Gani Yıldız Resmî ve Millî
HABERİ PAYLAŞ

Resmî ve Millî

Belki de bayram tatillerini uzatmamak daha hayırlı. Zira “resmî tatil” boyunca trafik kazalarındaki ölümler, “millî yas” ilan ettirecek boyuta ulaştı.



Kurbanı, yetkililerin izin verdiği alanların dışında kesme alışkanlığımız bu yıl da devam etti. Ne yazık ki kurban keserken “doğayı kurban etme” huyumuzdan bir türlü kurtulamıyoruz!



Ne doların ne de doğanın yeşili, bana en çok huzur vereni; bayram tatilinde İstanbul’un bomboş yollarını gösteren trafik haritasınınki…



Geçtiğimiz birkaç gün en çok, “Nerede o eski bayramlar!” lafını duydum. Devamı da şöyleydi: “Eskiden ne güzeldi, bayram kredisini düşük faizle alırdık!”



Açık ofis çalışanı daha az stresliymiş. Size en streslisini söyleyeyim; bir sabah kapısına geldiğinde “kapalı ofis” ile karşılaşan!



Döviz öylesine hareketli ki, dede-torun arasındaki 60 yıllık “kuşak farkı”, 2 ay içinde şahit olduğumuz “kur farkı”nın yanında çerez kalır.



Komedi ustamız Kemal Sunal’ın, “Arpanın ölümü attan olsun!” lafının, en az Franz Kafka’nın, “Kafesin biri, bir kuş aramaya çıktı.” sözü kadar önemli olduğu düşüncesindeyim…



Işığa göre renk değiştiren cep telefonu üretilmiş. Güzel, faturaya göre renk değiştiren sahibiyle uyumlu bir ikili olurlar artık!

Haberin Devamı



“Dövizde mi kalmalı yoksa borsada mı kalmalı?” benzeri sorulara iyi kafa yormalı. Zira sonunda sınıfta, hatta sokakta kalmak var!



Hava kirliliği zekâyı azaltıyormuş. Bir de üstüne “bilgi kirliliği” gelince azalmış olan zekâ hiçbir işe yaramıyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder