Furkan Lüleci Doğru dijital yatırımın yolu, kapsamlı online monitoring’ten geçiyor
HABERİ PAYLAŞ

Doğru dijital yatırımın yolu, kapsamlı online monitoring’ten geçiyor

Ne olacak bizim bu insanımızın kolay yoldan para kazanma hırsı?

Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer’in 2 milyar dolarla yurt dışına çıktığı şu dönemde parasını kaptıran binlerce insanın çırpınışlarını gördükçe şu geliyor aklıma: Yahu hiç mi düşünce yok sizde?

Kripto paranın merkeziyetsiz bir yapıyla piyasada olduğu gerçeğini bir kenara bırakalım, sürdürülebilirliği ne kadar olacağı belli olmayan bir yapıya on binlerce, yüz binlerce hatta milyonlarca lira para transfer etmek hangi aklın izahı?

Kim sizi Thodex’in hiçbir zaman kepenk indirmeyeceğine kesin bir dille ikna etti de bu kadar varlığı bu yapıya emanet ettiniz? Bu konuda bilinçli olanlar, global yapılara bile herhangi bir dijital yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapma ihtiyacı duyuyor. Ama bizim insanımız malum, bir yatırıp üç almaya başlayınca gözü hiçbir şeyi görmüyor. Görmeyince de bitmiyor bu Tosunlar, Thodex’ler, VeBitcoinler…

Haberin Devamı

Eğer bilmediğiniz bir coine yatırım yapmak istiyorsanız, yatırım yapacağınız coin ile ilgili kapsamlı bir online monitoring (izleme) yapmanız gerekiyor:

-Ne kadar zamandır yatırıma açık?

-Kurucusu kim ya da hangi şirket?

-Ne kadarlık bir kripto para hacmine sahip?

-Son 3, 6, 12, ve 18 aydaki grafiklerinde nasıl bir gelişim süregelmiş?

-Twitter’da ve forum sitelerinde hangi görüşlere yer verilmiş?

Bu şekilde kapsamlı bir araştırma yapmadan yapılan yatırım, uzay boşluğuna yatırım yapmak kadar riskli ve öngörülemez düzeyde oto kontrolsüz bir yatırım olur.

Doğru dijital yatırımın yolu, kapsamlı online monitoring’ten geçiyor

Hiçbir fikir olmadan yatırım yapmak için kripto para almak isteyenler için şöyle birkaç tavsiye bırakalım:

  • Yatırım her zaman risk teşkil eder. Kripto para yatırımı en az diğer yatırımlar kadar riskli olabilir, bunu unutmamalısınız.
  • Muhakkak yatırım yapacağınız aracı kurumların geçmişini araştırmalısınız. Şirketin geçmişinden, kurucusuna kadar detaylı bir dijital varlıklarını taramalısınız.
  • Profesyonel olarak uzun seneler kripto para yatırımcılığı yapmadığı halde size yatırım tavsiyesi veren çevrenizde kim varsa kulak tıkayın.
  • Amacınız yalnızca yatırım yapmaksa, en düşük seviyedeyken alım yapın ve uzun bir süre varlığını unutun.

***

Tek tıkla adres tanımlama girişimiyle tanışın

Geçtiğimiz gün hunter.io isimli bir web sitesi keşfettim. Dünyaca ünlü şirketlerin üst düzey yönecilerine ya da belki de kurucularına göndermek istediğiniz bir iş fikriniz ya da projeniz varsa hunter.io bu konuda bulunmaz bir nimet.

Web sitesine girdiğinizde, e-posta göndermek istediğiniz şirketin web adresini arama çubuğuna yazıyorsunuz ve bingo! Tüm şirket çalışanlarının e-posta adresleri ve şirket statüleri karşınızda.

Haberin Devamı

Doğru dijital yatırımın yolu, kapsamlı online monitoring’ten geçiyor

***

Güncellenen whatsapp gizlilik politikasını kabul etmeyenler…

WhatsApp yeni bir güncelleme paylaşarak yeni gizlilik politikasını kabul etmeyen kullanıcılarının hesaplarını tek tek kapatmaya başlayacağını hatırlattı. Hala yeni gizlilik politikalarına karşıysanız ve bunu kabul etmeyi tercih etmiyorsanız 15 Mayıs tarihine kadar tüm sohbet geçmişinizi yedeklemeyi ihmal etmeyin. Şayet uygulamaya giriş imkansız hale gelebilir ve tüm verileriniz geri dönüşü olmayan bir şekilde silinebilir!

Doğru dijital yatırımın yolu, kapsamlı online monitoring’ten geçiyor

***

Facebook’un Clubhouse’u yolda

Facebook’un başarılı girişimlerini kopyalayıp daha iyi bir deneyimle sunmak için inanılmaz yatırımlar yaparak başarılı olduğunu bilmeyen yoktur. Silikon Vadisi’ndeki yeni söylentilere göre Mark Zuckerberg yeni bir Clubhouse üzerine çalıştığı öne sürülüyor. Bu sefer Twitter önce davranmış olsa da Zuckerberg’ün daha iyi bir kullanıcı deneyimi ile hepsini geride bırabilecek gücünün olduğunu hatırlamak gerekiyor.

Doğru dijital yatırımın yolu, kapsamlı online monitoring’ten geçiyor

Kısa kısa…

  • Nesquik, plastik pipet üretimini durdurarak doğada çözümebilen ağaç selülozlu kağıt pipete geçiş yaptığını duyurdu. Nesquik’in bu sürdürülebilir değişimle yıllık yaklaşık 40 milyon adet plastik pipet atığının önüne geçeceği düşünülüyor.
  • Mobil sadakat uygulaması Hopi CEO’su Yalın Özcan oldu
  • Adreslerin takma isimler ile birkaç saniyede paylaşılabilmesine imkan sağlayan Postnick, adres süreçlerinde kaybedilen zamanı ve verimsizliği en aza indirmeyi hedefleyen yeni bir girişim. Keşfetmekte fayda var.
  • Tesla, 2021’in ilk çeyreğinde 438 milyon dolarlık net kârıyla rekor kırdı. Gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre %74 artırarak 10 milyar dolara yükseltti.
  • Facebook, Spotify içeriklerini uygulama üzerinden dinlemeyi sağlayan yeni özelliğini 27 ülkede kullanıma sundu.
  • Seyahat etmeyi ve doğa ile iç içe olmayı seviyorsanız Instagram’da Adem Barış’a (@admbrs) alışılmışın dışında bir doktor keşfetmek isterseniz Op. Dr. Esra Çabuk Cömert’e (@dr.esracabukcomert) mutlaka göz atın.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder