Funda Duru Yeryüzünden Notlar: Ya yara ya kahraman tüm babişkoların 'Babalar Günü' kutlu olsun
HABERİ PAYLAŞ

Yeryüzünden Notlar: Ya yara ya kahraman tüm babişkoların 'Babalar Günü' kutlu olsun

Baba, kiminin yarası kiminin kahramanıdır bu coğrafyada, belki de tüm dünyada. Yara olmak da kahraman olmak da bir seçimdir. Hele de bir ‘babişko’ysanız tadından yenmez. Bu yazıyı okuyan tüm babaların, çocuklarının kahramanı ve ‘babişko’su olduğunu hayal ediyorum. Hazır günü gelmişken, toplumsal normlar ya da herhangi bir sebep yüzünden içinizde düğüm yaptığınız sevgiyi çözün ve çocuklarınıza sımsıkı sarılmaktan kendinizi de onları da mahrum etmeyin. Çünkü o düğümün adı, koşulsuz sevgidir ve bu, nadir bulunan bir hazinedir insan ruhunda.

Haberin Devamı

O halde, hâlâ bir arada olma şansına sahipseniz bu farkındalığın ve benzersiz sevginin doya doya yaşandığı bir ‘Babalar Günü’ geçirin. Yeryüzünde tanıştığım ilk insanlardan olan canım babişkom ‘Orhan Baba’nın ve bu dünyadan gelmiş geçmiş, çocuklarına koşulsuz sevgiyi tattırmış, ya yara ya kahraman olmuş tüm ‘babişko’ların ‘Babalar Günü’ kutlu olsun! Bu vesileyle Türkiye’deki ve dünyadaki ünlü babalara bir göz atalım.

Mustafa Kemal Atatürk ve Ülkü

En özel baba

Neredeyse 100 yıldır nefes almaya devam eden cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün biyolojik bir çocuğu yok ama birçok çocuğa manevi babalık yaptı. Onları sevgiyle kucakladı. Ama ben özellikle en küçük manevi kızı olan Ülkü Çukurluoğlu Adatepe’den bahsetmek istiyorum. Ülkü, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın evlatlık kızı Vasfiye Hanım ile Fransızca öğretmeni ve gar şefi Mehmet Tahsin Çukurluoğlu'nun kızıydı.

Atatürk, Vasfiye ve Mehmet çiftinin bir çocuğu olacağını öğrendiğinde kız da olsa erkek de olsa adını Ülkü koymalarını istemiş. Ülkü, dokuz aylık olduğunda Çankaya Köşkü’nde yaşamaya başlamış. Altı yaşına kadar, yani manevi babası Atatürk vefat edinceye kadar Atatürk’e gezilerinde eşlik etmiş. Ülkü Çukurluoğlu Adatepe, her röportajında Atatürk’le olan anılarını paylaşmaktan vazgeçmedi. 2012 yılında 80 yaşındayken trafik kazası sonucu yaşamını kaybetti.

Yeryüzünden Notlar: Ya yara ya kahraman tüm babişkoların Babalar Günü kutlu olsun

Caner Erdeniz ve Vina

Hector ve Vina’nın aslan babası

Galatasaray’ın basketbol takımında forma giyen Caner Erdeniz ve oyuncu Müge Boz’un dünyalar tatlısı kızı Vina, Kasım 2019’da dünyaya iniş yaptı. Daha dünyaya gelmesi bile söz konusu olmadan ismi belli olan Vina’nın tatlı hikayesini Müge Boz, YouTube kanalında anlatmıştı. Bu sevimli aileye yakından bakmanızı öneririm. Köpekleri Hector ve Vina’nın babişkosu Caner Erdeniz’in ‘Babalar Günü’nü kutluyoruz.

Haberin Devamı

Yeryüzünden Notlar: Ya yara ya kahraman tüm babişkoların Babalar Günü kutlu olsun

Ali Atay ve Fikret Ali

Hık demiş burnundan düşmüş

Hazal Kaya ve Ali Atay çifti, 19 Kasım 2020’de oğulları Fikret Ali’yle tanıştı. Ali Atay’dan daha çok Ali Atay’a benzeyen Fikret Ali “Hık demiş burnundan düşmüş” deyiminin canlı kanıtı olarak yetenekli anne babasının kollarında büyümenin tadını çıkarıyor. Fikret Ali’nin tombiş yanaklarına uzaktan öpücükler yolluyoruz.

Yeryüzünden Notlar: Ya yara ya kahraman tüm babişkoların Babalar Günü kutlu olsun

Zayn Malik ve Khai

Khai ve aşırı ünlü babası

Dünyaca ünlü model Gigi Hadid ve Pakistan asıllı İngiliz müzisyen Zayn Malik yıllardır ayrılıp ayrılıp yeniden barıştı. Neyse, öyleydi böyleydi derken Gigi ve Zayn’ın 2020 yılında kızları Khai doğdu. Sosyal medyada çocuklarının yüzüne emoji koyup paylaşan ebeveynlerden beter çıktılar. Uzun süre kızlarının adını sır gibi sakladıkları gibi bugüne kadar sadece parmaklarını paylaştılar. Haydi bakalım Zayn, senin de ‘Babalar Günü’n kutlu olsun.

Haberin Devamı

Yeryüzünden Notlar: Ya yara ya kahraman tüm babişkoların Babalar Günü kutlu olsun

David Beckham ve dört çocuğu

İyi aile babası Oscar’ı David’e gidiyor

Gerek çocuklarına olan düşkünlüğüyle gerekse eşine olan bağlılığıyla hep iyi bir aile babası rolü çizdi David Beckham. Victoria ve David çiftinin tam dört çocuğu var. Bu ailenin cool’luk ortalaması çok yüksek. Abileri; Brooklyn (22), Romeo (18), ve Cruz’un (16) prensesi Harper Seven’a (9) kadar hepsinin farklı ve güzel bir ışığı var.

Yeryüzünden Notlar: Ya yara ya kahraman tüm babişkoların Babalar Günü kutlu olsun

Sıradaki haber yükleniyor...
holder