Funda Duru Ege Can Sal: Müzik hayatımdaki en büyük tutku
HABERİ PAYLAŞ

Ege Can Sal: Müzik hayatımdaki en büyük tutku

21 yaşındaki Ege Can Sal, ilk single’ı ‘Başa Sar’ı 9 Nisan’da Merzigo Music Distribution etiketiyle dinleyiciyle buluşturdu ve 5.5 milyon görüntülenmeye ulaştı. Kariyerine, kendi YouTube kanalında cover şarkılar yaparak başlayan, cool duruşu ve güzel sesiyle hem Türkçe hem de İngilizce şarkılar yapan Ege Can Sal’ı yakından tanıyalım.

Ege Can Sal: Müzik hayatımdaki en büyük tutku

Hayat hikayenden nerede ve nasıl başladı?

27 Mayıs 1999’da Kayseri'de dünyaya geldim. Hem baba hem anne tarafından İzmirliyim aslında. Üniversiteyi kazanıp İstanbul'a yerleşene kadar çocukluğum ve tüm eğitim hayatım Aydın’da geçti.

Haberin Devamı

Nasıl bir aileye doğdun?

Ailemin tek çocuğuyum. Hayatımda aldığım kararları ve yapmak istediklerimi destekleyip inanan ve sonuna kadar arkamda olduğunu hissettiren bir aileye sahibim. Sporcu bir aile yapımız var bu yüzden çocukluğumdan beri ben de birçok sporla iç içe büyüdüm.

Müzik seni ilk ne zaman içine çekti? Müzikle ilgili ilk anını hatırlıyor musun?

Müzik aslında bebekliğimden beri hayatımdaydı. Ailemizin müzisyeni amcam, bağlama çalıp çok güzel türkü söyler. Bu yüzden bebekliğimde beri annemin kucağında, kulağımda türkülerle uyurdum ama kişisel müzik yolculuğum dokuz yaşında gitar çalarak başladı.

KENDİ ÇABALARIMLA PİYANO ÇALMAYA BAŞLADIM

Hangi enstrümanları çalıyorsun?

Çocukluğumdan beri gitar çalıyorum. Lise yıllarımdan sonra da ilgimin artmasıyla beraber kendi çabalarımla piyano çalmaya başladım.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Gemi ve Deniz Teknoloji Mühendisliği okuyormuşsun. Konservatuara gitmeyi düşünmedin mi?

Müzik hayatımdaki en büyük tutku ve meraklarımın başında geliyor. Konservatuar okuyan arkadaşlarımdan gözlemlediğim ve öğrendiklerimden sonra farklı bir yol izlemek istediğimi fark ettim. Müzik konusunda çok araştırmacı bir tarafım var. İhtiyacım olan, merak edip aradığım tüm bu cevapları kendi çabalarımla bulmaya çalışırım. O bilgiye ulaşınca benim için hem çok keyifli oluyor hem de öğrendiklerimi çok değerli kılıyor.

ŞEHİR ŞEHİR GEZİP ŞARKILARIMI DİNLEYİCİLERİMLE SÖYLEMEK İSTİYORUM

Bundan sonra kariyerine nasıl devam etmek istiyorsun? Mesela beş yıl sonra kendini nerede görüyorsun?

Haberin Devamı

Üretmek istediğim çok fazla şey var ve hepsi için çok heyecanlıyım. Önümüzdeki senelerde bu fikirleri kendi müziğime işleyip dinleyicilere sunmak çok istiyorum. Umuyorum ki o zamana kadar pandemiden kurtulmuş oluruz. Sağlıklı bir dünyada, şehir şehir gezip kendi şarkılarımı dinleyicilerimle hep bir ağızdan söylemek ve konserler vermek istiyorum.

‘Başa Sar’ şarkındaki temel duygu hayal kırıklığı gibi geldi bana. Sana bu şarkıyı yazdıran duygu ya da olay neydi?

Evet, hayal kırıklıklarını anlatan bir şarkı ‘Başa Sar’ ama sözleriyle gerçek bir hikayeyi anlatmadım. Başına gelen olaylardan sonra başa sarmak isteyeceği bir duruma düşen bir karakter kurguladım ve onu hikayeleştirdim.

TÜRÜNÜ AYIRT ETMEDEN KULAĞIMA GÜZEL GELEN HER ŞARKIYI DİNLERİM

Sen kimleri dinliyorsun?

Türünü ayırt etmeden kulağıma güzel gelen her şeyi dinlerim. Birçok türden birçok sanatçıyı severek takip ediyorum. Mor ve Ötesi, Sezen Aksu, Coldplay, Queen, John Mayer gibi isimlerin müziği benim için farklı bir yerdedir her zaman.

Haberin Devamı

Ege Can Sal: Müzik hayatımdaki en büyük tutku

SOSYAL MEDYA HAYATIMDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Sosyal medya Z kuşağının oyuncağı gibi hatta birçok yaşıtın için meslek haline geldi. Sen de Z kuşağından biri olarak sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yanları hakkında ne düşünüyorsun?

Bazı olumsuz yanları olsa da kendi sesimi milyonlarca insana duyurmam sosyal medya sayesinde oldu. Kendi müziğimi yapıp insanlara duyurmama olanak sağladı. Bu yüzden hayatımın gidişatında önemli bir yere sahip.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder