Filiz Özkol Masumlar Apartmanı
HABERİ PAYLAŞ

Masumlar Apartmanı

Masumlar Apartmanı TRT 1 ekranlarında başladı. Uzun süredir böylesine anlamlı ve seyirciyi kendine bağlayan bir diziye hasret kalmıştık. Gerçek bir hikayenin anlatıldığı dizi, Gülseren Budayıcıoğlu'nun 'Madayonun İçi' kitabından uyarlama. İlk bölümüyle dikkat çeken Masumlar Apartmanı’nın oyuncu kadrosu, ekranların deneyimli isimlerinden oluşuyor. Burada oyunculuğunu takdir ettiğim yeğenim Merve Dizdar’a biraz torpil geçmek istiyorum. Gerçekten muhteşem bir yetenek sergiliyor. Diğer oyuncuları da ayakta alkışlamamak mümkün değil.

Haberin Devamı

Yaşanmış hikayelerin tadı başka oluyor tabii. Herkes kendini karakterlere daha yakın hissediyor. Hepimiz, benliğimize yakın bir karakter bulabiliyoruz. İçimizde yaşattığımız duygular ekrandaki kişiyle birleşiyor ve bizim de kendimize yolculuğumuz başlıyor. Sözde 'geçmiş' ama geçememiş! Ne varsa atağa kalkıyor ve belki de dibe vurmuş, açığa çıkmayan yaşam hikayelerimizle yüzleşiyoruz. Özlediğimi senaryonun sunuş şekli bize hiç de yabancı değil. Hepimizin çocukluğunda, aile bireylerimizle yaşadığımız bir hikaye var. Çoğu zaman psikologların kapısını aşındırdığımız ve yüzleşmekten korktuğumuz travmalarımızın temelinde ailevi olaylar yatmıyor mu?

Masumlar Apartmanı

Gözle görülmeyen, elle tutulmayan travma en sinsisi sanırım... Aile içi gelişimsel travma... Baktığınızda her şey yerli yerinde görünüyor ama halının altını kaldırdığınızda nicelerin birikmişliği ortalığı sessizce kasıp kavuruyor.

Travma çok büyük bir olay olabildiği gibi, göz ardı etmeye çalıştığınız ince bir acı da olabiliyor. Sonuçta hangi şekil ve boyutta olursa olsun kişiyi etkiliyor. Bu tür olayların zorlayıcı etkilerinden biri arkadaşlar, aile, ve diğer kişilerle ilişkilerin etkilenmesi oluyor ve bu durum oldukça yaygın olarak görülüyor..

Bireysel travmalar genellikle sessizce yaşanıyor ve kendimizi kişisel hapishanemizde hissetmemize neden oluyor.

Masumiyet nerede kaybolur?

Masumlar Apartmanı

Bazen birine çok saygı duyar ve onu yüceltirsiniz. Hatta bu kendiniz bile olabilirsiniz. İlk hayal kırıklıkları önemlidir. İlk saygının yok olduğu anların üzücü olması büyük bir boşluk yaratır. Dünyaya ve yaşama boş bakmaya başlarsınız. Değerlerinizin eksilir, gelecekte nasıl ilerleyeceğinizi düşünürsünüz. Oysa neler hayal etmiştiniz! Sevdiğiniz her şey, size ait ve bir parçanız gibiyken, hızla en acı çehresini göstermiştir.

Haberin Devamı

En kötüsü sonunda alışırsınız. İnanmamaya başlarsınız, ne kendinize ne de bir başkasına. Zorlu bir sürecin yol ayrımındasınızdır. Zihniniz sürekli tetiktedir. Hayatınızın her devresinde binlerce sorularla dolaşırsınız. "Ya yalan söylüyorsa...’" düşüncesi ömrünüz boyunca artık hep size eşlik edecektir. Güven duygusu herkesin özlediği kelime olacak fakat hiçkimse bu duyguya kendini teslim edemeyecektir. Çevresinde karşılaştığı her minik çocuk, geçmiş masumiyetini hatırlatacaktır. Paylaşımlarımızdaki samimi kelimelerimizi asla yaşantımıza geçiremeyecek, masumiyetimizin bitişinin adına 'olgunlaşmak' diyeceğiz.

'Masumlar Apartmanı'nı bir kez daha kutluyor ve bizi böyle bir hikayeyle ekranlara bağladığı için başta TRT kurumuna ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Yolu açık olsun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder