Funda Duru Instagram'ın ilham veren sanat profilleri
HABERİ PAYLAŞ

Instagram'ın ilham veren sanat profilleri

Bu köşede bir süredir insan profili detoksu yapıyoruz. En son Instagram’ın Influencer’lardan daha cool olan evcil hayvan profillerine göz atmıştık. Bu kez de Instagram’ın ilham veren bazı sanat profillerine bakacağız. Buyurun aşırı doz sanata…

KRALİÇE ELIZABETH

SİZE SÖYLEYECEKLERİM VAR!

(@hey_reilly)

Kraliçe Elizabeth’i dünyanın en ünlü ve en kötü giydirilen yaşlısı ilan etmek zorundayım ama üzülmemesi için ona bazı önerilerim var. İskoç sanatçı Hey Reilly’nin Instagram profilini ziyaret ederek ilham alabilir. Çünkü bu profil, çeşitli photoshop dokunuşlarıyla Kraliçeyi dünyanın en cool ve eğlenceli kadınlarından biri haline getiriyor. Kraliçe ve birçok ünlü ismin efsane versiyonlarını bu profilde bulacaksınız.

Haberin Devamı

Instagramın ilham veren sanat profilleri

SÜRREALİST MAKYAJ OLUR MU?

(@margarita__art)

Evet, sürrealist makyaj olur. Bu profil, 2020 yılında keşfettiğim en iyilerden biriydi. Margarita, bir Rus ve yüze yaptığı üç boyutlu maskeler hayli hayranlık uyandırıcı. Belki özel bir davete giderken böyle bir makyaj yapmak istemeyebilirsiniz ama bir maskeli baloda müthiş bir alternatif olabilir!

Instagramın ilham veren sanat profilleri

SINIRLARI SEVMEYENLER BURAYA!

(@toiletpapermagazineoffical)

TOILETPAPER, 2010 yılında Maurizio Cattelan ve Pierpaolo Ferrari tarafından ilginç fotoğraf konseptli bir dergi olarak kuruldu. Sanat yönetmeni ise Micol Talso. Sınırların dışında dolaşmayı seviyorsanız, doğru yerdesiniz. Lakin burada hiçbir yerde göremeyeceğiniz özgün, yaratıcı ve hayret verici fotoğraflar göreceksiniz.

Instagramın ilham veren sanat profilleri

TÜRKİYE’NİN İNSANLARI

(@dincerisgel)

Dinçer İşgel, herhangi bir yerde karşılaşma ihtimalimizin olduğu insanları, yanlarından öylece geçerken fark etmediğimiz detaylarıyla, her biri kısa film hissi veren videolar çekiyor. Çok uğranmayan mahallelere giriyor, kalabalığın içinde kaybolmuş ilginç insanlarla sohbet ediyor. Özellikle büyükannesini çektiği videoları çok sevdim. Yeni bir dijital platform olan Gain içi hazırladığı ‘Türkiye’nin İnsanları’ programı izlemeye değer.

Instagramın ilham veren sanat profilleri

ABSÜRT BİR KARİKATÜRİST

(@sirjoancornella)

Joan Cornella, bir karikatürist. Son derece absürt, cesur ve birçok insan için son derece rahatsız edici karikatürler çiziyor. Aklını kullanıp aksini düşünenlerden. Sevmeseniz de bilmeniz gereken biri. Anlatılmaz, yaşanır. Profilini mutlaka ziyaret edin.

Haberin Devamı

Instagramın ilham veren sanat profilleri

FOTOĞRAF MI RESİM Mİ?

(@tanerceylanstudio)

Taner Ceylan, dünyaca ünlü hiperrealist bir ressam. Resim mi fotoğraf mı olduğunu ayırt etmekte zorlanacağınız tabloları var. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümünden mezun oldu. Eserleri; New York, Londra gibi büyük şehirlerde sergilendi. ‘1881’ isimli tablosu 120 bin sterlin karşılığında ünlü heykeltıraş Marc Quinn tarafından satın alındı. Geçtiğimiz yıllarda, Marc Quinn’in İstanbul Arter’deki ‘Aklın Uykusu’ sergisini gezmiştim. O da efsane bir sanatçıdır. İlgilenirseniz eserlerine bir göz atın.

Instagramın ilham veren sanat profilleri

AŞIRI DOZ SANAT

(@artsxdesign)

“Bunlar bana yetmedi” diyorsanız, sizi Aslı Yılmaztürk’ün (@asliyilmazturk) yönettiği bu hesaba alalım. Dünyanın her yerinden sanatçılara ait olan eserleri paylaşan bu sayfayı uzun süredir takip ediyorum ve dünya çapında en keyif aldığım profillerden biri. Yine Aslı Yılmaztürk’ün yönettiği ‘@axdmagazine’, ‘artsxdesignarchive’ ve ‘axdinterior’ sayfalarına da göz atıp sanata doyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Instagramın ilham veren sanat profilleri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder