Furkan Lüleci 2021 ‘sosyal ticaret’ yılı olacak
HABERİ PAYLAŞ

2021 ‘sosyal ticaret’ yılı olacak

Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da arama trendleri listelediği bir güncel veri paylaşımı yaptı. Buna göre Türkiye’de en çok arananlar EBA, Dolar kaç TL, Coronavirüs, Deprem ve Zoom olurken dünyada en çok Coronavirus, Election results, Kobe Bryant, Zoom ve IPL aramaları yapıldı. Aslında bu veriler, 2020 dünya ve Türkiye gündeminin son tüketiciyi hangi açıdan nasıl etkilediğini de göstermiş oluyor.

Apple’ın AirPods Max’i ile tanıştınız mı?

2021 ‘sosyal ticaret’ yılı olacak

Bu hafta sürpriz bir şekilde fiyatı 549 dolar olan Apple’ın yeni kulak üstü kulaklık modeli AirPods Max ile tanıştık. Ürün, 15 Aralık’tan itibaren tüm Apple Store’larda yerini alacak. Ürün uzay grisi, gümüş, yeşil, gök mavisi ve pembe renk seçenekleri ile geliyor. Aktif gürültü engelleme, adaptif ekolayzır, dinamik kafa izleme özellikli uzamsal ses ve şeffaf mod arasnda geçiş gibi özellikleri içinde barındırıyor. iOS, iPadOS, watchOS, macOS ve tvOS sürümleri ile uyumlu olan bu kulaklık ile tek şarjla 20 saat müzik dinleme ve sesli görüşme gerçekleştirebildiğini belirteyim.

Haberin Devamı

‘Sosyal ticaret’ ile tanışmaya hazırız

Sosyal ticaret konusunu yıllar önceden bugüne hep konuştuk. Pandemi süreci, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen e-ticaret hacminde ciddi bir yükseliş kaydedilmesini sağladı. Bununla birlikte sosyal ticaretteki son yenilik WhatsApp’tan geldi. WhatsApp, geçtiğimiz ay kullanıma sunduğu alışveriş hizmetine birden fazla ürünü sepete ekleme ve tek bir mesaj olarak işletmeciye gönderebilme özelliğini kullanıma sundu. Bence 2021 'sosyal ticaret' yılı olacak…

‘Münevver'in bez parasını çıkaramayan anne iPhone 11 kullanıyor’

Dün “getir” uygulamasının esnafı desteklemek amacıyla başlattığı bir kurumsal sosyal sorumluluk projesinin tanıtım filmine denk geldim. Fikir çok güzel. Getir, küçük esnafı desteklemek ve ayakta kalmasını sağlamak amacıyla ‘Bi’ siparişten ne çıkar?’ diye soruyor esnafa ve siparişlerden komisyon almadığını belirtiyor. "Bi’ siparişten ne çıkar?" sorusuna her biri yanıt veriyor: Dükkanın siftahı, ustanın yemeği, motorların masrafı, çocukların defter - kitap parası derken münevverin annesi giriyor kadraja. Elinde iPhone 11 marka telefonuyla "Münevver’imin bez parası çıkar" diyor. Dış ses "Münevver?" diyor, ardından anne 4 aylık olduğunu söylediği kızının fotoğrafını başlangıç fiyatı 11 bin TL olan iPhone 11 telefonuyla gösteriyor. Bu kadar ciddi bir cast hatası nasıl yapılmış anlam veremedim doğrusu.

Haberin Devamı

‘Evde konser’ dönemi tekrar başladı

Canlı ve online konserlerle evlere kapandığımız ilk dönemde, Instagram üzerinden başlayan canlı yayınlarla birlikte tanıştık. Ardından yeni normal sosyalleşmeye alışmaya başlamışken, tekrar evlere kapandık… Tam bu noktada Jolly Joker’in yeni projesi JoJo karşıma çıktı. JoJo, konser ve etkinlikleri online’a taşıyan bir platform. Jolly Joker’in Genel Müdürü Can Aydoğdu JoJo’yu şöyle tanımlıyor: “Pandemi döneminin bize tekrar hatırlattığı gibi, müzik, hem fiziksel hem dijital dünyada hibrid olarak var olmaya her zaman devam edecek. JoJo dijital dünya tarafında oldukça yenilikçi bir bakış açısı sundu ve biz de Jolly Joker olarak sanatçılarımızı sevenleriyle, bulundukları yerin önemi olmadan buluşturmak için JoJo’dayız.”

Canlı çekimlerinin Vadi İstanbul’da gerçekleşeceği etkinlik takvimi ise şöyle:

Haberin Devamı
  • 18 Aralık Cuma, 20:00 - Cem Adrian
  • 19 Aralık Cumartesi, 20:00 - Yaşar
  • 25 Aralık Cuma, 20:00 - Ziynet Sali
  • 26 Aralık Cumartesi, 20:00 - Buray

Kısa kısa…

  • Çin'deki bilim insanları, dünyanın herhangi bir yerine 2 saat içerisinde gidebilen bir uçak motoru tasarlamışlar.
  • Taylor Swift’in son albümü “folklore”un devamı niteliğini taşıyan dokuzuncu stüdyo albümü “evermore” dijtal platformlarda yerini almış.

Ekim ayının lideri yine PUBG Mobile

2021 ‘sosyal ticaret’ yılı olacak

Dijital oyun mağazası oyunfor, ekim ayı verilerini açıklamış.

Ekim ayında en çok oynanan oyun, yılın kalanında olduğu gibi PUBG Mobile olurken, mobil oyunlar bu ayın ilk 10 listesinde ağırlığını artırmış ve ilk 4 sırayı almış.

  1. PUBG Mobile
  2. Call of Duty Mobile
  3. Rules of Survival
  4. Lords Mobile
  5. Valorant
  6. League of Legends
  7. Metin2
  8. World of Warcraft
  9. Microsoft Flight Simulator
  10. Point Blank
Sıradaki haber yükleniyor...
holder