Funda Duru 2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu
HABERİ PAYLAŞ

2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu

Uzun zamandır bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Geçen ay aldığım bir kararla, aklımdaki hayali sahnemde bir ödül töreni tasarladım. Instagram profillerine yıl sonu ödülleri dağıtacağım. Burada halılar kırmızı değil mor, ödül ise organik pazardan alınmış iki kilo portakal. Şu yalan dünyada organik portakaldan daha değerli ne kaldı? Neyse, ödülleri sahiplerine takdim etmek üzere hayali sahneme, Salvador Dali’yi davet ediyorum. Bıyıklarına taktığı yaseminlerle ödülleri onun vermesini uygun gördüm. Sahnede istediği şakaları yapması da serbest. Lakin her ödül töreninde Cem Yılmaz’ı şakamatik olarak kullandıkları yeter. Hahaha! Kimsenin heyecanla beklemediği, geleneksel demeyi çok istediğim ama diyemeyeceğim, 2020 Posta Portre Ödülleri’ne hazır mıyız? Değil miyiz? Olsun, yine de başlıyoruz!

Haberin Devamı

YILIN EN BOMBA KEŞFİ: BAD LIL BADDIE

Amerikalı internet fenomeni Helen Ruth Elam ya da Instagram’daki adıyla Bad Lil Baddie (@baddiewinkle) dünyanın 92 yaşındaki en komik insanı olabilir. En işsiz zamanınızda lütfen onun Instagram profilini ziyaret edin. Instagram bio’sunda ‘Stealing your man since 1928’ (1928 yılından bu yana erkeğinizi çalıyor) yazmış. Hahahahaha! Helen, bir gün erkeğimi biri çalacaksa lütfen bu sen ol!

2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu

YILIN BİR KLARNETTEN DAHA KEDERLİSİ: ASLI ENVER

Aslı Enver, ödevini iki gün önceden bitiren, asla kopya çekmeyen ve de vermeyen, öğretmenlerin çok sevdiği ama teneffüste sütünü tek başına içen biri gibi geliyor bana. Üzerinde hep bir ağır başlılık, bir olgunluk var. “Bir klarnetten daha kederli ne olabilir?” derseniz “Aslı Enver” derim. Her ne kadar onlarca gülen fotoğraf paylaşsa da...

2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu

YILIN ATANAMAYAN JÖNÜ: CAN YAMAN

Neredeyse tüm Türkiye’nin şaşkınlıkla izlediği, İtalyanların anlamsız bir coşkuyla taptığı Can Yaman’ı ‘Yılın Atanamayan Jön’ü ilan ediyorum. Gerek kırdığı potlar gerekse oyunculuğuna aldığı eleştirilerle bu kategoride yarıştı ve ödülü kazandı. Salvador Dali, Can Yaman’ın sahneye çıkmasını beklemeden ödülü sahnenin ortasına bırakıp kaçtı. Şu Salvador ne şakacı bir insan! Haha!

Haberin Devamı

2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu

YILIN GAMLI BAYKUŞU: SERDAR ORTAÇ

Karantina süresi boyunca bir bunalımdan diğerine koşan, canlı yayınlar açıp binlerce kişiyle dertleşen ve gamlı gamlı sigarasını içen Serdar Ortaç maalesef yılın gamlı baykuşu seçildi. Mart 2020’den bu yana mutlu edilemeyen Serdar Bey’e, kaybettiği mutluluğunu 2021’de bulmasını diliyoruz.

2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu

YILIN EN ÇOK ‘YUKARI KAYDIRIN’I: DANLA BİLİC

Önlenemez bir “Link’i bırakıyorum yukarı kaydırın” furyasıdır gidiyor. Sonu da gelmeyecek gibi duruyor. Nedense sürekli birileri, birileri için ürün seçiyor. Karadelik gibi bir konu… Kapitalizm de kocaman koltuğuna yayılmış, bir elinde kolası, göbeğini kaşıya kaşıya insanın düştüğü durumları keyifle izliyor. Bu ödül tabii ki Danla Bilic’e gidiyor. Yukarı kaydırta kaydırta Head&Shoulders’ın marka yüzü bile oldu. Linkleri bol olsun…

2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu

YILIN İKONU: LYN SLATER ‘ACCIDENTAL ICON’

İşte karşınızda, tesadüfen ve belki de yanlışlıkla moda ikonu olmuş Lyn Slater ya da Instagram’daki bilinen adıyla ‘Accidental Icon’. 66 yaşındaki Lyn, New York’taki Fordham Üniversitesi'nde profesörlük yaparak yaşamına devam ederken; yarattığı moda blog’u bir şekilde ilgi çekti ve biz de şu an okyanuslar ötesinden onu konuşuyoruz. Özgün ve yaratıcı bir profil görmeye hasret kaldıysanız buyurun inceleyin.

Haberin Devamı

2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu

YILIN MARJİNALİ: DİLARA FINDIKOĞLU

Sıradanlıktan ve hep aynı ‘mükemmel profil yaratma’ safsatasından sıkıldıysanız sizi tasarımcı Dilara Fındıkoğlu’nun siyah-kırmızı dünyasını keşfe davet ediyorum. Profili de tasarımları gibi oryantalist, gotik, bazen ürpertici ve sıra dışı. Yılın değil yüzyılın marjinali bile olabilir. Daha iyisi gelene kadar en iyisi o!

2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu

KARANTİNADA YILDIZI PARLAYAN EN İYİ YARDIMCI OYUNCU: MELİKŞAH ALTUNTAŞ

Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş’ın kurguladığı Instagram canlı yayını ‘Mücbir Sebepler’ artık bir talk show’a dönüştü. “İki haberle dalga geçelim” derken yanlışlıkla magazin gurusu olmaları çok komik. Melikşah, bu canlı yayınlarla birlikte hatırı sayılır bir hayran kitlesi elde etti. Haliyle ‘Karantinada Yıldızı Parlayan En İyi Yardımcı Oyuncu’ ödülü kendisine gidiyor.

2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu

YILIN EN ÇOK REKLAM YAPANI: MÜGE BOZ

Yahu, Müge Boz oyuncu değil miydi? Sanırım artık kariyerine Instagram’da ürün tanıtarak devam etme kararı aldı. Gıda markalarından temizlik markalarına kadar reklamını yapmadığı ürün yok maşallah! Instagram sevdası, bazı oyuncuların gerçek işini unutturdu ama görüyorum ki herkes halinden memnun.

2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu

TEK KİŞİLİK JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: ESRA DERMANCIOĞLU

Esra Dermancıoğlu, sadece gezegenimizin değil evrenin en tuhaf ve ilgi çekici canlılarından biri. İsterse dans ettiği müthiş videoları paylaşıyor, isterse sabahın 04.00’ünde “Ne yapıyorsunuz bakayım diye aradım” diyerek canlı yayınlar açıyor. Esra Dermancıoğlu’nun Instagram profilini karantina sürecinin eeeen şampiyon profili ilan ediyorum.

2020 Posta Portre Ödülleri sahiplerini buldu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder