Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Başak Dizer Tatlıtuğ
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Başak Dizer Tatlıtuğ

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Başak Dizer Tatlıtuğ.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Başak Dizer Tatlıtuğ

ÇAMURUN İÇİNDE PARLAYAN BİR YILDIZ

El alışkanlığı olduğundan gün içinde defalarca Instagram’a girsem de son iki-üç aydır Instagram’dan hayli soğudum. Pandemi süreciyle birlikte bir paylaşım çılgınlığı yaşanıyor. Gün içinde onlarca, yirmilerce story atma enerjisine sahip Influencer’lardan bahsetmeme gerek bile yok.

Haberin Devamı

Fotoğraflar, reels’lar, story’ler yüzümüze yüzümüze çarpıyor. Kabus gibi… Keşfet kısmında denk geldiğimiz, hiç tanımadığımız ve muhtemelen tanımayacağımız insanların, bizim için hiçbir şey ifade etmeyen hayatlarına ve ilham da vermeyen profillerine şahit olmak hassas kalbimi yormaya başladı. Bu gezegende geçirdiğim değerli vaktimi buruşturup çöpe atıyormuşum gibi hissediyorum ve Instagram detoksuna başladım!

Bir Instagram hesabının anatomisi: Başak Dizer Tatlıtuğ

Sadece özgün, ilham veren ve sanat paylaşımları yapan profilleri dikkate alıyorum. Ayıp olmasın diye takip ettiklerimi de sessize aldım, kafam rahat. Tam da bu noktada sosyal medya çamurunun içinde parlayan bir yıldız olan Başak Dizer Tatlıtuğ’un profiline göz atacağız.

ELEGANT, ÖLÇÜLÜ VE İLHAM VERİCİ

Abartısız ama her zaman bakımlı, fit ve stylish. Yarından itibaren ben de düzenli spora başlayacağım. Size “Artık sadece ilham veren profilleri dikkate alıyorum” demiştim. Profili de kendisi gibi elegant, ölçülü ve ilham verici. Takipçilerini paylaşım komasına sokmuyor. Güçlü, sosyal, kendine güvenen bir profil çiziyor. Sıklıkla yakın arkadaşları Deniz Marşan, Zeynep Üner ve kardeşi Buket Dizer’le paylaşımlar yapıyor.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Başak Dizer Tatlıtuğ

Hayvan haklarını, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekliyor ve bu konulardaki duruşunu Instagram hesabından açıkça dile getiriyor. Profilinin bio kısmında gördüm ki aynı okulda (Central Saint Martins London) eğitim almışız. Central Saint Martins’li birini görünce memleketlimi görmüş gibi oluyorum. “Memleketlim” dediğime bakmayın, ben temelde köksüzlüğe inanırım.

Haberin Devamı

MÜTHİŞ BİR DENGE

Kıvanç Tatlıtuğ ile ilişkilerini yaşayış şekillerini takdirle izliyorum. Birbirleriyle alakalı az, öz ve tadında paylaşım yapıyorlar. Adım attıkları her yerde kameralarla yüzleşme ihtimali hiç kolay değil ama onlar tüm gözler üzerlerindeyken sakin, cool ve ölçülü kalmayı çok iyi başarıyor.

Müthiş bir denge var. Türkiye’nin en popüler aktörlerinden biriyle evli ama en başından beri çizgisini hiç değiştirmedi. Hakkında atıp tutan, eleştiren çok oldu fakat o, hiçbir zaman duruşunu, hanımefendiliğini bozmadı. Onu kıskananlar için üzgünüm ama umurunda olduğunu hiç sanmıyorum. Bye.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Başak Dizer Tatlıtuğ

Instagram Notu: 9/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder