Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Yasemin Kay Allen
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Yasemin Kay Allen

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşacağız. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Yasemin Kay Allen.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Yasemin Kay Allen

BAYMAYIN ABLAYI!

Yasemin Kay Allen'in profili bizi bu cümleyle karşılıyor: Baymayın ablayı! "Tamam abla, nasıl istersen deyip" profili terk etmem gerektiğini düşünüyorum ama işimizin başındayız. O profil didiklenecek! Artık takipçileri neler yaptıysa içi bayılmış ki böyle karşılıyor profil ziyaretçilerini. Cool dursa da çevresindeki hiçbir şeye kayıtısız kalamayacağına dair bir his uyandırıyor içimde. Sürprizlerle dolu bir profil sizleri bekliyor.

Haberin Devamı

Onu baştan söyleyeyim. Teknik olarak kendisi bir aktris ancak profilindeki iş tanımında 'aktör' olduğunu iddia ediyor. Bu bir dikkatsizlik sonucu mu yoksa toplumsal cinsiyet eşitsizliğine bir gönderme mi kestiremiyorum. Yine profilindeki bio kısmına Türkiye'nin yanında İngiltere ve Amerika'da kayıtlı olduğu ajansları da eklemiş. Havasını atmış. Yakışır ablama! Offf! An itibariyle 'abla' kelimesi dilime pelesenk oldu. Geçmiş olsun. En kısa zamanda bundan kurtulmam lazım. İmdaaat! Profilinin bio’su profilinden daha şenlikli gördüğünüz gibi…

Bir Instagram hesabının anatomisi: Yasemin Kay Allen

BOYNUNDAKİ PİTON OLAYIM

Sert, ters ve asla gülmeyen biri olduğunu düşünürdüm nedense ancak profilinde vakit geçirince hiç de düşündüğüm gibi biri olmadığını gözlemledim. Bu bir yanılgı da olabilir elbette. Evinde bir yılan beslediğini biliyor muydunuz? Ben bilmiyordum. Profiline girince öğrendim ve nedense hiç şaşırmadım.

‘Lord Flashheart’ diye isimlendirdiği ve öne çıkanlara sabitlediği hikaye serisini bir izleyin de sonra konuşalım. Sarı pitonuyla Barbie bebekle oynuyormuş gibi oynuyor. Bir bakıyorsunuz hırkasının içinden çıkıyor, bir bakıyorsunuz boynuna dolamış bir daha bakıyorsunuz saçlarının arasında geziniyor.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Yasemin Kay Allen

DOĞA ANA ADINA KONUŞMAK İSTEMEM AMA…

Daha dün bir belgeselde sahibini boğarak öldürmüş bir pitona rastladım. Bugün de Yasemin Kay Allen’in pitonuyla bu yakın münasebetini görünce sinirlerim iyice bozuldu. Vahşi hayvanlarla ev arkadaşı olmak bana pek akılcıl gelmiyor.

Haberin Devamı

Doğa Ana adına konuşmak istemem ama muhtemelen bu durum onun da hoşuna gitmiyordur. Nitekim yılanlar ve tüm vahşi hayvanlar onun çocuğu ve anneler çocuklarını yanında ister. Neyse, herhalde Yasemin Kay Allen’dan fanusta Japon balığı beslemesini beklemiyorduk, değil mi?

Bir Instagram hesabının anatomisi: Yasemin Kay Allen

HİKAYEDE KALMASIN DEDİLER (KİMSE DEMEDİ)

Eğri oturup dogru konuşalım; bazılarının hatta çoğunluğun Instagram'da yarattığı ve bu sahteliğe yürekten inandığı bir dünya var. Sahte hesap açıp kendi fotoğraflarına şahane yorumlar yapmak mı dersin, takipçi satın alanlar mı dersin, daha neler neler var...

Bence bu, son derece sorunlu bir durum değil, sadece biraz komik. Yasemin Kay Allen da o tayfaya minik bir gönderme yapmış. Tatlı görünen bir selfie'sini paylaştığı fotoğrafın altına "Hikayede kalmasın dediler (kimse demedi)" yazmış. Bugüne kadar “Hikayede kalmasın dediler” diye paylaşılan onlarca paylaşım gördüm. Instagram bir yasa çıkarsın ve bundan sonra kim ki “Hikayede kalmasın dediler” dediyse kimin dediğini açıklasın.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Yasemin Kay Allen

Bu saçma eylemin cümlesi bile hayli saçma oldu. Bu nedir ya? Fotoğrafınızı beğendiniz ve tekrar paylaşmak istediniz. Bunda ayıp bir şey yok arkadaşlar. Başkalarının üzerine atınca ne oluyor? Mütevazıcılık mı oynuyoruz? Offff! Neyse, birazdan tünele gireceğim, çekmeyecek. Yüzünüze kapanmasın, haftaya görüşürüz canım.

Instagram Notu: 7/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder