Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Nusret Gökçe
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Nusret Gökçe

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Nusret Gökçe.

Instagram Notu: 4/10

Bir Instagram hesabının anatomisi: Nusret Gökçe

NUSRET’İN ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ

Nusret’in, henüz çocuk yaşta bir kasapta çırakken bugün dünya çağında bilinen bir et lokantası zincirine sahip olma hikayesi herkesi derinden etkilemişti. Yol, dil bilmeden Arjantin’den Japonya’ya kadar gidip mesleki becerisini geliştirmek adına attığı adımlar hep çok takdir edildi. Sosyal medya paylaşımlarıyla ününe ün kattı. Öyle ki ünü markasının önüne geçti.

Haberin Devamı

Leonardo DiCaprio, Drake, Roger Federer, David Beckham, Naomi Campell, Lionel Messi ve çeşitli Orta Doğu ülkelerinin kralları ona ve şovuna bayılıyor. Nusret’in önlenemez yükselişini hakkında çıkan hiçbir negatif haber durduramıyor.

Tommy Hilfiger’le paylaştığı bir fotoğrafın altına “8-10 sene önce Tommy Hilfiger’in bir tişörtünü alamazken, dükkanından içeri giremezken şimdi kendisiyle dost oldum. İmkansız diye bir şey yoktur” notunu düşmüş. Tam da çoğunluğun bayılacağı müthiş bir hikaye!

Bir Instagram hesabının anatomisi: Nusret Gökçe

İNSANLAR HAYVANLARIN YAKASINDAN NE ZAMAN DÜŞECEK?

Geçen gün ‘Çok önemli bir toplantı’ notuyla paylaştığı modern süt sağım cihazı etrafına sıralanmış bir grup mandanın olduğu fotoğraf hayli rahatsız ediciydi. Çok tepki almasına rağmen en çok beğeni alan fotoğraflarından biri olması da çok ironik.

Fotoğrafa gelen yorumlarda ise adeta bir münazara havası vardı. Yerli yabancı 10 binlerce insan fikrini beyan etmiş. Bunun bir vahşilik olduğunu yazan da vardı hayvanın refahı için bu sistemin iyi olduğunu düşünen de... Benimse aklımda tek soru var: İnsanlar hayvanların yakasından ne zaman düşecek? Etlerini yemek için onları öldürmenin suç olduğu günleri, o zaman çok yaşlanmış olsak da biz görebilecek miyiz?

Herkesten yıllarca alışık olduğu beslenme düzenin bir anda bırakıp vejetaryen, pesketaryen ya da vegan olmasını bekleyemeyiz ama en azından hayvansal besin tüketimi azaltarak hem sağlığınız hem de doğa için bir adım atmış olabilirsiniz.

Haberin Devamı

O kadar çok süt ve süt ürünleri tüketimi var ki gönüllü sağım çiftlikleri insanların taleplerine yetişemiyor haliyle... Ben Nusret’i herhangi bir mecrada pek konuşurken görmedim ama tüm bu tepkilere “Instagram tepkilerin fazla büyüdüğü bir yer” diyerek bir cevap vermiş. Bu cevabın üzerine bana bir aydınlanma geldi ki sormayın!

Bir Instagram hesabının anatomisi: Nusret Gökçe

VITO CORLEONE Mİ YOKSA MİCHAEL CORLEONE Mİ?

28 milyon 100 bin takipçisiyle en çok takip edilen Türkiyeli hesaplardan biri. Story’ler hariç 1852 paylaşımı var. Telefonumdaki fotoğraf galerimde bile o kadar fotoğraf yok sanırım. ‘Godfather’ serisinin unutulmaz karakterleri Vito Corleone ve oğlu Michael Corleone’ye özendiği birçok fotoğrafı var.

Paylaşımlarında hangisine özeneceğine tam olarak karar veremediği bir karmaşa söz konusu ama saçlarından mıdır bilmem ben onu bazı fotoğraflarında Kaptan Jack Sparrow’a benzetiyorum. Bilmem kaç tane sosyal medya uzmanıyla çalışmasına ve her postu özenerek paylaşmasına rağmen beğeni almak adına yaptığı şovlar beni çok yorduğundan ve son dönemdeki düşüncesizce yaptığı paylaşımlardan dolayı notunu düşük veriyorum.

Haberin Devamı

Umarın sosyal medya danışanları Nusret’in bir kez daha linç edilmesine sebep olmazlar. Ne de olsa o, Türkiye’nin dünyada yer edinmiş önemli bir markası.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Nusret Gökçe

Sıradaki haber yükleniyor...
holder