Funda Duru Yeryüzünden Notlar: Sporla hayatı değişenlerin ilham veren hikayeleri
HABERİ PAYLAŞ

Yeryüzünden Notlar: Sporla hayatı değişenlerin ilham veren hikayeleri

1989 yılından bugüne, İstanbul’un 39 ilçesindeki 52 tesisiyle spor sevgisi ve spor bilincini aşılamak misyonuyla hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Spor İstanbul, Sosyal Etki Araştırması sonuçlarına göre İstanbul’un sporda öncü kurumu olmanın yanı sıra insanların hayatında önemli değişiklikler yaratıyor. Bizlere ilham olması için Spor İstanbul’la hayatı değişen ve başarıdan başarıya koşan bireylerin hikayelerine bakalım.

CEREN AYGÜN, 17

BUZ PİSTİNE SİPARİŞ GÖTÜRMEK İÇİN GİTMİŞTİM

Haberin Devamı

ŞİMDİ ŞAMPİYON OLDUM

Buz pateniyle yolunuz nasıl kesişti?

Babamın eskiden buz pistine yakın bir büfesi vardı. Yedi yaşındaydım ve tek eğlencem motorun arkasına binip babamla sipariş götürmekti. Tesisten sipariş istemeye başladılar. Babam sipariş götürürken ben de onunla buza gidiyordum. Zamanla tesisteki tüm çalışanlar beni, ben de onları çok sevdim. Bir hoca babama beni buza çıkarmak istediğini söylemiş. Bu şekilde buza ilk adımımı atmışım.

Kariyer yolculuğunuz nasıl gelişti?

Yurt içi ve yurt dışında birçok yarışmaya ve kampa katıldım. Hedefim, Türkiye şampiyonu olup Dünya Gençler Şampiyonası’na gitmekti, kısacası Milli Takım’a girmekti. 2019’da birinci olduk ve şampiyonaya gitmeye hak kazandık. Buz pistine sipariş götürmeye gitmiştim ama şimdi şampiyon oldum.

Yeryüzünden Notlar: Sporla hayatı değişenlerin ilham veren hikayeleri

MURAT KÖLE, 26

FELÇ GEÇİRMEM BAŞARILI BİR YÜZÜCÜ OLMAMI ENGELLEYEMEDİ

Milli sporcu olma hikayenizi sizden dinleyelim.

Altı aylıkken yüksek ateşten dolayı havale geçirdim bundan dolayı sol tarafım felçli. Haliç Üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümünü bitirdim. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nde formasyon eğitimi aldım. Şu anda Gelişim Üniversitesi Spor Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans yapıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nde (İBBSK) 10 senedir profesyonel olarak yüzüyorum. Milli paralimpik sporcusuyum. 2022 yılında düzenlenecek dünya şampiyonluğa hazırlanıyorum. Dünya çapında 70’den fazla madalyam var.

Yeryüzünden Notlar: Sporla hayatı değişenlerin ilham veren hikayeleri

ASLI IŞIK YILMAZ, 40

EV HANIMIYDIM AMA ŞİMDİ TURNUVALARDAN MADALYA TOPLUYORUM

Tenise nasıl başladınız?

İki kız çocuğum var. Yoğun ve stresli bir iş hayatı sonrası kızlarımla beraber ev hanımlığına geçiş yaptım. Kızlarım büyüyüp sportif faaliyetlere başlayınca onlarla beraber tenis kortlarına taşınmaya başladık. Antrenörleri, beni de tenise başlamam için teşvik etti. Ev hanımıydım ama şimdi turnuvalardan madalya topluyorum.

Haberin Devamı

Aldığınız ödüller neler?

Bir senelik çalışma sonunda Haziran 2020’de Alaşehir Tenis Kulübü’nde düzenlenen ilk turnuvamda finalist oldum. Tenise Yeni Başlayan Kadınlar kategorisinde ikincilik aldım. Ağustos 2020’de düzenlenen kulüp içi turnuvada şampiyon oldum. Ekim 2020’de Antalya’da düzenlenen Türkiye Takımlar Şampiyonası’nda Türkiye üçüncülüğü aldık. Aralık 2020’de Ataşehir Tenis Kulübü’ndeki turnuvada ve Temmuz 2021’de Taç Spor Kulübü’ndeki turnuvada ikinci oldum.

Yeryüzünden Notlar: Sporla hayatı değişenlerin ilham veren hikayeleri

ALİ TUNCER BAŞTOPÇU, 54

ENGELLERİN BİR KULAÇ ÖNÜNDEYİM

Spor yolculuğunuz nasıl başladı?

1989 yılında İETT genel müdürlüğünde engelli kamu işçisi olarak göreve başladım. Telsiz telefon operatörü olarak 28 yıl çalıştım ve 2017’de emekli oldum. Yüzme alanında profesyonelleşmek için kursa gitmeye karar verdim. Hocalarımın engelli bireye nasıl davranması gerektiğini bilmesi bana yeniden bir yaşama sevinci oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İBBSK) lisanslı bedensel engelli sporcu olarak Cebeci Spor Kompleksi’nde hocalarımın eşliğinde antrenmanlara devam ediyorum.

Haberin Devamı

Yeryüzünden Notlar: Sporla hayatı değişenlerin ilham veren hikayeleri

Yüzmeyle ilgili hedefleriniz neler?

Türkiye şampiyonluğu yarışmalarına ve uluslararası yarışmalara katılacağım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder