Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Mithat Can Özer
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Mithat Can Özer

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Mithat Can Özer.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Mithat Can Özer

Teşhircilik çağına başkaldırı

Sezen Aksu’nun ve iş insanı Sinan Özer’in 38 yıl önce dünyaya gelmeye karar veren oğlu Mithat Can Özer, annesi gibi şarkı sözleri yazıyor, şarkılar söylüyor, ucundan da oyunculuk yapıyor. Göz önünde olma kotasını Sezen Aksu -kendisi istememesine rağmen- yeterince doldurduğundan olsa gerek Mithat Can diğer ünlü çocukları gibi kendini ortalara atmıyor.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Mithat Can Özer

Cool durmayı ve kendi karakteriyle var olmayı tercih ediyor. Üzerinde ‘şöminesine odun kıran country boy’ havası var. Her ne kadar 1.5 yıldır oyuncu Alina Boz’la birlikte olsa da ‘ıssız adam’ tripleri de yok değil. İlişkilerini göz önünde yaşamayı sevmiyor.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Mithat Can Özer

Kendi iradeleriyle ilişkinin tek fotoğrafını geçenlerde Alina Boz, Mithat Can Özer’in doğum gününü kutlamak için paylaşmış. Fotoğrafta Mithat Can’ın yüzü bile görünmüyor. Özel hayat diye bir şeyin neredeyse kalmadığı bu teşhircilik çağında gizemli kalmayı tercih etmek bence bir başkaldırıdır.

Hem duyarlı hem cool

Gelelim kendini saklamadığı 68 bin 800 kişiyle paylaştıklarına. Profilinde son üç fotoğraf Mustafa Kemal Atatürk’e ait. 29 Ekim ve 10 Kasım’da paylaştıklarına ek olarak 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde de Atatürk’ün üç sevimli köpekle olan fotoğrafını “Çok severdi” diyerek paylaşmış.

Yerçekimiyle alıp veremediği var gibi...

Bir Instagram hesabının anatomisi: Mithat Can Özer

Halatlardan sallanmalar direklere tırmanmalar gibi aksiyonlu hareketleri var. Bir bakıyorsun plastik kullanımının bitmesine karşı video paylaşıyor, bir bakıyorsun ‘Orman Benim Evim’ posteri paylaşarak “Kaz Dağları hepimizin” diyor. Hem duyarlı hem cool. Zavallı dünyanın başına gelenlerin farkında ve elinden geldiğince mücadele diyor. Dünyanın elinde olsa nüfusun yarısını Jüpiter’e fırlatırdı zaten.

Şişt sakin ol

Aslında onu ilk kez Sertab Erener’in seslendirdiği ‘Sakin Ol’ şarkısının ‘yüzyılın en hoş ve boş klibi’nde (klibin açılışında böyle yazıyor) görmüştük. Şarkıyı bilmeyen yoktur. ‘Şişt şişt sakin ol sinirlerine hakim ol...’ Bence gelmiş geçmiş en doğal, en eğlenceli ve en düşük bütçeli Türk klibi.

Haberin Devamı

Ortalıkta deli deli dans eden tombiş çocuk, Mithat Can Özer’in ta kendisi. Şimdiki haliyle uzaktan yakından ilgisi yok. Klipte kimler var kimler. Neyse YouTube’dan açın izleyin. Anlatmayayım şimdi. Bu arada Instagram hesabı mini bir arşivi andırıyor.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Mithat Can Özer

Onno Tunç’tan Barış Manço’ya tarihin tozlu topraklı yıllarından fotoğraflar da paylaşıyor. Kendi çocukluk fotoğrafları da profilinde bolca var. O kadar dövmesi var ama o ‘Gülmeyelim mi?’ yazdırdığı dövmesini özellikle paylaşmış. Gül tabii de bu dövme olmamış. Neyse sakin olayım, sinirlerime de hakim olayım.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Mithat Can Özer

Köpek babası

2013’ten bu yana Instagram’da. Altı yılda toplam 248 gönderi paylaşmış. Profili gizli. Sosyal medyasını çağın gerisinde kalmamak için açmış gibi duruyor. Keyfine göre kullanıyor. Hayvanları çok seviyor. Zaten hayvanları sevmeyenlerin kalbi evrimini tamamlamamış demektir.

Haberin Devamı

En çok köpeği Andre’yi paylaşıyor ama diğer hayvanlara da ihanet etmiyor. Kediler, başka köpekler, atlar, peygamberdevesi, kurbağa... Çocukları da çok seviyor. Bir sürü minik çocukla fotoğrafı var. Köpeği Andre’yle yıllardır birlikteler. Belli ki iyi bir baba-çocuk ilişkileri var.

Paylaştığı köpek fotoğraflarına çoğunlukla kızlar ‘Ayy ben bunu yerim’, ‘Şu gücelliğe bak’ (evet gücellik) gibi yorumlar yapmışlar. Ya kızlar… Köpekler üzerinden yürüyüşler yapmayalım, olmaz mı! Alina Hem girişler kapandıııııı, artık sevgilisi vaaar.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Mithat Can Özer

Sıradaki haber yükleniyor...
holder