Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Cansu Dere
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Cansu Dere

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Cansu Dere.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Cansu Dere

BU NASIL 40 YAŞ?

Açıkçası bu hafta önce Öykü Karayel’i yazmayı düşünmüştüm. Berkun Oya’nın yazıp yönettiği ‘Bir Başkadır’ dizisindeki Meryem performansıyla herkesin takdirini topladı. Dizi tek kişilik değildi ama öyle oldu işte, herkes Meryem’i konuşmak istedi. Takip ettiğim kişilerin tüm story’lerinde ve Instagram’ın keşfet bölümünde kendisini görmekten yorulduğumdan rotamı bir başka dizide bir başka güçlü karakteri canlandıran Cansu Dere’ye çevirdim. Popüler olanın üzerine abanma olayı bana biraz komik geliyor.

Haberin Devamı

‘Bir Başkadır’ı sessizce ve dikkatle izledim. Fikirlerini önemsediğim iki-üç arkadaşımla üzerine tartıştık. Çok da kafa açıcıydı. Ama ‘İzlediğimi kamuoyuna ilan etmeliyim’ şovunu biraz çiğ buluyorum. Bakın bu sosyal medya insanlığın davranışlarını değiştirdi. Bir evrim söz konusu. Sosyologları göreve çağırıyorum. Instagram eleştirimi bir kenara bırakıp Cansu Dere’ye geliyorum.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Cansu Dere

Az önce 40 yaşında olduğunu öğrendim ve buna birkaç saniye şaşırdım. Neyse sayılar önemli değil. Biliyorsunuz, şu sıralar Kanal D’de yayınlanan, ‘Doctor Foster’ dizisinden uyarlanan ‘Sadakatsiz’ dizisinde başrol oynuyor. ‘Sadakatsiz’in Asya’sı, ‘Ezel’in Eyşan’ından daha çok konuşulacak gibi hissediyorum. Uyarlama da olsa farklı diziler izlemeye hasret kalan televizyon izleyicisi bu sezon rahat bir nefes almıştır eminim. Ancak ‘Şahsiyet’teki Nevra rolü, dizinin atmosferinden de olsa gerek bambaşkaydı.

‘INSTAGRAM ÇAĞI’NIN GERİSİNDE

Instagram’ı doğru kullanmakla (Doğrusu nasıl oluyorsa) uzaktan yakından alakası yok. Çoğu akranı ve meslektaşı takipçilerini story’lere, postlara boğarken Cansu Dere son derece cool bir profil yaratmış. Öne çıkanlara eklediği bir bölüm bile yok. Yalnızca 167 kişiyi takip ediyor. Seçici biri belli ki. Tüm bu nedenlerle kendisine, ‘Instagram çağının gerisinde’ teşhisi koydum. “Instagram çağı mı?” diye hiç soru sormayın!

Haberin Devamı

Bu insan aklından çıkan uygulama sayısız kişinin hayatını değiştirdi, değiştiriyor. O halde Instragram’ın yeni bir çağ açtığını kim inkar edebilir? Cansu Dere, özel yaşamının kapılarını aralamıyor bile. Ancak delikten bakarsanız görebilirsiniz. Ancak seyahat vizyonunu hayli beğendim. Popüler olan Avrupa ülkeleri bir yana Jamaika, Kenya gibi farklı kültürleri keşfetmeyi seviyor. Bence müthiş!

Bir Instagram hesabının anatomisi: Cansu Dere

ERKEK POPÜLASYONU DÜŞÜK BİR PROFİL

Ece Sükan ve Selma Ergeç en yakın arkadaşlarından biri. Birlikte Bali’ye oraya buraya seyahat ediyorlar. profilinin genelinde kız arkadaşlarıyla, kedilerle ve köpeklerle fotoğrafları var. Profilindeki erkek popülasyonu hayli düşük profil. Bu bana inceden esen bir feminizim rüzgarı hissettirdi.

Neyse, kız kardeşlik her zaman kazanır. 2013 yılında kaybettiğimiz değerli oyuncu Tuncel Kurtiz’e olan özlemini ve sevgisini profilinde biraz zaman geçiren herkes anlayabilir. Tuncel Kurtiz’in doğum günü olan her 1 Şubat’ta ve onu kaybettiğimiz gün olan 27 Eylül’de onunla çekilmiş bir fotoğrafını ya da sadece Tuncel Kurtiz’in fotoğrafını paylaşıyor. Profilindeki düzenli olarak yaptığı tek şey bu.

Haberin Devamı

Genel olarak insanı darlamayan ama çok da keyif alarak vakit geçirmediğiniz ve merak uyandırmayan bir profili olduğuna karar verdim. Az her zaman çoktur felsefesini kendi içinde onayladığım şu günlerde sadeliği seçmesinden ötürü puanını çok da kırmayacağım. Bye…

Bir Instagram hesabının anatomisi: Cansu Dere

Instagram Notu: 6/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder