Filiz Özkol Dost muyuz, düşman mıyız?
HABERİ PAYLAŞ

Dost muyuz, düşman mıyız?

Olağanüstü bir durum yoksa bilirsiniz evlilikler iyi niyetle başlar. Eskilerin deyimiyle "bir yastıkta kocasınlar" deyimi belki şimdiki zamanda eski moda bir temenni ama yine de, insanı sevgiyle gülümsetebiliyor. Uzun yılların habercisi gibi. Hele aşkla başlayan bir beraberliğin düğün dernekle perçinlenmesi peri masalı izlenimini veriyor. Lise yıllarında başlayan aşkımızın bir gün evlilikle sonuçlanacağından emin olduğum bir şımarıkla, rahmetli eşime sık sık sorardım: Biz evlenince aşkımız biter mi?

Haberin Devamı

Artık hiç kimsenin böyle ne bir merakı ne de korkusu var. Biterse biter havasındalar... Maalesef günümüzde evlilikler bir kelebek ömrü kadar çabuk yitiriliyor. Dünyanın değişen havasından mı suyundan mı bilinmez her şey çok çabuk tüketiliyor. Hukukçuların bile işin içinden çıkamadığı boşanma davalarının dosyaları her geçen gün artarken biz yine boşanma sonrasındaki çiftlere dönelim.

Evet evlilikler bitiyor ve geride çocuklarla başlayan yeni ilişki durumlarını beraberinde getiriyor. Modern bir dünya formatına geçtik ya. Üstelik çağ atlamışken "eski eşinle arkadaş kalabilir misiniz?" sorusunun cevabı "Evet" şeklinde olacaktır her iki cins için.

Kadın; Eşimle ayrıldık ama çocukların hatırına görüşüyoruz. Nafakamızı düzenli ödüyor. Hafta sonları hiç aksatmadan geliyor, çocuklarıyla vakit geçiriyor. Aslında iyi insandı fakat dünyalarımız farklıydı... Dostuz.

Erkek; boşandığım eşim iyi bir anne. Çalıştığı halde çocuklarına vakit ayırıyor. Benim yokluğumu hissettirmiyor. Kayınvalidem her şeye karışmasaydı bu evlilik iyi gidiyordu... Dostuz.

Kadın; Eski kocam yeni bir sevgili yapmış Kız yarı yaşında utanmıyor. Üstelik son iki nafakamı ödemedi... düşmanız.

Erkek; Eski karım son günlerde değişti. Ne zaman arasam telefona çocuklar çıkıyor. ‘Ne haltlar karıştırıyor’’ düşmanız...

Kadın; Boşandık ama ; doğum günümde kocaman bir kırmızı gül sepeti göndermiş. Biliyorum hala beni seviyor.. benden iyisini bulamaz. O çiroz kız yerimi alamaz... Dostuz.

Erkek; Eski karım geçen gün annemi aramış. Sağlığını sormuş. Vefalıdır. Üstelik annemi çok severdi. Dostuz.

Haberin Devamı

Kadın; yıllardır arabamızı değiştirelim diye yalvardım. Yeni sevgili yapınca bir çırpıda değiştirdi. düşmanız.

Erkek; Geçen gün karşılaştık. Kilo vermiş. Yıllarca zayıfla dediğimde aldırmazdı.. Saçlarını kestirmiş, rengini açmış. Çok güzelleşmiş. Yanındaki erkek anladığım gibiyse, düşmanız.

"Öfke rüzgar gibidir, bir süre sonra diner; ama birçok daI kırıImıştır biIe."

Sıradaki haber yükleniyor...
holder