Funda Duru Mevlâna'ya bir de kedisinin gözünden bakın!
HABERİ PAYLAŞ

Mevlâna'ya bir de kedisinin gözünden bakın!

Can Aydoğmuş, bugüne kadar tanıştığım en ilginç insanlardan biri. Yetenekleri saymakla bitmiyor. Çocukluğunda yaşadığı bazı talihsiz olaylar onun kendi yolunu bulmasını engellemedi. Son beş yıl içinde 17 kitap yazdı. Dört araştırma kitabı, 12 çocuk kitabı ve bir de romanı var. Yeni çıkan, ilk romanı ‘Mevlâna’nın Kedisi’ alışılmadık bir kurguyla okurları karşılıyor. İranlı bir ailenin üç kuşağının son temsilcisi Mary’nin Central Park’ta başlayan hikayesi ve özgürleşme süreci, beklenmedik bir şekilde Mevlâna’nın dünyasına sürükleniyor ve bizler de Mevlâna’nın kedisinin gözünden yüzlerce yıl öncesine tanıklık ediyoruz. Bu kitabı mutlaka okuyun ve Mevlâna’ya bir de kedisinin gözünden bakın. Can Aydoğmuş’un adını edebiyat dünyasında artık daha çok duyacağız.

Haberin Devamı

Mevlânaya bir de kedisinin gözünden bakın

‘Mevlâna’nın Kedisi’ ilk romanınız. Size ne hissettiriyor?

Bu romanı sevgiyle ve mutlulukla yazdım. Kitabın başından sonuna kadar sevgi dolu bir yolculuk var. Kitabın içinde eşzamanlı olarak New York, İstanbul ve Konya’ya uzanan bir rota var. Kitapta bu şehirlerle ilgili önemli bilgiler de bulacaksınız. Birden 800 yıl öncesine gidip kedisinin gözünden Mevlâna’yı izleyeceksiniz. Bu kitabı okuyanların kedilere ve Mevlâna’ya olan bakış açıları değişecek ve Mevlâna’yla ilgili belki de hiç bilmedikleri şeyler öğrenecekler. Okurlarımı içsel ve fiziksel bir yolculuk bekliyor ama romanı okumaya başlarken kendilerini açmaları gerekiyor.

Bu kitabı yazarken çıktığınız yolculukta mucizeler yaşadınız mı?

Bir şekilde Mevlâna’yla ilgili 10 romanı olan Melahat Ürkmez’le tanıştım. Kitapları Japoncadan Felemenkçeye kadar birçok dile çevrildi. Melahat Hanım’la aramızda bir dostluk gerçekleşti ve bana bir kitabımı editlemek istediğini söyledi. ‘Mevlâna’nın Kedisi’ kitabını bitirdim ve korka korka ona yolladım. Melahat Hanım, kitabı editledi ve bana “Yıllardır Mevlâna üzerine çalışıyorum ama ben böyle bir kitap yazamazdım. Bravo sana” dedi. Çok duygulandım. Bundan sonra kişisel gelişim kitabı değil roman yazacağım.

MEVLÂNA, MÜCİZEVİ BİR ŞEKİLDE DEFALARCA KONYA’YA GİTMEME NEDEN OLDU

Haberin Devamı

Mevlâna’yı kedisinin gözünden yazma fikri nasıl ortaya çıktı?

Bir meditasyon çalışması için Konya’ya davet edilmiştim. Daha sonra birkaç kez daha Konya’ya gitme fırsatım oldu ve bir şekilde Mevlâna’nın 22’nci kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlâna Vakfı’nın başkan vekili Esin Çelebi Bayru’yla yollarımız kesişti. Ondan Mevlâna’nın bir kedisi olduğunu duyunca gözlerim ışıldadı ve bunun hakkında bir kitap yazmak istedim. Bence Mevlâna, mucizevi bir şekilde defalarca Konya’ya gitmeme neden oldu.

MEVLÂNA’NIN TORUNLARINDA DERİN BİR FARKINDALIK VE ERDEM VAR

Mevlâna’nın hayatta olan torunlarını yakından tanıyorsunuz. Onlarda da Mevlâna’da bulunan ışık, ruh ve bilinç var mı?

Kesinlikle! 22’nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru’nın kardeşlerini ve kızı Azra’yı tanıyorum. Hepsinde güzel bir ışık var. Her biri derin bir farkındalık ve erdeme sahip. Hepsi çok değerli ve kıymetli.

SON BİR YIL İÇİNDEKİ 200 OLAYI GERÇEKLEŞMEDEN ÖNCE BİLDİM

Enteresan bir yaşamınız var. Bilmeyenler için biraz yaşamınızı konuşalım. Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?

Haberin Devamı

Oyuncaklar yerine kitap sevdalısı bir çocuktum. Annem, ben 14 yaşındayken bir iş seyahatine çıktı ve bir daha geri dönmedi. Babam ve ablamla birlikte yıllarca ondan hiçbir iz bulamadık. Bu olaydan kısa bir süre sonra babam kalp krizi geçirerek vefat etti. Ardından ablamı da kalp krizinden kaybettim. Babamın ailesi elimdeki her şeyi aldı ve sokakta kaldım. Çok kötü şeyler yaşadım. İngiltere’de iyi bir eğitim alırken kendimi birden sokakta buldum.

Tüm bu yaşadığınız olaylara rağmen kendinizden bugünkü Can Aydoğmuş’u nasıl yarattınız?

Eğitimle ve çok çalışmakla o karanlık dönemden çıktım ama bazen okuduğum bir kitap, aldığım eğitimden çok daha faydalı oldu. O yüzden lütfen okumaktan ve kendinizi geliştirmekten vazgeçmeyin.

Üstün bir astroloji kabiliyetiniz var. Bu sayede Donald Trump’a olan suikast girişimini bile bilmişsiniz.

Üç boyutlu düşünme ve analitik konusunda yetenekli biriyim. Astroloji dediğimiz şey, mistik bir durum değil tamamen matematiktir. Bunu aslında herkes yapabilir. Birçok bilgiyi kafamda yapboz gibi birleştirip ortaya sonuçlar çıkarabiliyorum. Son bir yıl içindeki 200 olayı gerçekleşmeden önce bildim.

Bugüne kadarki hayatınız boyunca öğrendiğiniz en anlamlı ders neydi?

Bazı insanlar sürece odaklanır ama ben çözüm odaklı biriyim. Bu nedenle hayatım boyunca hızlı ilerledim. Ben yapacağımı yaparım, çevremdeki herkese danışırım ve yardıma çağırırım. Bir insan dünyaya geldiyse mutlaka öğrenmesi gereken bir şeyler vardır ve hiçbir insan mükemmel değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder