Filiz Özkol Akıllı kadınlardan erkekler korkuyor
HABERİ PAYLAŞ

Akıllı kadınlardan erkekler korkuyor

Son yıllarda erkek- kadın dayanışmasının arkasında sözde birbirine destek veren fakat gizli korkuları yüzünden kadınlarla sinsice yarışan bir erkek zümresini hisseder oldum. Annelerimizden öğrendiklerimiz var ya. Ailenin reisi "Babadır", "Erkek çocukları soyadımızı sürdürecektir", "Kız kısmı eksik etektir" Gerçekle masal arasında sıkışmış, sahiciliği tartışılır konularla ilgili tuhaf varsayımlar. Türk, toplumsal olgularda iki cins de, yer kapmaca durumlarını sürdürme çabası içinde olmaya devam etsin bakalım. Aslında ben bu yarışı seviyorum. Her iki tarafın gizli mücadelesi toplumsal başarıyı daha da körüklüyor.

Haberin Devamı

Sevgilisinden veya eşinden ayrılan birinin ayrıldığı kişiye karşı başlattığı savaşı düşünün.

"Sen benden ayrılmakla neleri kaçırdın" mesajı. Olmaz demeyin maalesef hep var. Hem de tahmin ettiğinizden çok fazla. Kadınlarda erkeklerle yan yana dirsek dirseğe çalışmaya başladığından beri bu yarışın düzeni kendiliğinden ortaya çıkmış. Annelerinin "paşa" çocukları iş dünyasında "eksik eteğe" parsayı mı toplatacaklar. Haydiii bree! Meydanlar kurulsun kılıçlar kuşansın.

Tabii ki savaş adil değil. Yarışa Jokerle başlayan erkeklerle başa çıkmanın tek yolu, kadınların daha stratejik planlar yapması. Hoopp herkes bu savaşın içinde. Kaç kaçabilirsen. Geriye çekilirsen meydan karşı tarafa kalacak Erkeklerin bıyık altında "böyle olacağı belliydi" müstehzi gülüşlerine pabuç bırakacak halleri yok ya kadınlarımızın.

Hani derler ya, bol bol bulmaca çözün zekanızın kat sayısı artıyor. Kadınlar da bu yolu deneyerek iş hayatını bulmaca formatına oturtmuşlar. Çöze çöze en sonunda erkekleri çözmüşler ve zekalarıyla bayrağı dikmişler. Erkekler hala şişine dursunlar. En akıllı biziz diye. Eskiden yılbaşı öncesi canlı hindi alırdık. Biz kız çocukları hindiyi kızdırmanın yolunu bulmuştuk. "kabaramazsın" diye. Hala aynı şarkıyı söylüyoruz ama çaktırmadan. Akıllı kadınlardan erkekler korkmamaya devam etsin bakalım… KABARAMAZSINIZ…

"Her başarılı erkeğin arkasında, onunla gurur duyan bir karısı ve bu işe şaşa kalmış bir kayınvalidesi vardır."

Haberin Devamı

Brooks Hays

Sıradaki haber yükleniyor...
holder