Funda Duru Gülçin Ergül: Kimse sizin diğer yarınız değil, önemli olan kendinizi bütün hissetmek
HABERİ PAYLAŞ

Gülçin Ergül: Kimse sizin diğer yarınız değil, önemli olan kendinizi bütün hissetmek

Gülçin Ergül, hayatımıza yıllar önce Hepsi grubuyla girdi ancak yoluna solo devam etmek istedi. Kulağıma sorarsanız Türkçe popun en güçlü seslerinden biri o. ‘Beni Bu Rüyadan Uyandırma’, ‘Hoş Geldin’, ‘İkimize Birden’ şarkılarıyla beğeni topladı. Şarkı yazıyor, besteler yapıyor ve çok iyi dans ediyor. Çok yönlü ve yetenekli biri. Yeni şarkısı ‘Birbirimize İyi Gelmiyoruz’ vesilesiyle buluştuk ve birbirimize iyi gelen bir sohbet ettik.

Yeni şarkınız ‘Birbirimize İyi Gelmiyoruz’ toksik bir ilişkiyi anlatıyor. Siz böyle bir ilişki yaşadınız mı?

Haberin Devamı

Elbette, herkes gibi ben de yaşadım. Bu çok insani bir tecrübe, herkes mutlaka bu şarkıda bir çağrışım bulacaktır. Ortak bir paydada buluşmamızı sağlayan bu şarkı hislerimize tercüman oluyor. Bu enerjinin de büyük oranda dinleyiciye geçtiğini deneyimliyorum.

Toksik ilişkiden kurtulmak hayli zordur. Bu durum içinde olanlara ne önerirsiniz?

Önemli olan kendinizi bütün hissetmeniz. Kimse sizin yarınız falan değil, kimse sizi tamamlamıyor. Gücü kendi içinizde bulacaksınız, kendinize yardım edebilecek tek kişi sizsiniz. Kişiliğinizden taviz vermeyin. Başınızı yukarda tutun. Hayatınızın baş rolünde değilseniz hayatınız başkaları için devam eder. Toksik bir ilişkideyseniz, şimdi kendinize değer verme zamanı geldi. Çalan alarmlara kulak verin.

Gülçin Ergül: Kimse sizin diğer yarınız değil, önemli olan kendinizi bütün hissetmek

BİTMİŞ BİR AŞKIN BIRAKTIĞI HİSSİZLİK

Yeni şarkınızın iç dünyanızdaki yansımaları neler?

Bitmiş bir aşkın bıraktığı hissizlik… Bu şarkı, bir dönemin kapanışı ve yeni bir dönemin gelişini vurguluyor. Her bitiş bir başlangıçtır. Yeni şarkım aynı zamanda kurucusu olduğum Roka Müzik Şirketi’nin ilk özenle hazırlanmış işi oldu. Klibim altı günde 2.5 milyon izlendi. Her geçen gün büyüyen ailemizle daha iyileri için çalışıyor olacağız. Bu arada bu şarkının iki ayrı versiyonu da çıkacak.

KALBİM NEREDEYSE HAYAT ORADA

Sanırım artık İzmir’de yaşıyormuşsunuz. İstanbul’dan neden göç ettiniz?

Tam anlamıyla İzmir’de yaşadığımı söyleyemem, işlerim oldukça gidip geliyorum. İzmir’de daha izole bir yaşam sürüyorum. Pandemide İstanbul daha tehlikeli geliyor, trafiği de insanın enerjisini emiyor. Ama İstanbul’u da İzmir’i de her yanıyla seviyorum. Kalbim neredeyse hayat orada. Sadece bunu bilir bunu söylerim.

Haberin Devamı

Sizi ilk olarak Hepsi grubuyla tanıdık. Hepiniz değerlisiniz ancak siz, sesinizle daha ön plandaydınız. Nitekim solo yürümeyi tercih ettiniz. Hangi yolculuk daha keyifli ve öğreticiydi?

Ben hayatta huzura çok önem veriyorum. Huzurumu hiçbir şeye değişmem. Grupta olmak da ayrı bir maceraydı. Önemli bir parçası olduğum ve başarılı kılmak adına çok emek verdiğim Hepsi grubunun güzel anılarını ve başarılarını, klibimde yer alan nostaljik bir fotoğrafla da, geçmişime saygı mahiyetinde tekrar anımsattık. Tek başına daha büyük dalgalarla tek başıma mücadele veriyorum. Bu yolda daha profesyonel bir öğreti kazandığımı yadsıyamayız. 18 yaşındayken toy olduğum için, birçok şey farklıydı. Zamanla büyüdüm, tecrübelendim, çok şey öğrendim. Öğrenmenin sonu yok, amatör ruhumu koruyarak emin adımlarla yoluma devam ediyorum.

Haberin Devamı

Gülçin Ergül: Kimse sizin diğer yarınız değil, önemli olan kendinizi bütün hissetmek

HEPSİ GRUBUNUN DİĞER ÜYELERİYLE ARAMIZ İYİ BİRBİRİMİZİ DESTEKLİYORUZ

Geçen sene Hepsi grubunun diğer üyeleri Eren, Cemre ve Yasemin’le barıştığınızı duyan eski hayranlarınız çok sevinmişti. Şimdi aranız nasıl?

Aramız iyi, arada mesajlaştığımız oluyor. Birbirimizi tebrik ediyoruz, destekliyoruz. Herkes kendi yolunda hayatına huzurla devam ediyor. Benim müziğe devam ediyor olmam onlar için de güzel bir etki yaratıyor.

BEN AKREP KADINIYIM, SEVGİMİ BÜYÜK YAŞARIM

Aşık olunca nasıl bir insana dönüşüyorsunuz?

Hayatı yaşanır kılan en önemli şeylerden biri aşk değil mi zaten? Ben akrep kadınıyım, sevgimi büyük yaşarım. Bahsi geçen işinize duyduğunuz aşk da olabilir, eşinize de…

Eski bir röportajınızda “Benim gibi kadınlar yalnız kalmayı yeğliyor” demişsiniz. Hâlâ böyle mi düşünüyorsunuz?

O eskidendi, şimdi beni varlığıyla şaşırtan çok değerli bir insanla beraberim.

SEVMEYİ BİLEN, GERÇEK BİR ERKEK BENİM İLGİMİ ÇEKEBİLİR

Nasıl bir erkek sizin ilginizi çekebilir?

Centilmen, sevmeyi bilen gerçek bir erkek benim ilgimi çekebilir.

Kendinizi yeterince tanıdığınızı düşünür müsünüz?

Evet. Siz de şimdi bütün önyargılarınızı bir kenara bırakın ve zamanla kendinizi tanımayı deneyin. Birçok kişi aslında beni tanıdığını sanıyor ama onlar, buz dağımın görünen kısmıyla kendi hayal güçlerini birleştirip hakkımda yorum yapıyorlar. Gerçekten kalpten hisseden de çok insan var. Bu merhamete müteşekkirim.

MÜZİK PİYASASININ BENİM GİBİ BİR RENGE HER ZAMAN İHTİYACI VAR

Artık herkes bir şarkı yapıp milyonlarca kişiye ulaşabiliyor. Ancak siz bunu meslek olarak yapıyorsunuz. Sosyal medya bu noktada sizin işinizi nasıl etkiledi?

Uçsuz bucaksız engin bir okyanusa bir taş atıyorsunuz, atışınızla oluşan yuvarlak izler, çemberler genişlesin diye bekliyorsunuz. Düşününce deli işi bu ama kendi farkıma inancım tam. Müzik piyasasının benim gibi bir renge ihtiyacı var.

Peki, sosyal medya fenomenlerinin albümler çıkarmasına ne diyorsunuz? Bu müzik dünyasındaki çeşitliliği artırırken kaliteyi de düşürmüyor mu?

Herkes şarkı söyler, söylesin de… Ama önemli olan nasıl söylediği… Fark orada başlıyor.

Çoğu şarkınızın söz ve bestelerini kendiniz hazırlıyorsunuz, iyi bir dansçısınız. Arabeskten R&B’ye her tür şarkıyı söyleyebiliyorsunuz. Her şeye bu kadar hakimken kimlerle çalışmayı tercih ediyorsunuz?

‘Birbirimize İyi Gelmiyoruz’un söz ve müziği, Genco Ecer tarafından, düzenlemesi Bülent Aris, Paix tarafından yapıldı. Bülent Aris, ünlü Amerikan grupları; Backstreet Boys, NSYNC gibi grupların prodüktörlerinden biridir. Dünyada büyük hitlere imza attı. Projelerimizi bu şarkıyla sınırlandırmadık. İlerleyen zamanlarda güzel devamlılıkları olacak. Klibimizi de Ahmet Can Tekin yönetti. Çok da güzel oldu. Etkisi de katlanarak büyüyecek, buna inanıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder