Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Melikşah Altuntaş
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Melikşah Altuntaş

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği‘ müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu sinema yazarı ve yeni nesil magazinci Melikşah Altuntaş.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Melikşah Altuntaş

Yeni nesil talk show: Mücbir Sebepler

Bu köşede “Instagram’daki canlı yayınlardan gına geldi” diye atıp tutarken, günlerdir oyuncu ve müzisyen Bartu Küçükçağlayan ve Melikşah Altuntaş’ın, her gece 00.30’da başlayan Instagram canlı yayını ‘Mücbir Sebepler’i kaçırmaz oldum.

Haberin Devamı

Arkadaşları dışındaki ünlülerin Instagram paylaşımlarıyla dalga geçtikleri, canlı yayınlarda şiir okuma çırpınışlarını alaya aldıkları bu program karantinama neşe getirdi. Yaklaşık bir ay önce, yayına ilk başladıklarında ortalama 3 bin kişi izliyordu. Geçen gece 66 bin izleyiciye kadar ulaştılar. Artık reklam bile alıyorlar. ‘Mücbir Sebepler’in bir çeşit talk show olmadığını kim iddia edebilir ki?

Bir Instagram hesabının anatomisi: Melikşah Altuntaş

Yanlışlıkla magazin gurusu oldular

Herkes Melikşah’a kısa yoldan sinema eleştirmeni diyor ama o buna ısrarla karşı gelerek “Sinema filan seviyorum sadece” beyanlarında bulunuyor. Bu beyanı bir “Estağfirullah” olarak değerlendiriyorum. Sinema sevdiğini, canlı yayında fırsat buldukça gözümüze soktuğu, koca duvarı kaplayan DVD koleksiyonundan zaten anlamıştık.

Ayrıca ‘Neyse Ne’ isimli YouTube kanalında ‘Bazı Nefis Filmler’ programını sunuyor. Kâh çeşitli ünlüleri ağırlayıp en sevdiği 10 filmi soruyor, kâh ‘Tuhaf Karakterlerin Cirit Attığı Filmler’ hakkında konuşuyor. Melikşah’ın Instagram hesabına mutlaka bakın. Keyifli bir profili var. Bir de Bant Mag.’de müthiş maskeler takarak çeşitli sinema ve dizi değerlendirmeleri yaptığı bir sinema programı sunuyor.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Melikşah Altuntaş

Gerçi artık magazinci kimliği tüm diğer yeteneklerinin önüne geçti. “İki haberle dalga geçelim” derken yanlışlıkla magazin gurusu olmaları çok komik. Bartu, sürekli soda ya da gazoz içtiğinden canlı yayında geğiriyor diye magazin sayfalarına düşmeleri de ironik.

Ünlülerin buluşma noktası

Melikşah, Bartu’nun da ödevlerini yapan sadık bir sıra arkadaşı gibi... Her şey Bartu’nun önünde olmasına rağmen hangi haberi sunacağını karıştırıyor, Melikşah da sürekli durumu toparlıyor. Yayının altında dönen yorumlarsa ayrı bir tez konusu. İrem Derici’nin Kadıköy Belediyesi’ne yürüdüğü fakat nazikçe reddedildiği, Boran Kuzum’un İrem Derici’ye ateşli emojiler gönderdiği durumlar söz konusu.

Haberin Devamı

Görüntülenmek uğruna dakikada 10 yorum yapan diğer ünlülerimizden bahsedip de hiç parmaklarımı yoramayacağım. Aşk, entrika, hırs ne ararsanız aşağıda akan yorumlarda dönüyor. Hahaha. Yayının müdavimi ünlüler arasında Nukhet Duru’dan Edis’e, Ezgi Mola’dan Sarp Apak’a kimi ararsanız var.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Melikşah Altuntaş

Karantinada yıldızı parlayan en iyi yardımcı oyuncu

Yüzlerce fotoğraf paylaştığı, keyifli sayılabilecek bir profili var. Tabii bir de onlarca öne çıkana eklediği yüzlerce fotoğraf daha var. Profili, onu merak edenler için doyurucu içerikle dolu. Ünlü arkadaşlarıyla fotoğraf paylaşmak hoşuna gidiyor olmalı.

Çünkü yalnız olmadığı diğer tüm fotoğraflarda ünlüler var. Ben en çok Hümeyra’yla olan fotoğraflarını sevdim. ‘Her şeyi aşacak güç bizde var, bakın güneş çıktı...’ yazarak paylaştığı Nirvana tişörtlü, umut dolu fotoğrafını profilin şampiyonu seçiyoruz ve kendisini, ‘Karantinada Yıldızı Parlayan En iyi Yardımcı Oyuncu’ ödülüyle uğurluyoruz.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Melikşah Altuntaş

Sıradaki haber yükleniyor...
holder