Filiz Özkol Kadının adı var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Kadının adı var mı?

Zeki kadın sevilmez. Akıllı kadın bilmiştir.Güzel kadın tehlikelidir. Pratik kadın gereksizdir. Seksi kadın namuzsuzdur. Of, erkeklerin yeni bir kadın imalatına ihtiyaçları var! Evrene haber salalım. Mektup yazalım. Yeni bir ‘totem' modeli gelsin. Kadının çocuk doğurmaktan başka hiçbir işlevi olmasın. Gerçi babalıktan nefret eden erkekler için o da kabahat muhakkak. Her gün okuyoruz, duyuyoruz; eşlerini dayakla kürtaja gönderen koca ve sevgili örneği çoook var.

Çocukluğumun Ayşe teyzelerini, Fatma bacılarını, Hatice ablalarını düşündükçe fenalık basıyor. Ne büyük fedakarlıklarla yuvalarına sahip çıkmışlar. ’’Kol kırılır yen içinde kalır’’ diyen annelerinin sözleriyle büyümüşler...

Haberin Devamı

Düşünüyorum da; her şeyin en mükemmel şekliyle devam etmesi diye bir şey yok hayatta. İyi başlayan bir şey sonuna dek hep aynı kalmadığını görmek çok acı. Aşk hikayelerinin mutlu sonları vardı. Peki mutlu sonların sonralarına ne oluyordu? Sonların sonları mıydı bilmediğimiz tuzak cevaplar? Hayatın aldatıcı taraflarını hep atlamak zorunda mıydık? Duygularımızdan korkak yetiştirildik. Büyüklerin masal sonlarına eklediği "Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevetine’’ cümlesindeki güzelliğe ne oldu? Asıl sorunlar bu kerevette başlıyordu da, büyüklerimiz mi bilmiyordu? Onları da daha büyükleri mi aldatmıştı? Sonunu bilmediğimiz hikayeleri anlatıp bir tekerleme içinde kaybolduğumuzdan; aşklar tam mutlulukla sürmüyordu. Kimsenin bozmadığı bu kuralı biz mi yok sayacaktık? Mutsuzken mutlu olmak oyununu kim başlattı? Büyükannelerimiz çok acı çekti ve biz onları hep mutlu mu zannettik? Adil olmayan bir dünyanın adalet araması nerede bitecekti? Cevabını bilemediğimiz binlerce soru... Her soru kendi içinde başka soruyu besledikçe biliyorum ki biz asla sonuca ulaşamayacağız.

Eğer bir kadın yeterince hırsIı, kararIı ve yetenekIiyse, yapamayacağı hiçbir şey yoktur. HELEN LAWRENSON

Sıradaki haber yükleniyor...
holder