Funda Duru Yeryüzünden Notlar: Evinizdeki negatif enerjiyi halının altına süpüremezsiniz!
HABERİ PAYLAŞ

Yeryüzünden Notlar: Evinizdeki negatif enerjiyi halının altına süpüremezsiniz!

İnsanın olduğu her yerde yoğun bir enerji akışı vardır ve enerji akışları modumuzu, duygularımızı etkiler. İşe zihnimizi ve duygularımızı eğitmekle başlayıp ardından yaşam alanımızın, yani evimizin enerjisini temizlemeliyiz ki huzurlu bir ortamda yaşayabilelim. Evinizin huzurlu ve pozitif enerjisinin yüksek olması yaratıcılığınızı artırır, keyfinizi yerine getirir... Evinizdeki negatif enerjiyi halının altına süpürerek temizleyemezsiniz. İşte evinizi negatif enerjilerden temizlemek için yüzyıllardır Anadolu’da ve dünyada yapılan ritüellerden bazıları…

Haberin Devamı

ADAÇAYI, GÜNLÜK VE ÜZERLİK TÜTSÜSÜ

Adaçayı, günlük reçinesi ve üzerlik tohumunun bir arada yakılması öneriliyor. Bu karşımın; nazar gibi her türlü kötü enerjiyi temizlediğine inanılıyor. Bu karışımı uygun bir kasede yakın ve söndükten sonra çıkan dumanı evinizde gezdirin. Kendi üzerinizde gezdirmeyi de unutmayın!

Yeryüzünden Notlar: Evinizdeki negatif enerjiyi halının altına süpüremezsiniz

KAYA TUZU ETKİSİ

Negatif enerjiyi çeken kaya tuzunu mümkünse evin giriş kapısına yakın bir yere, bir kasenin içinde koymalısınız. Saf tuzun, enerjiyi üzerinde toplayarak ev halkını koruduğuna inanılır. Koyulan tuzun düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Burada önemli olan hafta boyunca enerjiyi toplamış tuzun çöpe değil tuvalete atılmasıdır.

Yeryüzünden Notlar: Evinizdeki negatif enerjiyi halının altına süpüremezsiniz

GÜNEY AMERİKA’DAN GELEN KUTSAL AĞAÇ: PALO SANTO

Palo Santo, Güney Amerika sahillerinde yetişen doğal bir ağaçtır. İspanyolcada ‘kutsal ağaç’ olarak geçer. Şamanlar tarafından yüzyıllar boyunca kullanılan palo santo, olumsuz enerjileri temizlemekle birlikte; böcekleri, karıncaları ve sinekleri doğal ve zararlı olmayacak biçimde evden uzaklaştırır. Kokusunun ayrıca stres ve kaygıyı azalttığı ve netliği ve konsantrasyonu arttırdığı gözlenmiştir.

Şifa verici, ağrı kesici olmasıyla bilinir ve soğuk algınlığı, anksiyete, depresyon, astım, bronşit, baş ağrısı ve duygusal travma gibi birçok rahatsızlığı tedavi etmek için kullanılır. Palo santo tütsüyü 45 derece aşağıya tutarak ucundan alev almasını sağlayın ve 20-30 saniye yakın. Alev alıp tütmeye başladıktan sonra üfleyerek söndürün. Yaklaşık üç dakika boyunca palo santo tütmeye devam edecektir. Niyet edin ve bedeninizde, bulunduğunuz ortamda gezdirin.

Haberin Devamı

Yeryüzünden Notlar: Evinizdeki negatif enerjiyi halının altına süpüremezsiniz

SİRKE VE SARIMSAK KARDEŞLİĞİ

Sirke, hem enerji hem de ev temizliği için sıkça kullanılan bir madde. Öyle ki nazardan ve her türlü kötü enerjiden arınmak için banyo suyuna sirke koyup yıkananlar bile var. Yerleri, eşyaları sirkeyle silebilirsiniz. Kapı girişine sarımsak asmak ise Anadolu’da hayli yaygın bir ritüeldir. Sarımsağın negatif enerjiyi nötralize ettiğine inanılır.

Yeryüzünden Notlar: Evinizdeki negatif enerjiyi halının altına süpüremezsiniz

TEMİZ HAVA VE BİTKİLER

Evinizi sürekli havalandırmayı ihmal etmeyin ve mutlaka bitki yetiştirin. Doğayla bir olma fikrini evinizdeki bitkilerle pekiştirebilirsiniz. ‘Az her zaman çoktur’ felsefesini anlamaya çalışın. Eşyaların da enerjisi vardır ve ihtiyacınızın olmadığı her nesne alanınızda ağırlık yapar. Fazlalıklardan kurtuldukça kanatlarınız özgürleşecektir.

Yeryüzünden Notlar: Evinizdeki negatif enerjiyi halının altına süpüremezsiniz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder