Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Billie Eilish
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Billie Eilish

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu müzisyen Billie Eilish.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Billie Eilish

İNSANÜSTÜ BİR VARLIK

Gezegenimize 18 Aralık 2001 yılında, Los Angeles’a iniş yapan şarkıcı ve söz yazarı Billie Eilish’i konuşacağız. Başarıları yaşından büyük bu insanüstü varlık hayli ilgi çekici. O güzel mavi gözleriyle kameralara ölü balık gibi poz verse de (o bakışların sebebi Tourette Sendromu’na sahip olması da olabilir) alt metninde “Siz hepiniz ben tek” özgüveni ve umursamazlığı yatıyor bence. Akranlarına ve meslektaşlarına benzemeyen sıra dışı tarzı ve duruşu var. Bu olgunluk nereden geliyor, bilemiyorum. Evrenin gizemini çözmüş de keyifle kahvesini yudumluyor gibi bir his uyandırıyor bende.

Haberin Devamı

NEREDEYSE MARS’TA KOLONİ KURACAĞIZ DERTLERE BAK!

O neyi ne kadar çözmüş olsa da, şarkıları milyonlar ve milyarlarca kez dinlenmeye ulaşsa da sosyal medya linçlerinden kurtulamıyor. Piyasaya çocuk yaşta çıktığından ve vücudu üzerinden değil de müziği için anılmak istediğinden giydiği bol kıyafetler dışında dar kıyafetlerle paparazzilere yakalanınca ağzı olan başlamış konuşmaya…

Yok tombişmiş de yok bunca yıl sonra niye böyle giyinmiş de… Zaten hayatını biraz araştırırsanız büyüme çağında vücuduyla ilgili problemler yaşadığını göreceksiniz. Ayıptır ya! Neredeyse Mars’ta koloni kuracağız; hâlâ mı insanların kıyafetine karışmak hâlâ mı insan vücudu üzerinden yorumlar yapmak? Ya sabır!

Bir Instagram hesabının anatomisi: Billie Eilish

Z KUŞAĞININ DÜNYA ÇAPINDAKİ EN BÜYÜK YILDIZI

Saçlarını maviye, griye ve şu anda sarıya boyasa da çoğumuzun aklında neon yeşili saç dipleriyle kalacak. Şarkı sözlerini, 15 yaşında başladığı kariyerinin başından beri en büyük destekçisi olan abisi Finneas ile birlikte yazıyorlar. Onu daha önce hiç dinlemediyseniz, Sofar Los Angeles’ta çekilen ‘Six Feet Under’ şarkısıyla dinlemeye başlayabilirsiniz.

Bu, kariyerinin ilk videolarından biri olma özelliği de taşıyor. Forbes'un 2018 yılında yayınladığı 30 yaş altındaki ilham veren 30 müzisyen listesinde yer alıyor ve müzik otoriteleri onun, Z kuşağının dünya çağındaki en büyük yıldızı olduğunu söylüyor. Sigara, uyuşturucu ve alkol kullanmıyor. Vejetaryen olarak yetiştirildiğini ve veganlığı desteklediğini her fırsatta dile getiriyor. Küresel iklim değişikliğine, ırkçılığa ve insan olmanın temel haklarına karşı olan her türlü konuda tepkisini gösteriyor.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Billie Eilish

GRAMMY ÖDÜLLERİ’NDE TARİHE GEÇTİ

'James Bond’un son filmi için 'No Time To Die' şarkısını seslendirdi. Bugüne kadar bir James Bond tema şarkısını seslendiren en genç müzisyen olarak da tarihe adını yazdırdı. Müzik dünyasının Oscar’ı diye tabir edilen 62. Grammy Ödülleri’nde (2020) tam beş kategoride ödül aldı.

(‘Yılın Kaydı’, ‘Yılın Şarkısı’, ‘Yılın Albümü’, ‘En İyi Yeni Sanatçı’, ‘En İyi Pop Vokal Albümü’) Bunun üzerine en büyük dört ödülü birden kazanan ilk kadın ve en genç şarkıcı olarak tarihe geçti. “Çok alaycı olduğumu ve hiçbir şeyi ciddiye almadığımı hissediyorum ama açıkça ne kadar minnettar ve gururlu olduğumu söylemek istiyorum” diye de bir açıklama yaptı. Helal olsun cool reis!

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Billie Eilish

Instagram Notu: 10/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder