Filiz Özkol Başak burcu özellikleri (24 Ağustos - 23 Eylül)
HABERİ PAYLAŞ

Başak burcu özellikleri (24 Ağustos - 23 Eylül)

Gezegeni: Merkür

Olumlu yönleri: Kıvrak zeka, çözümsel beceriler,detaylara önem verme

Olumsuz yönleri: Kırıcı eleştirilerde bulunmak

En zayıf noktası: Evham ve kuruntu

Şanslı günü: Çarşamba

Şanssız günü: Perşembe

Şans sayısı: 5

Karşıt burcu: Balık

Hayvanı: Sincap, fare, evcil hayvanlar, geyik, koyun

Şehirleri: Paris Boston, Kudüs

Rengi: Açık sarı, açık mavi, turkuvaz

Taşı: Mavi safir, mavi necef, mavi kristal, zebercet

Ağacı: Fındık kayın, meşe

Çiçeği: Açelya, sarı menekşe, lavanta, zambak

Sebzesi: Ispanak, domates, yeşil yapraklı sebzeler

Haberin Devamı

Baharatları:Kimyon, çemen otu,tarçın

Meyvesi: Kiraz, muz, kavun, karpuz

Yiyecekleri: Balık, buğday, pirinç

Metali: Civa

Başak burcu genel özellikleri

Başak burcu özellikleri (24 Ağustos - 23 Eylül)

Yönetici gezegeninden dolayı hep bilgiyi arar. Zekasını kendine yardımcı olan bir hizmetçi gibi görür. Bu nedenle Başak burcunu tanımlayan sözcük 'incelerim'dir. Başak burçları çalışkan ve pratiktir. Yaşamlarındaki en önemli konu iştir. Güvendikleri kişilere yardım etmeyi sevmelerine rağmen, inanmadıkları ve tembel olduklarını bildikleri kişilere karşı soğuk davranırlar. Yaşamları boyunca dinlenmeden çalışırlar. Onların dinlenme biçimi bile başkalarına yorucu gelebilir. Başak burçlarının yaşamda ayrıntılar arasında boğulma riski vardır. Böyle anlarda bile, kendi yöntemleri ile yaptıkları işlerde gelişigüzel şeyler bulunabileceğini kabul etmezler. Başaklar, genellikle kendilerini kullandırtmazlar, sınırlarını belirleyerek 'hayır' demesini bilirler. Tutumlulukları bazen pintilik derecesindedir. İçli-dışlı olmayı sevmedikleri için, soğuk ve mesafeli görünürler.

Başak burcu fiziksel özellikleri

Başak burcu özellikleri (24 Ağustos - 23 Eylül)

Uzun bir boy, ince bir bel... Yüzü pembe beyaz veya esmerdir. Saçları koyu renk ve genelde uzun olur. Sağlıklı saç tellerine sahiptirler. Gözleri insanın içini okur gibi baktığı için de hemen etkisinde kalırsınız Farklı bir karizması vardır. Sistemli ve kuralcı yapıları dış görünüşlerine de yansır. Onları asla dağınık ve gelişigüzel göremezsiniz. Kıyafetleri klasik fakat etkileyicidir. Kaliteli yaşamaktan hoşlandıkları için, bütçelerini yansıtan hoş kıyafetleri kullanırlar, fakat abartıya kaçmamak şartıyla.

Haberin Devamı

Başak burcu erkekleri

Başak burcu özellikleri (24 Ağustos - 23 Eylül)

Yaşama sade bakan doğal ve samimi kişilerdir. Onlarla yaşamak kolay değildir. Disiplin duygusu içinde yaşadıkları için, birlikte oldukları kişilerin de yaşam düzenlerine karışırlar. Titiz ve sorgulayıcıdırlar. Amaçsız ve beklentisiz kişiler için zaman harcamaktan hoşlanmazlar. İyi, bir aile reisi oldukları söylense de, bunu geciktirmek için her yolu denerler ve müzmin bir bekar olmaktan kurtulamazlar. Aşk ilişkileri zordur. Denetleme duyguları yüzünden partnerleriyle aralarında sürekli sorun çıkar. Baba oldukları zaman da bu duyguyu geç tatmanın keyifsizliğini duyarlar. Onları en iyi koşullarda yetiştirmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Çocukları düzenlerinden sıkılsa bile en küçük sorunlarında yanlarında, babalarını görmekten keyif alırlar. Temkinlidirler ve hata yapmaktan çekinirler. Mükemmel olmak için her türlü olanağı sonuna kadar savunur ve kullanırlar. Yapmak istedikleri ile hayalleri arasında uçurum yoktur. Dünyayı kendi çerçevelerinden görmeye alışkındırlar. Duygusal istekleri ve arzuları ön plandadır. Sabit düşünme konusunda ısrarcıdır. Ödün vermedikleri için kendini zorlayacak konular ortaya çıkacaktır.

Haberin Devamı

Başak burcu kadınları

Başak burcu özellikleri (24 Ağustos - 23 Eylül)

Garip bir doğaları vardır. Az veya çok, kendilerine yeten tavırlarıyla evliliğe her zaman tepkilidirler. Seçici ve eleştirici tutumlarıyla, aşkı sürekli kendilerinden uzaklaştırırlar. Hele evliliği hiç yaklaştırmazlar! İlişkilerinde bencilliklerini ortaya koyarlar. Eğer bir gün gerçekten evlenmeyi isterlerse, ilişkilerini saygı ve mantık çerçevesinde yürütürler. Mükemmelliği arayan bir kişi olarak, seçtikleri eş onları fazlasıyla hak eder. Onlar da bunun farkındadır. Bu evlilikte, asla ayrılığa yer olmayacaktır. Kusursuz bir anne örneği oldukları için, çocukların da her konuda mükemmel olmasını isterler.. Ev ve iş yaşamı aynı derecede önemli olduğundan, her ikisini de başarılı götürürler. Terbiyeli ve söz dinleyen çocukları olur ve saygılı bir şekilde ilişkilerini yürütür. Klasik ve sade zevkleri vardır. Hedeflerini iyi seçerler. Başarı için engel tanımazlar. Tarafsız görünseler de, taraf tutarlar. Tutkulu fakat kinci değildirler. Duygu ve mantığı arasında müthiş bir denge kurar. İlişkilerinde çok severse taviz verir. Tenkit edilmeye gelemez.

Başak burcu çocukları

Başak burcu özellikleri (24 Ağustos - 23 Eylül)

Daha doğduğu anda yaşama ciddi bakan bu çocuklar, mama saatlerinin aksamasına dayanamaz ve hastane odasında çığlıklara başlar. Rol yapma yetenekleri öyle gelişmiştir ki, küçük yaşlarda ayna karşısında mimiklerini incelerler. Çoğu kez sesli düşünür ve anneyi taklit ederler. Okul yıllarında disipline en yakın yine bu çocuklardır. Sakinlikten hoşlanır ve tenkite gelemezler. Hatalarını sessizce bir kere söyleyin, bir daha asla yapmayacaktır. Sorumluluğunu bilir ve sizi yormadan odasını toplar. Eşyalarını kimseyle paylaşmaz. Onunla çocuk gibi değil de arkadaş gibi konuşmalısınız . Daha küçük yaşlarda sırrınızı paylaşacak ve sizi ele vermeyecektir. Ona değişik sabunlar, iç çamaşırları hediye edebilirsiniz. Yine beyaz bir tişörte hayır demeyecektir. Bir kol saati, bornoz, küçük bir kedi veya köpek, resim çerçevesi, deri okul çantası, yumuşak deriden yapılmış çizme ve ilginç kitaplardan hoşlanır.

Başak burcu aşk hayatı

Başak burcu özellikleri (24 Ağustos - 23 Eylül)

‘İki gönül bir olunca samanlık seyran olur’ sözü herhalde en son Başaklar için söylenirdi. Aşkta duygulardan önce mantık diyenlerdendir. Özgürlük ve çalışmak daima ön planda olacağı için, aşkın özgür yaşandığı zaman daha verimli olacağı düşüncesi ile hareket eder. Sevecen ve akıllı bir sevgili ister. Aşkta çekingen ve resmi oluşu, karşı cinse soğuk gelebilir. Onu tanımak çok zordur. Duygusal ilişkileri hafife almadığı için, hızlı yaşanan aşklar ona ters gelebilir. Karşısındaki kişiye duygularını açıklamak zordur. Erkeğin kibar ve zarif olmasını ister. Güven çok önemlidir. Gerçek bir sevgi ister ve onu veren erkek karşına çıkıncaya kadar bekler. Bilir ki, yüreğini açabileceği ve sevgi verebileceği gerçek bir aşk perisi onu bulmaya hazırlanıyor. Aşkta acelesi de yoktur zaten.

Başak burçları ayrılığı nasıl yaşar?

Başak burcu özellikleri (24 Ağustos - 23 Eylül)

Başak bir Merkür insanıdır. Akılcılığı asla elden bırakmaz. Olabilecek olaylara sanki hazırlıklıdır. Bir an düşünür ve nerede hata yaptığını algılamaya çalışır. İlişkisini kısa bir sorgulamadan sonra kimseyi suçlamadan unutmaya çalışır. Her şey mantık çerçevesi içinde yaşanır ve biter. Zaten çalışmayı öyle çok sever ki; kendine her zaman yeni sorumluluklar bulur. Yaşadığı ilişkiden edindiği tecrübelerin avantajlarını daima lehine kullanır, hatta çevreye bu konuda ahkam bile kesebilir. Öyle ya, herkes aşk acısını unutmaya çalışırken, Başak'ın güçlü kişiliği bu tür ilkel duygulara yenik düşmez! Ama bilir ki yüreğinin bir yerlerinde gizli burukluklar hala içini acıtıyor...

Gezegenlerin ay boyunca hareketleri

Başak burcu özellikleri (24 Ağustos - 23 Eylül)

Ay boyunca Güneş iki burçta yer alacak. 24 Ağustosta Başak burcunda ilerliyor 23 Eylül'de Terazi burcuna geçiyor. 13 Eylül'de Oğlak'ta Jüpiter ileri hareket etmeye başlıyor. Satürn, Plüton, Uranüs ve Neptün geri hareketine devam ediyor. Merkür Başak ve Terazi’de Venüs Yengeç ve Aslan’da yer alacak. Ruhsal anlamda kendinizi güçlü hissedeceğiniz bir ay. Eğlenceli ve sizi oyalayan yolculuklar gündeme gelebilir. Aşkın her türlü objesinden yaralanacak ve duygularınızı besleyen tüm donelere açık olacaksınız. Yaşamı sorgularken kafanızdaki soruların cevabını da bulacaksınız. Rutinleşmiş bazı şartların değiştiğini gözleyeceksiniz. Hayal gücünüzü istediğiniz koşulları oluşturmakta kullanabilirsiniz. Pratik davranışlarınızla birçok kişinin önüne geçerken, kişisel ilişkilerinizde rekabet ortamı yaratacaksınız. Kişiliğinizin ve düşüncelerinizin genişlediğini hissedeceksiniz. İmkansız gibi görünen düşüncelerin çok da önemli olmadığını görmek, sizi farklı bir sorgulamaya itecek. Aile bağlarının ne kadar önemli olduğunu hissedeceksiniz

Başak burcu diyeti

Başak burcu özellikleri (24 Ağustos - 23 Eylül)

3 günde 2 kilo verebilir, 2 gün ara verip tekrar başlayabilirsiniz. Bitkisel çaylar ve 2 litre su alınması şart. Destekleyici olarak, günde yarım saat spor şart.

1.GÜN:

KAHVALTI: 2 dilim kepek ekmek, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 1 bardak portakal suyu. Arada 1 bardak süt.

ÖĞLEN: 1 kase sebze çorbası, bol yeşil salata , arada 1 tane şeftali.

AKŞAM: 1 tabak sıcak sebze yemeği, bol salata ve arada 1 elma. Yatarken bir fincan yeşil çay.

2.GÜN:

KAHVALTI: 1 porsiyon meyve salatası, arada 4 diyet bisküvi.

ÖĞLEN: 1 tabak yağsız makarna, 1 tabak zeytinyağlı sebze, diyet meyveli yoğurt.

AKŞAM: 1 tabak sıcak sebze yemeği, bol salata, 1 elma.

3.GÜN:

KAHVALTI: 5 zeytin, 1 domates,1 salatalık, Arada 2 kayısı.

ÖĞLEN: 3-4 kaşık yeşil mercimek yemeği, bol salata,arada 1 porsiyon meyve.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder