Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Gupse Özay
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Gupse Özay

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşacağız. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Gupse Özay.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Gupse Özay

YAŞASIN KIZ KARDEŞLİK!

‘İzmir’in kızları/Bir elinde de cımbızları/Savaşta da aşkta da esaslıdır kadın duruşları…’ Ben temelde köksüzlüğe inanırım ama yine de İzmirli olduğumdan Sezen Aksu’nun ‘İzmir’in Kızları’ şarkısını her dinlediğimde tüylerim diken diken olur. Gupse Özay da bir İzmirli olduğundan onu bu şarkıyla karşılamak istedim. İzmirli değilseniz alınmayın bana çünkü bence bu şarkı tüm güçlü kadınların marşıdır.

Haberin Devamı

‘Bir yerli olmak’ kendimizin seçemediği küçük bir detaydır sadece. Ülkemin ve dünyamızın bütün kadınları müthiş ve eşsiz! Gupse Özay, profilinde en son ‘Annem ve ben de #istanbulsözleşmesiyaşatır diyoruz’ yazarak annesiyle çekilen siyah beyaz bir fotoğrafını paylaşmış. Biliyorsunuz ki İstanbul Sözleşmesi, kadınları her türlü şiddetten korumak ve kadın cinayetlerine son vermek için Türkiye tarafından onaylanmış ilk uluslararası sözleşmedir.

Sözleşmenin iptal edilmemesi için Türkiyeli kadınlar tarafından Instagram’da başlatılan bu hashtag’li dayanışma giderek yayıldı ve Jessica Biel, Christina Aguilera, Demi Moore, Nicole Kidman gibi dünyaca ünlü kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ diyerek fotoğraf paylaştı. İşte Instagram’ın ve dayanışmanın gücü! Ben tek çocuğum ama ilk kez binlerce kardeşim var gibi hissettim. O halde, yaşasın kız kardeşlik!

‘KADIN KOMEDYEN YOK’ DİYENLER BURDA MI?

Abartmıyorum, Gupse Özay’ın baş döndürücü, karmaşık, düzensiz bir profili var. Çıfıt çarşısı adeta… Bugüne kadar tam 1688 gönderi paylaşmış ama bu kadar gönderinin içinden şöylee özenerek çekilmiş, havalı bir kapak fotoğrafı bulamadım. Hep bir komiklikler bir şakalar… Amaan neyse o kadar keyifli paylaşımlar yapıyor ki havalı bir fotoğrafı da olmayıversin. Sitcom gibi bir profil yaratmış.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Gupse Özay

Bir de “Kadın komedyen yok” derler. Evet, evet aynen kardeşim! Gönderilerin yarısı çektiği filmlerle ilgili içeriklerden oluşuyor. Mesela ‘Eltilerin Savaşı’ filmini izlemediyseniz profilinde yarım saat takılınca izlemiş kadar olursunuz. Çeşitli karakterler yaratıp çektiği videolar da hayli eğlenceli. Filmden bir fotoğrafını Joker’le yan yana koyarak ‘Çünkü eltilik bazen Joker gibi olmaktır…’ yazmış. Eltilik, anlam dünyamda karşılık bulmuyor ama fotoğraf hayli komik.

Haberin Devamı

AYAKÜSTÜ NİKAH, EN TEMİZİ

Binlerce paylaşımın içinde ne yok, bilin bakalım! Altı yıllık sevgilisi ve yeni eşi Barış Arduç’la fotoğrafı! Hemen kontrol ettim, en azından takipleşiyorlar. İlişkisini sosyal medyada yaşayanlardan değil. Sevgiliyle vıcık vıcık fotoğraflar paylaşınca ne oluyor sanki.

Fesat enerjileri çekmeye gerek yok. Hem trip atmak için filan fotoğrafları silmek zahmetli oluyor. Hiç koyma daha iyi. Geçen çarşamba Çeşme’de, kendi kendilerine, ayaküstü evlenmeleri çok hoşuma gitti. Budur ya! Evlilik törenleri abartılan bir şey bana göre. Dans etmek filan eğlenceli oluyor da o kadar kalabalığa ne gerek var.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Gupse Özay

Bir keresinde ikinci dereceden bir kuzenimle kendi düğününde tanışmıştım. Düğünden sonra bir daha karşılaşmadık. Koca bir saçmalık! Ay! Hadi neyse, kim kiminle, kaç kişilik davetliyle, nerede evleniyorsa evlensin. Biz özgür denizlere doğru, yıldızlara bakarak yolumuzu bulalım…

Instagram Notu: 7/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder