Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Didem Soydan
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Didem Soydan

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Didem Soydan.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Didem Soydan

OYSAKİ 2020’Yİ HAVAİ FİŞEKLERLE KARŞILAMIŞTIK

Ne 2020 ama! Avustralya’daki yangın durdurulamıyor, Coronavirus salgını yayılıyor, balinaların midesinden 30 kilo plastik çıkıyor, depremler oluyor, Kobe Bryant minik kızı Gigi ve beraberindeki 7 kişi trajik bir helikopter kazasında hayatını kaybediyor...

Haberin Devamı

Oysaki yeni yılı havai fişeklerle karşılamıştık. Sanırım Dünya’nın bazı dertleri var ve insanlığa bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Dünya’nın yerinde olmak istemezdim. Yükü çok ağır! Ama bak Satürn’e Jüpiter’e kendi hallerinde takılıyorlar. Gel keyfim gel!

Neyse, tüm bu can sıkan olaylara rağmen hayat devam etmek zorunda ve birçok insanın adeta yaşam kaynağı olan Instagram hâlâ yerinde duruyor. Bu hafta konuğumuz Didem Soydan! Onu bu köşede ağırlamak için geç bile kaldık.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Didem Soydan

TÜRKİYE’NİN EN AYKIRI MODELİ

Türkiye’nin en asi ve aykırı modelinin keyifli bir profili var. Yaratılırken hamuruna karıştırılan bir tutam maskulen aroma onu diğerlerinden ayrıştıran özelliklerinden sadece biri. Paylaşımlarında sıklıkla Umut Eker’e rastlıyoruz.

Bana bir alana bir bedavası olan, birbirine yapışık iki şampuan kutusu gibi hissettiriyorlar. 21. yüzyıl insanın derin keder ve yalnızlık içinde telefonlara hapsolduğunu düşünürsek her insanın yanında böyle biri olması iyi bir şey.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Didem Soydan

SİBER ZORBALARIN KORKULU RÜYASI INSTAGRAM’IN ZEYNA’SI

Kimsesiz kedi ve köpekler konusunda da çok duyarlı. Zaman zaman profilinde yuva arayan minikleri paylaşıyor. Çizgi dışı görüntüsünün altında pamuk şeker gibi bir kalp taşıyor ama böyle dediğime bakmayın ve sakın ona sosyal medyadan rahatsız olacağı abuk sabuk mesajlar yazmayın!

Anında cevabı alırsınız ve ifşa olursunuz. Mahkemelerde sürüm sürüm sürünürsünüz. Ohh canıma değsin. Siber zorbaların korkulu rüyası, Instagram’ın Zeyna’sı Didem Soydan’a bulaşmadan önce bir daha düşünün. Yüz yüze iki kelime edemeyecek kadar utangaç insanların sosyal medyadaki ahlaksızlığa varan şuursuz özgüveni tez konusu olmalı!

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Didem Soydan

DOĞAL VE CESUR

2012’den bu yana sadık bir Instagram kullanıcısı. Binlerce paylaşımı (3007 post) olmasına rağmen çizgisi değişmeyenlerden. Tutarlı bir profili var. Neyse oymuş yani. Doğallığın ve cesaretin en kıymetli iki şey olduğunu düşünürüm hep.

Didem Soydan bu iki elmasa da sahip. Bu da onu daha da güzelleştiriyor. Kendisine ve sevimli köpeği Köpük’e iyi dileklerimizi gönderirken profilin şampiyonu olarak Umut Eker’le olan bu müthiş ve keyifli fotoğrafı seçiyoruz. Neyse tünele giriyorum canım, haftaya görüşürüz.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Didem Soydan

KÖTÜLÜĞÜN SEVİYESİNE İNMEYİN, KUŞLARA YEM VERİN

Geçen hafta kağıt toplayan abilerden birini kuşlara yem verirken görmüş ve video çekip paylaşmış. Altına da içten bir mesaj yazmış. Girin okuyun! Hepsini yazamam, yerim dar.

Kötü biri olmak için hiçbir sebep olmadığını, hayatın basit anlardan ibaret olduğunu bir kez daha anladım. Kötülüğün seviyesine inmeyin ve kuşlara yem verin, bir kedinin başını okşayın. Dünyayı süper kahramanlar değil içimizdeki iyilik kurtaracak ama yine de siz bilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Didem Soydan

Sıradaki haber yükleniyor...
holder