Funda Duru Yeryüzünden Notlar: Noel Baba'ya mektup
HABERİ PAYLAŞ

Yeryüzünden Notlar: Noel Baba'ya mektup

Noel arifesini Noel’e bağlayan gece evlere gizlice girerek çocuklara hediye bırakan efsanevi Noel Baba hakkında bugüne kadar hiç kötü bir şey duymadım. Zaten tek görevi çocukları mutlu etmek olan biri hakkında ne söyleyebiliriz ki? Tabii Noel Baba’nın da bazı kriterleri var, hediyeyi yalnızca iyi çocuklar hak eder. Alma verme dengesi gibi düşünebilirsiniz. Noel Baba’nın her ülkenin mitolojisinde farklı ismi var. Dünyada yaygın olarak Santa Claus olarak bilinir. İçinizdeki çocuklara seslenin, saklandıkları yerlerden hemen çıksınlar ve Noel Baba’ya bir mektup yazsınlar. İçinizden gelen ne varsa ona yazabilirsiniz. Çünkü o hem sır tutar hem de yeterince iyiyseniz dileğinizi yerine getirir.

Haberin Devamı

Yeryüzünden Notlar: Noel Babaya mektup

Senin evin neresi Noel Baba?

3’üncü yüzyılda doğan Aziz Nikola, Noel Baba’nın ta kendisidir ve aslen Antalyalı’dır. Aziz Nikola’nın kilisesi Antalya Demre’de bulunuyor. Aziz Nikola'nın dinine bağlı ve hayatını dinini öğretmeye adayan Yunan bir rahip olduğu biliniyor. Aziz Nikola'yı efsaneleştiren asıl şey ise insanlara gizlice hediye verme alışkanlığıymış.

21. yüzyıl insanı sembolik olarak Noel Baba’nın Finlandiya’daki Lapland'de Santa Claus Village’te yaşadığına inanıyor. Her yılbaşı öncesi binlerce kişi bu köyü ziyaret ediyor. Çocuklar ve çocuk kalanlar Noel Baba’ya isteklerini yazıyorlar. Sanırım yeryüzündeki pozitif her ritüeli çok seviyorum. Hangi kültüre ait olduğunun pek bir önemi yok benim için…

Yeryüzünden Notlar: Noel Babaya mektup

Bu geyikler bizi nereye kadar götürür?

Noel Baba’nın dünyanın her yerindeki çocuklara hediye götürebilmesi için tahmin edersiniz ki bir ulaşım aracına ihtiyacı var. Bu sorunu kızaklı aracı ve aracı uçuran dokuz ren geyiği hemen çözüyor ve Noel Baba kısa süre içinde çocuklara hediyelerini ulaştırabiliyor. Geyiklerin isimlerini merak ettiğinizi biliyorum.

Hemen söylüyorum: Blitzen, Cupid, Donder, Vixen, Comet, Kırmızı Burunlu Rudolph, Dancer, Dasher, Prancer. Sevgili Noel Baba, ben galaksimizde bulunan diğer gezegenleri çok merak ediyorum. Senin ren geyiklerin bizi nereye kadar götürür? Şair Clement C. Moore, şiirlerinde Noel Baba’nın sekiz ren geyiği olduğunu söyler.

Haberin Devamı

Bir pazarlama tekniği olarak 1939’da dokuzuncu ren geyiği olan Kırmızı Burunlu Rudolph ortaya çıkarıldı. L. Frank Baum’un, 1902’de yazdığı ‘Noel Baba’nın Hayatı ve Maceraları’ kitabında ise 10 ren geyiği var. Ben tüm gezegeni uçan bir kızakla dolaşmak için dokuz ren geyiğinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Ya siz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder