Funda Duru Bir Instagram hesabının anotomisi: Meryem Uzerli
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anotomisi: Meryem Uzerli

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Meryem Uzerli.

Bir Instagram hesabının anotomisi: Meryem Uzerli


Bir gün Oscar da alsa biz onu 'Sülüman' repliğiyle hatırlayacağız

Meryem Uzerli, bir gün Oscar alsa da ortak hafızamıza “Sultan Sülüman” repliğiyle kodlandı. ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde, Hürrem Sultan karakteriyle hayatımıza giren Meryem Uzerli, 2013’te aniden diziden ayrılmış ve gerekçe olarak da tükenmişlik sendromu yaşamasını göstermişti. Böylece ‘tükenmişlik sendromu’nu da ülkemizde meşhur eden kişi oldu kendisi.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anotomisi: Meryem Uzerli


Her 5 kişiden 3'ü Tükenmişlik Sendromu'na yakalandığına inanmıştı

Ülkenin yarısı “Bu da neymiş yaeae” diyerek tükenmişlik sendromu araştırmaya başlamıştı. Devam eden günlerde herkes kafasındaki soruların cevabını bulmuş ve aydınlanmıştı. Artık sokaktaki her 5 kişiden 3’ü tükenmişlik sendromuna yakalandığına inanıyordu. Söylentiler veba gibi yayılıyordu. Oysaki tek gerçek vardı: Kimi tembelliğine kimi de çağa ayak uyduramamasına bir kılıf bulmuş tükenmiş tükenmiş etrafa bakıyordu. Meryem Uzerli kendini kurtardı belki ama binlerce kişi bu sendromun kirli ve Cardi B tırnaklı pençelerinden kurtulamadı. Buradan tükenmiş insanlara sesleniyorum: Oturduğunuz yerden kalkın ve daha fazla tükenmeden kendinize bir amaç bulun. Tüketici yerine türetici olun. Böylece aslında en cool gezegen olan dünyamızdaki vaktinizi depresyon battaniyesi altında geçirmek zorunda kalmazsınız. Müthiş!

Bir Instagram hesabının anotomisi: Meryem Uzerli

En iyi arkadaşı kızı

Depresyon hırkanızı katlayıp kenara koyduysanız bizi bu köşede bir araya getiren Meryem Uzerli’nin Instagram profiline geçiyorum artık. 2 bin 600 küsur paylaşım yaparak Instagram’ın suyunu çıkaranlardan biri. 5 milyon 600 bin kişi tarafından da takip ediliyor. İstese takipçileriyle yeni bir ülke kurabilir. Biliyorsunuz ki nüfusu 5 milyon etmeyen ülkeler var. Adı da ‘Tükenmez Ülke’ olabilir. Haha. Tamam tamam bu sondu. Neyse... İlk paylaştığı fotoğrafa ulaşmak için uzun tünellerden geçtim ama siz o kadar aşağılara inmeyin, gerek yok. Kızıyla birlikte eğlenceli paylaşımlar yapıyor. En iyi arkadaşı kızı olmalı.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anotomisi: Meryem Uzerli


Profil içinden profil çıkıyor

Sadece iki hesabı takip ediyor. Biri müzisyen kız kardeşi Canan Uzerli. Meryem’in hemen hemen her fotoğrafının altına da mutlaka onlarca emojili yorum bırakıyor. Belli ki sevgi dolu bir ilişkileri var. Bir de ‘MUPortrait’ diye bir hesabı takip ediyor. Profile girer girmez ‘Taking pictures of people I like. Pictures by Meryem’ (Hoşuma giden insanların fotoğraflarını çekiyorum. Fotoğraflar Meryem tarafından çekiliyor) yazıyor. Matruşka bebeğine döndü, profil içinden profil çıkıyor. ‘MUPortrait’i kişisel hesabından daha ilgi çekici buldum. Tüm fotoğraflar siyah beyaz. Gerçekten güzel portre fotoğrafları çekmiş. Aralara kendi fotoğraflarını da serpiştirmiş tabii. Kendi kendisinin de hoşuna gidiyor demek ki... Ben 5 milyon 600 kişi olsam bu hesaba da bir göz atardım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder