Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Boran Kuzum
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Boran Kuzum

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu oyuncu Boran Kuzum.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Boran Kuzum

YETENEK VS. GÜZELLİK SORUNSALI

Bugün konservatuvarlı oyuncu Boran Kuzum’un profilini inceleyeceğiz. Sadece ‘Oyuncu Boran Kuzum’ yazmayı ben de bilirdim ama yapmadım. Genelin güzellik algısını okşayan, sokakta yürüyen her güzel kadın ya da yakışıklı erkeğin potansiyel oyuncu olarak değerlendirilmesi ne zaman bitecek? Dünyaca ünlü Oscar ödüllü oyuncu Al Pacino’ya bakın! Önünüzden geçse dönüp bakacağınız biri değil belki.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Boran Kuzum

Uzun bir boya ya da kaslı bir vücuda sahip değil. Ne etkileyici gözleri ne de muntazam bir burnu var bana kalırsa ama onun filmlerini izlediğinizde, nasıl göründüğü dikkat edeceğiniz en son şeydir. ‘Kadın Kokusu’ filmindeki performansından bahsetmeme gerek bile yok. Boran Kuzum’a da gittiği audition’larda yıllarca “Kemerli bir burnun var. İfaden çok sert.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Boran Kuzum

Sen ancak kötü bir karakteri oynayabilirsin” demişler. Ön yargı kere ön yargı değil midir bu? Yıl olmuş 2020 hâlâ neler konuşuyoruz. Boran Kuzum’un Instagram profilini inceleyecektik, konu yine nerelere geldi. Yılların birikimi işte ne yaparsın! Neyse efendim sadede gelelim.

OLGUN BİR RUHA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Görünen o ki gerçek bir beyefendi. 1992 doğumlu ama bedeni daha olgun bir ruha ev sahipliği yapıyor gibi hissediyorum. Instagram paylaşımlarının suyunu çıkaranlardan değil. Hiç paylaşım yapmadığı günler oluyor. 2015’ten bu yana Instagram kullanıcısı ve toplamda 192 paylaşımı var.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Boran Kuzum

Öne çıkanlara eklediği tek bir story bile yok. Demek ki kendini göstermek gibi bir derdi yok. Karantina sürecinde unutulacağından endişelenen birtakım ünlü bireyler kum tanesi gibi story’leri sıraya dizmişti. Aman ne panik ne panik! Bazıları için ünlü olmak aşırı yorucu ve kaygılı bir iş olmalı.

Bu arada Boran, sıkı bir Hümeyra hayranıymış. Evren onu duymuş olmalı ki oyuncu kadrosunun güçlü ama hikayenin zayıf olduğu konusunda eleştirilen ‘Biz Böyleyiz’ filminde Hümeyra ile karşılıklı oynama şansı yakaladı. Müthiş! Ne demişler: İstikrarlı hayal, hakikattir.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Boran Kuzum

AFRİKA’DAKİ BORAN KUZUM SU KUYUSU

Profilini incelerken gördüm ki hayranları onun adına Afrika’da bir su kuyusu yaptırmış. Bu, sevginin en güzel formlarından biri olmalı. Bir de kuyunun üzerine Boran Kuzum’a hitaben “İnsanlara dokunabilmeyi başaran her iş, bir şekilde hak ettiğini bulur” yazmışlar. Kuyunun etrafında doluşan çocukları görünce tüylerim diken diken oldu, gözlerim doldu. Yaşlanıyor muyum acaba ya!

Çocuklardan bahsetmişken, ara ara paylaştığı çocukluk fotoğrafları çok hoş. İnsan olmamıza dair en sevdiğim şey, hepimizin bir zamanlar masum bir çocuk olmamız. Gerçi tarih bugüne kadar öyle insanlar gördü ki bir zamanlar çocuk olduklarına inanmak çok güç. Adolf Hitler küçük bir çocukken yan komşumuz olsa doğum günü partisine gitmezdim mesela. Partileri çok sevsem de...

Bir Instagram hesabının anatomisi: Boran Kuzum

Boran Kuzum’a veda ederken profilinin şampiyonu olarak ‘Geleceğe bakıyorum’ notuyla paylaştığı, gözlerini çiçeklerle kapattığı yukarıda gördüğünüz bu özel fotoğrafı seçiyorum. Gözlerimizin daha çok güzellikler gördüğü günleri geri çağırıyorum. Sevgili evren, beni de duyuyor musun?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder