Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Sarp Palaur
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Sarp Palaur

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta- Portre’nin bu haftaki konuğu rapper Şanışer.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Sarp Palaur

KEDERLİ ÇOCUKLARIN ŞARKILARI

Devir rap müziğin devridir çocuklar! Geçenlerde annemin “Şu kederli çocuğun (Gazapizm’den bahsediyor) ‘Unutulacak Dünler’ şarkısını aç da dinleyelim” demesiyle rap müziğin kuşaklar arası etkisine iyice ikna oldum. Zaten hemen hemen tüm rapper’ların hamurunda mutlaka keder, isyan, başkaldırı var. Sözleşmiş gibi hepsi, milyarlarca yaşındaki yaşlı dünyamızın yükünü sırtlanmış gibiler.

Haberin Devamı

Neyse... Hal böyle olunca bir başka kaliteli ve protest rapper’ı bu köşede ağırlayalım dedik ve karşınızda Şanışer! Bir önemi var mı bilmiyorum ama gerçek adı Sarp Palaur. Şanı neden şer bilemiyorum. Bana kalırsa bazı fotoğraflarında şer birinden çok Nordik heavy metalcilere benziyor. Tabii styling’ini görmezden gelirseniz.

BEDENİ SAĞ KURTULMUŞ AMA ÜMİTLERİNİ CANSIZ BULMUŞLAR

Instagram’ı hayli aktif kullanıyor. Diğer rapper’ların Instagram profillerinde gözlemlediğim gibi o da yazdığı şarkı sözlerini havalı fotoğraflarının altına iliştiriveriyor. En son çıkardığı ‘Görünce Dünyamın Yıkıldığını’ şarkısında geçen ‘Susmak vurulmak gibiydi, hem de yanlış kurşuna/Bedenim sağ kurtuldu ama ümitlerimi cansız buldular’ sözlerini de boş durmamış hemen bir fotoğrafın altına yazmış.

Yine bir rapper yine kocaman ve düşündüren laflar... Profilinde biraz gezerseniz bir ara saçlarının rastalı olduğunu göreceksiniz. Hijyen eksikliğini düşündürdüğünden oldum olası rastaya karşı mesafeliyim ama ona yakışıyormuş. Ortalamanın üzerinde cool bir profili var. Hayvanlara olan sevgisini gösterdiği fotoğraflar çok hoş. Onu hiç tanımayan biri profiline girse rapper olduğunu hemen anlar. Duruşu, bakışı, styling’i ve tavrıyla adeta paçalarından rap akıyor.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Sarp Palaur

BÜTÜN İNSANLAR ÖZGÜR VE HAKLAR BAKIMINDAN EŞİT DOĞAR

Yaklaşık 15 dakikalık ‘Susamam’ şarkısını, aralarında Deniz Tekin, Fuat ve Tahribadı-ı İsyan’ın bulunduğu 17 müzisyenle birlikte söyledi ve bu şarkı YouTube’da tam 43 milyon tıklandı. Şanışer’in başını çektiği bu projede Türkiye’nin ve aslında insanlığın sorunlarından bahsediliyor.

Haberin Devamı

Şarkıda, kuraklıktan hayvan haklarına, çarpık hukuk düzeninden erkek şiddetine kadar insanlığın evrimini yavaşlatan birçok konunun bahsi geçiyor ve üstü kapatılan her yanlış için “Susamam” diyorlar. Bugün Amerika’da George Floyd, sırf var olma sebebi yüzünden bir polis tarafından, orantısız güç uygulanarak göz göre göre öldürülebiliyorsa susmamak haktır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ilk maddesinin de söylediği gibi “Bütün insanlar özgürlük, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler ve birbirlerine karşı kardeşlik zihniyetiyle hareket etmelidirler.” İnsanoğlunun, herhangi bir canlının ne kadar yaşayacağına karar vermeye hakkı olmadığını anladığı noktaya ulaştığını ölmeden görebilmeyi umuyorum.

Hiçbir aksilik olmazsa ortalama ne kadar yaşayacağımızın açıkça belli olduğu bir düzende Tanrıcılık oynamak, insanoğlunun üzerinde çok zavallı duruyor. Din, dil, ırk ayırmadan hümanizmi özümsemiş tüm insanlara mütevazı köşemden sevgilerimi gönderiyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder