Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Edis Görgülü
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Edis Görgülü

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu şarkıcı edis Görgülü.

HALK OTOBÜSLERİNİN KAHRAMANI

Baştan söyleyeyim gerçekten iyi ve havalı bir profili var; derli toplu bir çekmece gibi adeta. Kendi gardırobunun da nizami olduğuna hatta kıyafetleri ve tüm aksesuarları renklerine göre dizdiğine neredeyse eminim. Yerlerde bir gün önce giyilip atılmış çorap yoktur en azından. Instagram profilinden girip gardırobundan ne ara çıktık bilemiyorum ama tüm bunlar birer iddiadır neticede.

Haberin Devamı

Neyse efendim, çok sıkmayan, dozunda bir profil yaratmış. Mastercard ‘Toplu Ulaşımda Temassız’ uygulamasının duyurusu için Edis’le iş birliği yapmıştı bir ara. Edis, reklamın etkisinde kalmış olacak ki 209 fotoğraflık profilinde farklı otobüslerde ve farklı zamanlarda çekilmiş iki fotoğrafı var. Halk otobüslerine binip fotoğraf çektirip bir de üstüne paylaşması bence biraz komik.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Edis Görgülü

Bir de “DİKKAT DİKKAT! Bugün otobüste karşınıza çıkabilirim :)” yazmış. Bakın, halk otobüsüne binmesi komik değil, doğayı korumak adına toplu taşımayı ben de destekliyorum da otobüsteyken fotoğrafımı çektirmek aklıma gelmezdi herhalde. Ancak bir UFO’ya binsem fotoğrafımı çektirmek isterdim ve Jüpiter’den paylaştığım postta “DİKKAT DİKKAT! Bir daha asla otobüste karşınıza çıkmayacağım” yazardım. Ne demek istediğimi anlıyor musunuz? Tamam, o halde devam ediyorum.

EMİNEM’İN KAYIP KARDEŞİ BULUNDU!

Edis’in Instagram’ına ilk kez karantina sürecinde girdim. Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş’ın ‘Mücbir Sebepler’ adındaki Instagram canlı yayınını kaçırmadan izliyordum. Edis’i de sürekli yayına alıyorlardı. Yayına almadıklarında da sürekli yayına yorumlar yapıyordu. Yayın açılır açılmaz herkesi “Hoş geldiniz” yorumlarıyla karşılıyordu. Ev sahibiymişçesine… ‘Mücbir Sebepler’ bitince Edis, ‘Mücbir Sebepler Paranoya’ diye canlı yayın açıp ‘Mücbir Sebepler’in kritiğini yapıyordu.

Haberin Devamı

Böylece hem takipçisi arttı hem de kendi kitlesi dışında kalan insanların da ilgisini topladı. Kısacık kestirdiği saçlarını sarıya boyamış ve işte budur! Marshall Mathers’in yani Eminem’in kopyası gibi olmuş ama bence ona yakışan en iyi stil olmuş. Peki siz Madame Tussaud İstanbul’da Edis’in balmumundan heykelinin olduğunu biliyor muydunuz? Ben yeni öğrendim. Bravo!

Bir Instagram hesabının anatomisi: Edis Görgülü

‘EL ALEM NE DER’ VESVESESİ NE ZAMAN BİTER?

Edis, Instagram’a 2013 yılında giriş yapmış ama o günden bugüne sadece 209 post paylaşmış gibi görünüyor. Ben kendisinin uzun zamandır takipçisi değilim ama popüler oldukça eski fotoğraflarını silmiş olmalı diye düşünüyorum. “Ah! Şu el alem ne der” vesvesesi ne zaman biter?

Sanırım bitmeyecek çünkü ‘el alem’ her zaman bir şeyler diyecek. El alem kurtlu köşesinde konuşadursun Edis her paylaşımında mutluluk ve neşe saçıyor. Komik ve komik olmayan çeşitli espriler yapıyor. Çok da benzersiz olmayan bir fotoğrafının altına ‘Türk popu bitiyor diyerek ateşli bir tartışma başlatan genç popçu şömine başında’ notunu düşmüş. Bu esprimsiler karşısında tam güleceğim üzerime bir durgunluk çöküyor.

Haberin Devamı

Gözlerim kararıyor. Kelimelerim kifayetsiz kalıyor. Genç popçu Edis’i sevgiyle uğurlarken buradan tüm insanlığı sevgi kotalarının tümünü kullanmaya davet ediyorum. “Ne alaka yea” demeyin. Başımıza ne geliyorsa sevmeyi ve sevilmeyi bilmemekten geliyor. Dünyayı sevgi kurtaracak, sevgi!...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder