolgun bir hat oluşturmak için dudak kenarı, daha aydınlık bir göz çevresi efekti için kaş altı ve göz pınarına uygulama yaparak, SPA sonrası tazelenmiş cilt sonucu için muhakkak çantanızda olması gereken bir kurtarıcı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder