Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Can Bonomo
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Can Bonomo

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Can Bonomo.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Can Bonomo

BURASI CAN BONOMO’YU ÖVME KÖŞESİ Mİ?

Şairlikse şairlik, müzisyenlikse müzisyenlik, ressamlıksa ressamlık… Can Bonomo’nun sihirli karışımında ne ararsanız var. Üstelik komik biri. Geçtiğimiz yıllarda ‘Anachronismus’ adında bir resim sergisi açmıştı. Eserleri, son derece benzersiz ve etkileyiciydi.

Haberin Devamı

Hatta keşke daha çok eser üretse. Üç de şiir kitabı var. Bir de şarkılarından söz etmek için vakit harcayamayacağım burada, çünkü zaten çoğunluk, onun müzisyen kimliğini yakından biliyor. Neler oluyor ya? Instagram hesabını inceleyecektim, burası birden ‘Can Bonomo’yu övme köşesi’ne döndü. Neyse, işimize bakalım…

Bir Instagram hesabının anatomisi: Can Bonomo

‘YEMİN EDİYORUM İSTİKBAL GÖKLERDE’

Profili şov yapmak için değil de daha çok işi için kullanıyor gibi. Arkadaşlarına da destek oluyor. Mesela yakın arkadaşı Can Temiz bir şarkı çıkarıyorsa, hemen onu takipçileriyle paylaşıyor. İyi bir arkadaş belli ki. Çok da renkli bir profili yok. Siyah-beyaz fotoğraflar paylaşmayı seviyor.

Keyifle karıştırılan fotoğraf albümleri gibi bir profil değil anlayacağınız ama enerjisi güzel ve cool bir profil olduğunu söyleyebiliriz. Profilindeki en heyecan verici şey ise Hayko Cepkin’le skydiving yaptığı fotoğraf. Altına da ‘Yemin ediyorum istikbal göklerde’ yazmış. Yerinde görmek iyi olmuştur tabii. Haha! Fotoğrafı sayfaya hiç koyamayacağım, çünkü görüntü kalitesi hayli kötü. Meraklısı profilinde arar bulur.

ARKADAŞLAR! ‘O TARZ MI?’

Bir grup zeki insanın sohbetini dinlemek isterseniz; Can Bonomo, Can Temiz, Bengi Apak ve İsmail Türküsev’in hazırladığı ‘O Tarz Mı?’ podcast’ini dinleyebilirsiniz. Her şeyden kısa sürede sıkılan biri olarak, odamı toplarken arka arkaya dört ‘O Tarz Mı?’ bölümü dinledim.

Buradan iki sonuç çıkar: Sohbetlerinin ne kadar keyifli olduğu ve odamın ne kadar dağınık olduğu. Dürüst olmak gerekirse, ‘@otarzmi’ Instagram hesabı Bonomo’nun Instagram’ından daha keyifli. Haha! Bu arada Bonomo, Latincede ‘iyi adam’ anlamına geliyormuş. Soyadındaki ağırlığa bakar mısınız? Düşünsenize, kötü biri olma şansı yok. Tabii ki, var latife yapıyorum. Neticede insan kusurlarıyla da şekillenen bir canlı.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Can Bonomo

MEDENİYET BE!

Can Bonomo da eşi Öykü Karayel de ilişkilerini sosyal medya da bangır bangır yaşamayı sevmiyor. Birlikte az ve öz paylaşım yapıyorlar. Hep söylerim; özel hayat diye bir şeyin neredeyse kalmadığı bu teşhircilik çağında gizemli kalmayı tercih etmek bence bir başkaldırıdır. Onlar her ne kadar gözlerden uzak kalmaya çalışsalar da ‘ünlülük kaderi’ diye bir şey var.

Şöyle ki; Bartu Küçükçağlayan ve Öykü Karayel yıllar önce sevgiliymiş. (Sevgili oldukları dönemi asla hatırlamıyorum.) Geçtiğimiz yaz Bartu Küçükçağlayan ve eşi Merve Özgüle, Can Bonomo ve eşi Öykü Karayel’le tatile gitmiş. Aman ne olay oldu! Vay efendim ‘Görenler hayret etmiş’ de ‘Bu nasıl işmiş’ de bilmem ne! Can Bonomo da tüm bu tepkilere, karşı tepki olarak “Bartu benim yakın arkadaşım ve 2020 yılındayız. Böyle haberler yapıyorsunuz, sonra da ‘kadına şiddet’ diye ağlıyoruz” demiş. O kadar haklı ki… Medeniyet be!

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Can Bonomo

Instagram Notu: 5/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder