Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Serel Yereli
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Serel Yereli

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Serel Yereli.

Anlamsız bir soğuk savaş

Serel Yereli, kariyerine Türkiye’de oyunculuk yaparak başladı ama müzisyen olarak İngiltere’de yaşamına devam ediyor. İngiltere’de ‘One Thing’ adında bir single çıkardı ve bunun üzerine BBC 2 kanalına konuk olmuştu. Başardıklarından çok Instagram’daki paylaşımlarıyla gündem oluyor. Neredeyse her paylaşımı olay oluyor. İç çamaşırlarıyla fotoğraflar paylaşıyor diye eleştirilerin, çeşitli “cık cık cık”ların ardı arkası kesilmiyor. İnsanlar eleştirdikçe o daha çok paylaşım yapıyor.

Haberin Devamı

Bakın bu bir soğuk savaştır. Bir kadının sadece kendisi olabilmek adına, hiç tanımadığı ve büyük ihtimalle tanımayacağı insanlara karşı verdiği anlamsız bir mücadele. “Artık tamamen saldım. Zamanında neden çekinmişim, hayret. Sizden korkan sizin gibi olsun. Beğendim koyuyorum. Çıplak, giyinik, evde, mutfakta, sokakta… Canım ne zaman, nasıl isterse” diyerek de noktayı koymuş. Anlayana!

Tercih edilmiş bir yalnızlık

İnsanlar onun hakkında ne düşünüyor diye minik bir araştırma yaptım. Yapmaz olaydım! Sırf içinden geldiği gibi, filtresiz davranıyor diye “Tamam, en Avrupalı sensin”, “Ünlü olmak için her şeyi yapıyor” gibi yorumlar yapılmış. “Atanamayan Aleyna Tilki” bile demişler onun için.

Arkadaşlar kendinize gelin! Biz ne ara bu kadar kötü niyetli insa… Şaka şaka! Hiç sitem etmeyeceğim. 1000 yıldır bu düzen böyle. Sadece artık her şeyi görmek ve duymak çok kolay. “Ne ara böyle olduk”, “Ne ara şöyle olduk” diye şaşırmayın artık lütfen! Mesela ben, ancak bir uzaylı görürsem şaşırırım. O şaşkınlığım da kısa sürer. Neyse… Serel Yereli’nin profili Londra’daki National Portrait Gallery gibi… Her fotoğrafı birer sanat eseri demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Neredeyse tüm profil kendi portrelerinden oluşuyor.

Yani, sürprizlerle dolu bir profili yok. Başka içerik bulmak çok zor. Aralara da çocukluk fotoğraflarını serpiştirmiş. Mutlu bir çocukmuş belli ki. Annesine ve rahmetli babasına olan sevgisini sıklıkla paylaşımlarında dile getiriyor. İlla ki arkadaşı vardır ama profilinde onlara pek yer vermemiş. Hep yek hep tek başına gibi… Tercih ettiği bir yalnızlık söz konusu adeta.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Serel Yereli

Kadrajını biraz da dünyaya çevirse…

Emeklerinin karşılığını almaya başladı. İlk albümü, kasım ayında İngiltere’de çıkacak. Albümdeki tüm söz ve besteler Serel’e ve Jimmy Kent’e aitmiş. 10 şarkılık bir albüm olacakmış ve şarkılar pop ve blues tadında olacakmış. Umarım şans yanında olur ve sesini tüm dünyaya duyurur.

Serel Yereli, gördüğüm en güzel kadınlardan biri ama profilini incelerken neredeyse baygınlık geçirecektim. Kendime bir süre göz detoksu yapıp sarı saç-mavi göz kombinasyonu görmemeye çalışacağım. Bu gözler Serel Yereli’ye de onun renklerine de doydu.

Ona da bir süre ön kameraya bakmak yerine aynaya bakmasını ve selfie detoksu yapmasını önereceğim. Kadrajını biraz dünyaya çevirirse belki daha zengin bir profili olur. Neyim ben ya, profesyonel Instagrammer falan mı? Haha!

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Serel Yereli

Instagram Notu: 6/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder