Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Tarkan
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Tarkan

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Megastar Tarkan.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Tarkan

TARKAN’LA BURUN BURUNA!

İşte karşınızdaaa Megastar Tarkaaannn! Böyle coşkulu bir giriş yaptığıma bakmayın, çünkü Tarkan’ın profili hiç de öyle Megastar’lığına yakışır bir profil değil. Şöyle sahne kostümleri gibi şıkır şıkır, dansları gibi fıkır fıkır bir profil hayal etmiştim. Profili incelerken “Seni gidi fındıkkıran, yılanı deliğinden çıkarannnn” modunda takılırım diye düşlemiştim ama biraz hayal kırıklığı içindeyim ama son derece doğal bir profili var ve bu aslında iyi bir şey. Her şeyden önce profilini kendisi yönetiyor.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Tarkan

Bu duruma “Maalesef” mi demeliyiz yoksa “İyi ki” mi, birlikte deneyimleyip göreceğiz. Belki profesyonel fotoğraflarla dolu bir profili yok ama yine de hemen hemen her paylaşımı ayrı bir olay! Adına açılan çoğu fan club sayfasını takip etmesi de çok tatlı. Hızını alamamış canımız Minik Serçe’miz Sezen Aksu’nun fan club sayfalarını da takip etmiş. Sosyal medya kullanmayı bilmediği her halinden belli ve bu da profili çok sevimli bir hale getiriyor.

Biliyorsunuz ki sosyal medyanın yazılı olmayan kuralları vardır ve Tarkan tam bir kural tanımaz. İlk kural olan ‘Photoshop olmadan asla’ maddesini asla takmıyor. Şu sahtelik devrinde fotoğraflarını olduğu gibi paylaşıyor. Burnunun dibinden selfie’ler, videolar çekiyor… Koskoca Tarkan’la burun buruna gelmek de ne bileyim, biraz tuhaf… Hey gidi erişilmez şöhret, artık parmaklarımızın ucundasın!

Bir Instagram hesabının anatomisi: Tarkan

TARKAN’DAN SEVENLERİNE MİMİK ŞOV

Şu sayfaya koyacağım bir tane profesyonel çekilmiş fotoğrafını bulamadım profilinde. Sahne fotoğrafları var elbette ama o kadar az ki… Diğer ünlülerin aksine işini profiline taşımayan biri belli ki. Geçmişiyle arası hayli iyi olmalı. Eski fotoğrafları da ara ara paylaşıp takipçilerine nostaljik bir yolculuk yaptırıyor. Kendimi tutmaya çalışıyorum ama videoları o kadar komik ki! Müthişşş!

Haberin Devamı

Hangi birini anlatsam karar veremiyorum. Modunuz düşükse lütfen profiline girip rastgele çektiği bir videoyu izleyin! Mesela, Sezen Aksu’nun ‘Manifesto’ şarkısına, arabada kendi kendine klip çekmiş. Şarkıda geçen duygulara uygun mimikler yapıyor ama nasıl eğleniyor… Tam bir mimik şov! Ve tabii artık klasikleşen öpücük atışı da videonun imzası adeta. İşte bunlar hep “Yakalarsam muck muck” şarkısının travmaları. Haha! Şaka şaka, Tarkan Bey, siz gerçek bir efsanesiniz!

Bir Instagram hesabının anatomisi: Tarkan

GERÇEK BİR HALK KAHRAMANI

Kendisinin ‘megastar’ unvanına bir de ‘gerçek bir halk kahramanı’ unvanını eklemek istiyorum. Çünkü; kendisi bir duyar insanı ve bu durumu çok sevdim. Timur Selçuk, Seyfi Dursunoğlu, Yıldız Kenter, Ara Güler gibi dünyadaki sayılı günlerini tamamlayan tüm değerlerimizin fotoğrafını paylaşıp hürmetlerini gösteriyor. Türkan Şoray’ın, Sezen Aksu’nun doğum günlerini mutlaka bir paylaşımla taçlandırıyor ve övgü dolu sözler söylüyor.

Kanayan ve bir türlü kapanmayan yaramız, erkek şiddetine karşı da hayli tepkili ve bunu paylaşımlarında açıkça dile getiriyor. Hayvanların avlanmaması için çabalıyor ve “Av cinayettir” diyor. Ülke sınırlarını aşan bir duyarlılığı var. Amerikalı beyaz bir polis tarafından göz göre göre öldürülen siyahi George Floyd için “Irkçılık son bulsun” diyor. Durun, daha bitmedi. İnsanlarla üzülüyor yine insanlarla mutlu oluyor.

Haberin Devamı

Hiçbir bayramı, özel günü atlamıyor. Türkiye’nin bir sporcusu uluslararası bir başarı kazandıysa anında paylaşıp tüm kalbiyle kutluyor ve başarıyı tüm detaylarıyla paylaşıyor. “Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası finalinde milli sporcu Busenaz Sürmeneli altın madalya kazanarak 69 kiloda şampiyon oldu” gibi…

Bu profilin adını Tarkan Haber Ajansı olarak değiştiriyorum, çünkü tüm haberler gerçekten onda! Bu arada flamingoların hukuk zaferi aldığını da ondan öğrendim. Artık bunu da detaylandıramayacağım. Merak eden açıp baksın.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Tarkan

MEGASTAR’IMIZ BİLE PARÇALI BULUTLUYSA BİZ NE YAPALIM?

Etrafına gülücükler ve öpücükler saçan Tarkan’ın son paylaşımı yürek burkan cinstendi. Yeşil mi mavi mi olduğuna bir türlü karar veremediğim gözlerine umutsuzluk perdesi inmiş. Eli çenesinde, dertli dertli beş santimetre dibindeki ön kamerasına bakıyor. “Bugün parçalı bulutluyum. Ruh halim de gelgitli. Son zamanlarda durumum bu. Eminim ki benim gibi hissedenler çoktur.

Düşse yakamızdan şu pandemi de yüzümüz bir gülse. İyi haftalar dilerim. (Kalpli öpücüklü emoji) Ha, parçalı bulutluyum ama hâlâ umutluyum. (Göz kırpan emoji)” notunu iliştirmiş fotoğrafının altına. Görüyorsunuz tatsız meselelerde bile ışığı yerinde kendisinin. Öpücükler, göz kırpmalar… Megastar’ımız bile parçalı bulutluysa rockstar’larımızın hali nasıldır, kim bilir! Hele Teoman’ı hayal bile edemiyorum.

Paylaşımlarında kızına ve eşine sıklıkla yer veriyor. Kimi bireysel takılmayı sever ama o aile olmayı sevmiş gibi görünüyor. Eşi Pınar Tevetoğlu’na “Can Pınar’ım” diye sesleniyor. Kızı Liya’yla markete gidiyorlar, doğa yürüyüşleri yapıyorlar. Bu doğal profile hak ettiği puanı veriyoruz ve ekstra olarak onu belgesiyle Tarkan’ı uğurluyoruz.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Tarkan

Instagram Notu: 9/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder