Gizem Şeho

12 Haziran 2020, Cuma 08:41

Yeni çağ yolcuları: Cem Ak feat. Cansu Özdenak

Satürn, yani astrolojinin bizi sınavlardan geçiren büyük malefik gezegeni Kova burcunda yeni bir çağın da başlangıcını yapıyor. Kapımızı yeni deneyimlere aralamamızı istiyor. Satürn Kova burcundayken artık daha özgür, daha hümanist, daha farklı bir çağa adım atıyoruz. Toplumsal olarak ilk kıvılcımlarını gördüğümüz bu süreç içerisinde artık bireysel olarak farklılaşmak ve tekrarlayan oluşumlardan ayrılmak istiyoruz. Orijinal, yaratıcı ve sıra dışı olanın peşindeyiz. Dijital ve teknolojik gelişmelere daha çok uyum sağlıyoruz. İşte bu teknolojik gelişimlerin en güzel örneklerinden birini de Cansu Özdenak sunuyor.

Elektronik müzik alanında üretim yapan Cansu Özdenak’ın ikinci single çalışması haziran ayında çıkıyor. Cobweb isimli şarkının sözleri ve vokali Cansu Özdenak’a, müziği ise Cem Ak’a ait. Pro Clubbin’ Records etiketiyle tüm dijital platformlarda yer alacak.

Çalışmalarını heyecanla takip ettiğim, duruşuyla farklılığını ortaya koyan, güzel ve zarif Özdenak ile Cobweb projesi hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. İnsanın ruhunu heyecanlandıran yeniliklere, farklılıklara açık olduğumuz bu dönemde Özdenak'ın projesi eminim benim gibi bir çoğunun da merakını uyandıracak, önyargılarını kıracak ve ruhuna dokunacak.

Öncelikle Cobweb kavramını biraz açalım. Nerden geldi bu ''C o b w e b'' ismi?

C o b w e b (örümcek ağı); geçmişe olan bilinçdışı bağlantının bir metaforu. Çağımızın düşünürlerinden Bauman’ın da sözettiği gibi; akışkan modern dünyada sürekli bir dönüşüm halinde olmak, insan yaşamını bir sanat eseri olarak ele almamıza neden olabilir. Değişim ve dönüşümle sezgisel hareket etmek; günlük pratiklerde yaşamı bir rüyayı çözer gibi yeniden yorumlamak… Cobweb’in sözleri ve şarkıdaki vokal yorum da kimi zaman bir rüyanın, yeniden parçalar halinde anımsanması hissini veriyor.

İngilizce bir albüm fikri nereden aklınıza geldi?

Bir kelimenin peşine takılıp gidiyorum. Beni peşinden sürükleyen o kelimenin, yaratıcı evrenimde yabancı ya da anadil ayrımı olmuyor. Sadece bir duygusu ve titreşimi var oluyor.

22 Mayıs 2020, Cuma 10:26

22 Mayıs İkizler burcunda Yeni Ay

Bugün İkizler burcunun 2 derecesinde bir Yeni Ay meydana geliyor. İkizler burcu temalarının öne çıktığını göreceğiz. Zihinsel, öğrenmeye meraklı, pratik zekaya hakim bir sürece adım atıyoruz. İletişim, eğitim, kısa seyahatler, sosyal medya, ticaret konuları gündemimizde yer alacak. İletişim kurma isteğimiz artacak. Kendimizi yazılı ve sözlü olarak daha fazla ifade etmek, daha görünür olmak isteyeceğiz. Yine bu süreçte bilgiye olan açlığımız sayesinde çok daha fazla okuyup çok daha fazla kendimizi geliştirmek isteyebiliriz. Yeni Ay'ın yükselen burcu Yay ise eğitim, medya, ticaret, yurt dışı, seyahat konularında haberlerin daha çok gündemimizde yer alacağını vurguluyor.

Güneş ve Ay'ın yan yana gelerek yepyeni başlangıçları, kararları, niyetleri sembolize ettiği Yeni Ay'a, bu kez Kova burcundaki Satürn olumlu etkisini yansıtıyor. Güneş ve Ay ile yaptığı açı otorite figürlerinden destek almak, sorumluluklarımızı arttırmak, yeni hedefler koymak adına hareket enerjisi veriyor. Fakat Satürn retro olduğu için bu hedeflere kontrolü elden bırakmadan ilerlememiz gerek. Bunun yanı sıra Mars Balık burcunda Güneş ve Ay'a olumsuz bir açı yapıyor. Harekete geçerken isteksizlik ve rehavete kapılma konusunda bizi uyarıyor. Agresif olsak bile mücadeleden kaçınma dürtüsü içerisinde olacağız. İkizler'in yönetici gezegeni Merkür yine İkizler'deki Venüs'e eşlik ediyor. Venüs de İkizler'de retro harekette. Neptün de Balık burcunda Venüs ve Merkür'le olumsuz bir açı içerisinde. Bu da demek oluyor ki estetik, güzellik, finans ve ilişkiler alanında bir süre daha beklemede olacağız. İlişkilerde bazı belirsizlikler, aldanmalar, kandırılmalar söz konusu olabilir. Hayaller ve gerçekler arasında kalabiliriz. İletişim problemleri yaşayabiliriz. Eski ilişkiler gündeme gelebilir. Bu süreçte adımlarımızı gerçekçi ve kendimizden emin olarak atmamız gerek.

Yeni Ay değişken bir burçta gerçekleştiği için değişken burçlar olan İkizler, Yay, Başak ve Balık ve yükseleni bu burçlar olanlar bu etkiyi daha yoğun hissedecekler.

Koç ve Yükselen Koç: Yakın çevre, kardeşler evinizde gerçekleşecek olan Yeni Ay'da, kafanızda bu kişilerle ilgili belirsiz düşünceler oluşabilir. Bu kişilerle ilişkilerinizde duygularınızı kontrol altına almanız gerek. Hassas davranarak sağlıklı karar veremeyebilirsiniz. Aynı zamanda iletişim, ticaret, sosyal medya konularını da kapsayan bu ev konularıyla ilgili aksiyon alabilirsiniz. Hayatınıza bu yolla yeni insanlar katabilir, başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Beklenmedik seyahatler de söz konusu olabilir.

Boğa ve Yükselen Boğa: Yeni Ay maddi kazançlar evinizde gerçekleşiyor. Finansal kaynaklar açısından yeni başlangıçlar yapmak arzusunda olabilirsiniz. Önünüze bazı fırsatlar ya da ekstra gelir kaynakları gelebilir. Ancak burcunuzun yönetici gezegeni Venüs gerilediği için harcadığınız paraların kontrolü konusunda dikkatli olun. Aynı zamanda Venüs-Neptün olumsuz açısıyla maddi kaynaklarınız konusunda yanlış kararlar alabilirsiniz.

İkizler ve Yükselen İkizler: Yeni Ay burcunuzda gerçekleşiyor. Kendinizle ilgili birtakım değişiklikler yapmak için harekete geçmek istiyorsunuz. İç benliğinizi, fikirlerinizi sorgulayabilirsiniz. Hedeflerinizi, hayat amaçlarınızı gözden geçirebilirsiniz. İş hayatınızla ilgili sorgulamalara girebilir, yeni başlangıçlar arzusunda olabilirsiniz. Ancak bu kararları verirken beklentileri yükseltmeden, hayalle gerçeği ayırt etmeniz gerek. Venüs retro ve İkizler burcunuzda geriliyor. İkili ilişkilerle ilgili çözülemeyen problemler de gündemde olabilir.

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Manevi ve ruhsal konulara yönelim göstereceğiniz Yeni Ay'da görünür olmak istemeyeceksiniz. İç dünyanızı yeniden yapılandırmak isteyeceğiniz bu süreçte harekete geçmek ve yeni kararlar almak için beklemeniz gerek. Kaygılarınızdan kurtularak, ruhsal anlamda büyüyebileceğinizi ve destekleneceğinizi unutmayın. İlişkiler konusunda da beklentilerinizi yüksek tutmamaya özen gösterin.

Aslan ve Yükselen Aslan:

18 Mayıs 2020, Pazartesi 10:15

Evde sağlıklı beslen

Evde olduğumuz süre boyunca bir şeyler atıştırma ihtiyacı hissediyoruz. Bir yandan online spor videoları ile bu durumu dengelemeye çalışırken, diğer yandan "Nasıl daha sağlıklı beslenebilir ve kilomuzu kontrol altına alabilirim?" sorularının cevaplarını arıyoruz. Bunun için uzman diyetisyen Perihan Kılıç ile bir söyleşi gerçekleştirdim.

Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç; İstanbul Bilim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. Şu anda diyabette beslenme, sporcu beslenmesi, obezitede beslenme, anne-çocuk beslenmesi, hastalıklarda beslenme, fitness ve pilates yapanlarda beslenme, nütrigenetik ve anoreksiya konularında danışmanlık hizmetlerine devam ediyor.

Evde olan birçok kişi kilo alma korkusunda ancak bir yandan da yemek yemeyi durduramıyorlar. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirebilmek önemli. Bu nedenle danışanımıza uygulanabilir ve sürdürülebilir beslenme programı hazırlamak gerekiyor. Alışkanlıklar bir anda değişmez, yavaş yavaş, zaman vermek gerekir. Diyet, o kişinin özgür iradesi haline gelmeli. Pizza, hamburger yerken mutlu olan kişi zeytinyağlı, ızgara veya salata yerken de kendini sağlıklı hissederek mutlu olmalı. Danışanlarımla uygulanabilir hedefler koyuyoruz. Bir hafta kahvaltı yapma alışkanlığı kazanıyoruz, ardından yeterli su tüketimi var, sonrasında hareket etmeye başlıyoruz gibi adım adım ilerliyoruz.

Hali hazırda devam eden Ramazan ayı için özel bir beslenme şekli önerebilir misiniz?

Ramazan ayı tüm birleştiriciliği ve şifası ile geldi. Bu süreçte de sağlığımızı korumak ve kilo almamak için dikkat etmemiz gerekiyor. Aç kalma süresinin uzaması, daha az hareket nedeniyle mide ve bağırsak sistemi etkilenebilir. Bu nedenle posa tüketimini arttırmak, yürüyüş eklemek ve bol su içmek oldukça önemli. Örneğin iftardan 1-2 saat sonra yürüyüş yapabilirsiniz veya kardiyo videolarını evde deneyebilirsiniz. Yavaş yemeye çalışın ve besinleri iyice çiğneyin. İftarda midenizi iyice doldurup bütün gün yemeniz gerekenleri bir öğünde tüketmeyin. Su, hurma/zeytin ve çorba sırasıyla başlayıp 10-15 dk. ara vermek sindirim sisteminizi rahatlatır. Sağlıklı pişirme yöntemlerinden ızgara-fırında veya haşlama yöntemlerini tercih etmek sağlığı koruyacak ve fazla kalori almayı önleyecektir. Ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları veya meyveli tatlıları tercih edebilirsiniz. Bağışıklık sistemimizin güçlü olması gereken bu dönemde taze meyveleri tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır. Kilo almamak için sahura kalkmayı da unutmayın.

Bu dönem size en çok hangi sorular soruluyor?

12 Mayıs 2020, Salı 08:01

Merkür İkizler burcunda

12-28 Mayıs arasında, iletişim gezegeni Merkür Boğa burcundaki yolculuğunu sona erdirip yöneticisi olduğu İkizler burcundaki seyrine başlıyor. Merkür; hayattaki iletişim biçimimizdir. Kişinin zihninin nasıl çalıştığını gösterir. İletişimimizin hızı ve hareketliliği konusunda ipuçları verir. Akıl ve mantığımızın nasıl çalıştığını ifade eder. Konuşma, yazma, yorumlama becerilerimizi temsil eder.

Merkür'ün Boğa burcundaki yolculuğunda risk almaktan kaçınan, sabit fikirli, konuşmalarımızı ölçüp tarttığımız, bir karar aldık mı kolay kolay vazgeçmediğimiz, yavaş ama temkinli ilerlediğimiz bir süreç geçirdik. Merkür'ün İkizler yolculuğunda ise daha zihinsel, öğrenmeye meraklı, pratik zekaya hakim bir sürece adım atıyoruz. İletişim, eğitim, kısa seyahatler, sosyal medya, ticaret konuları gündemde yer alacak. İletişim kurma isteğimiz artacak. Kendimizi yazılı ve sözlü olarak daha fazla ifade etmek, daha görünür olmak isteyeceğiz. Yine bu süreçte bilgiye olan açlığımız sayesinde daha fazla okuyup daha fazla kendimizi geliştirmek isteyebiliriz. Derin bilgiden ziyade biraz daha yüzeysel bilgiye kucak açacağımız için ortalıkta dolaşması muhtemel bilgi kirliliğine dikkat etmeliyiz. İkizler'in çabuk değişen yapısı yüzünden hızlı kararlar almaktan kaçınmalıyız.

Merkür İkizler burcundaki yolculuğuna geçer geçmez Satürn'le gerçekleşecek olan olumlu açısı; hedeflerimizi ortaya koyabilmemiz, kalıcı ve sağlam işler yapabilmemiz için bizleri destekliyor. Ancak 13 Mayıs-25 Haziran arasında İkizler burcunda gerileyen Venüs birtakım aksaklıklar yaşamamız, biraz yavaşlayarak daha dikkatli adımlar atmamız konusunda bizleri uyarıyor.

Doğum haritalarınızla ilgili daha detaylı bilgi almak için mail adresimden ya da instagram'da @

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Bilinçaltı, gizli konular, gizli düşmanlar evinizde gerçekleşecek transitte biraz geri çekilip olayları yeniden değerlendirme isteği içerisinde olabilirsiniz. Görünür olmak istemeyebilirsiniz. İş hayatınızla ilgili iletişim problemlerinizi gözden geçirdiğiniz bir süreçte olabilirsiniz. Venüs'ün geri hareketi, sizi yıpratan olaylara karşı kimseye bunlardan bahsetmemeniz, sakin kalmanız ve çözüm odaklı olmanız konusunda uyarıyor.

Aslan ve Yükselen Aslan: Sosyal çevreniz ve hedefleriniz evinde gerçekleşecek olan transitte iletişiminiz hız kazanıyor. Ancak hedefleriniz konusunda hızlı karar almamanız ve dikkatli adımlar atmanız gerek. Arkadaş çevrenizle problemler yaşayabilirsiniz. Eski arkadaşlarınızla yollarınızın yeniden kesişmesi de muhtemel.

Başak ve Yükselen Başak

07 Mayıs 2020, Perşembe 11:07

Akrep burcunda dolunay

7 Mayıs Perşembe Akrep burcunun 17. derecesinde bir dolunay gerçekleşiyor. 23 Nisan'da meydana gelen Boğa yeni ayında başlattığımız enerjilerin tamamlanma zamanı geldi.

Dolunay, ay ve güneşin karşı karşıya gelmesidir. Yeni ayda aldığımız kararların burada sonuçlarını alırız. Kazandıklarımızı ceplerimize doldurur, veda etmemiz gerekenlere veda eder, yolumuza daha emin adımlarla ilerleriz.

Dolunay Akrep burcunda gerçekleşeceği için; parasal konular, dış kaynaklar, vergi, kredi, dönüşüm, değişim, yeniden doğuş, farkındalık gibi konuları temsil edecektir. Gizli olan konulara merakınız artabilir. Olayların derinine inmek isteyebilirsiniz. Ay bu konumunda kendisini rahat hissetmediği için krizlere meyillidir. Kıskançlık, şüphe içinizi kemirebilir. Tüm kontrolü ele almak isteyebilirsiniz. Huzursuzluğun verdiği etki ile tartışmalardan ve sert iletişimler kurmaktan kaçınmalısınız. Sezgiler, rüyalar, psişik konular bu dönem size yol gösterici olacaktır.

Dolunayın yükseleni Başak burcu. Dolayısı ise Başak burcunun analitik, titiz, detaycı, mükemmelliyetçi, şifacı temeları da bu dolunayda Akrep'e eşlik edecek. Hayatımızı düzene koyma isteği içerisinde olacağız. Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür'dür. Boğa burcundaki Merkür de, Akrep burcundaki ay ile karşıt bir açı gerçekleştirecek. Ay-Merkür karşıtlığı zihinsel olarak daha çok öne çıkacağımızı ancak iletişim ve parasal konularda bir takım engellemeler, kısıtlamalar, aksaklıklar yaşanılabileceğini gösteriyor. Neptün ile oluşacak olumlu açı ise hayal gücümüzü, sezgilerimizi arttıracak ve empati yeteneğimizi ortaya çıkaracak. Dolunay etkisini daha çok hissedecek olanlar ise; Akrep, Boğa, Kova ve Aslan burçları olacak.

Koç ve Yükselen Koç: Bu dolunay sizleri parasal konularda mercek altına alıyor. Dış kaynaklar, ortaklı paralar, borçlar, vergi, miras, nafaka gibi konularla ilgili sonuçlar alabilirsiniz. Hiç beklemediğiniz bir yerden para gelirken, unuttuğunuz bir paranın ödenmesi gerektiğini hatırlayabilirsiniz. Gelir-gider dengenize dikkat etmenizde fayda var.

Boğa ve Yükselen Boğa: Evlilik, ikili ilişkiler, ortaklıklar evinizde gerçekleşecek dolunayda, yeni ayda aldığınız kararların sonuçlarını göreceksiniz. İlişkiler konusunda bu kararları uygulamaya geçirebilir, değişimler yaşayabilirsiniz. Krizlere meyilli olduğunuz için sakinliğinizi korumanız gerekiyor.

05 Mayıs 2020, Salı 08:01

Ay düğümleri ve yepyeni bir döngü

Ay düğümleri, ayın yörüngesinin ekliptikle kesiştiği hayali noktalardır. Hepimizin haritasında bir Kuzey Ay Düğümü burcu, bir de onun tam karşısında Güney Ay Düğümü burcu mevcut. Kuzey Ay Düğümü, hayatta gitmemiz gereken yöndür. Güney Ay Düğümü ise doğuştan var olan, sıkı sıkıya tutunduğumuz düşünce, tutum ve davranış kalıplarımızdır. Güney Ay Düğümü'nü çok iyi tanırız. Kuzey Ay Düğümü ise bilmediğimiz bir enerjidir ve ona doğru ilerlemek bizim için zorlu bir yoldur. Hayattaki sınavlarımızı tamamlayıp olgunlaşabilmek için yapmamız gereken Güney Ay Düğümü'ne bağlı kalmadan, onun faydalı kısımlarını ceplerimize doldurup Kuzey Ay Düğümü davranışlarına doğru ilerlemektir.

5 Mayıs 2020 - 18 Ocak 2022 arasında Kuzey Ay Düğümü İkizler burcunda, Güney Ay Düğümü ise Yay burcunda yer alacak. Tutulmalar da yine aynı zamanda İkizler-Yay ekseninde gerçekleşecek fakat sadece bu burçta olanları değil, hepimizi haritalarımızda aldığı açılara bağlı olarak etkileyecek.

Önümüzdeki 1,5 yıllık dönemde hepimiz İkizler burcunun temaları ile deneyimler yaşayacağız. En önemlisi önyargıları bir kenara bırakıp, insan ayırt etmeden, meraklı bir şekilde sorgulamayı, soru sormayı, daha zihinsel düşünmeyi deneyimleyeceğiz. Bilgiyi hayatımızın odağına alacağız. Başka fikirlere saygı duymayı, sabit fikirli olmamayı deneyimleyeceğiz. Aynı zamanda elimizdeki bilgileri paylaşmayı da öğreneceğiz. İnsanlara soğuk ve mesafeli olmaktan kaçınacağız. Daha sıcak, daha yakın, daha sempatik ilişkiler içerisinde olacağız. Hayatlarımızda 18 yıl önce neler yaşadık? Bu konuların üzerinden tekrar geçeceğiz. Ancak o zamanki tutum ve davranışlarımız şimdikiyle muhakkak aynı olmayacak.

Koç ve Yükselen Koç: Yakın çevreniz, kuzenleriniz, kardeşlerinizle ilgili deneyimler yaşayabilirsiniz. Onların fikirlerine daha çok kulak verebilirsiniz. Objektif bakış açısına sahip olabilirsiniz. Belki de siz onların gelişimleri için destekte bulunabilirsiniz. Yazı yazma yeteneğiniz, sözlü ifade biçiminiz ya da el becerilerinizle öne çıkabilirsiniz. Bu süreçte bol bol kısa seyahat edebilir, kısa eğitimler alabilir, ticaret konularında şanslı olabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğa: Parasal konular gündemde olacak. Kazançlarınız için çabalamanız gerek. Dış kaynaklardan beklemek yerine kendiniz bununla ilgili deneyimler yaşayabilirsiniz. Para kazanma alışkanlıklarınız değişebilir. Bununla ilintili olarak işlerinizle alakalı değişimler, gelişmeler yaşayabilirsiniz. Hayat bu dönem daha meraklı ve daha araştırmacı olursanız, size para kazanacağınız yeteneklerinizi keşfettirerek, kendi kazançlarınızı yaratabilirsiniz mesajını veriyor.

İkizler ve Yükselen İkizler:

30 Nisan 2020, Perşembe 08:43

After Life: Kalmak mı zor, gitmek mi?

Ricky Gervais'in yazıp yönettiği Netlix'in geçen yıl ilk sezonu yayınlanan mini serisinin ikinci sezonu geldi.

Çok sevdiği karısı Lisa'yı kanserden kaybeden, bir gazetede yerel muhabirlik yapan Tony'nin hikayesine odaklanmaya devam ediyoruz. İlk başta Tony'nin negatif enerjisi, kabalığı ve aşırı dürüstlüğü etrafındaki herkesi mutsuz ediyor kaygısına kapılsak da, bize Tony'nin de insan olduğunu hatırlatıyor. Aslında etrafındaki insanları mutsuz etmiyor, herkes onun iyi olmasını istiyor. Ve Tony hayata devam etmenin yolunu kendi yöntemleriyle bir şekilde bulmaya çalışıyor. Zaman zaman intiharın eşiğinde geride kalmanın mı yoksa hayata veda etmenin mi daha zor olduğunu sorguluyor. Sonunda kendisini bu sorgulamada bencil olarak görüyor. Hayatın ona şans verdiğini hatırlıyor. Herkesin sınavları olduğunu, diğer insanların da sıkıntıları olabileceğini kabulleniyor ve bu sefer onlara el uzatıyor. Bunu da kendince süper bir güç olarak değerlendiriyor ve artık sadece hak edene hak ettiği gibi davranmaya karar veriyor.

Zaman zaman geçmiş videolara dönüp Tony'nin karısıyla olan hatıralarını izlediğini görüyoruz. Bazı pişmanlıkları var. Utandığı ya da tembelliğinden her anını değerlendiremediğinden şikayetçi. Şimdi olsa onunla sadece 5 dakika geçirmeye bile razı. Sırf bu sebeple bile "Sevdiklerimizle yeterince vakit geçirebiliyor muyuz?" diye hayatımızı sorguluyoruz. Yeri geliyor üşeniyoruz, yeri geliyor utanıyoruz, içimizden gelen yapmak istediklerimizi yapamıyoruz. Fakat daha sonra bu pişmanlıklar bizi geçmişin gölgesinde bırakıyor.

Tony'nin yerel bir gazetede halkla ilgili yaptığı absürd haberler ise güldürürken düşündürüyor. Sosyal medyada görünmenin yükseliş gösterdiği günümüzde, insanların sadece görünür olabilmek ve gazetede ufacık bir fotoğraflarının yayınlanması için girdiği akıl almaz halleri izliyoruz. Bazen kendileri bile bunun gerçekten bir haber değeri olduğuna inanıyorlar. Aslında tek amaçları önemsenmek. Sahi neden bu kadar önemsenmek istiyoruz? Kendimize gereken değeri vermediğimiz için mi başkalarına kendimizi ispat etmek istiyoruz?

Ricky Gervais'in profesyonel komedi geçmişinin ardından bu kara komedi geçişi, çıtasını hiç düşürmeden, başarısını bir kez daha ortaya koyuyor. Özellikle güçlü senaryosu, diyalogları ve alt metinleri hiç bıkmadan izliyor, hayatın içinden dersler çıkarıyorsunuz. Olayın yan kurgusundaki karakterlerse o kadar hayatın içinden ki hepsini benimsiyorsunuz.

Daha fazla detay vermeden hayatla ilgili birçok mesaj çıkarabileceğiniz, yer yer güleceğiniz, yer yer hüzünleneceğiniz dizinin geri kalanını sizin yorumlarınıza bırakıyorum, keyifli seyirler.

27 Nisan 2020, Pazartesi 08:40

Merkür Boğa burcunda

27 Nisan - 12 Mayıs tarihleri arasında iletişim gezegeni Merkür Koç burcundaki yolculuğunu sona erdirip, Boğa burcundaki seyrine başlıyor.

Merkür; hayattaki iletişim biçimimizdir. Kişinin zihninin nasıl çalıştığını gösterir. İletişimimizin hızı ve hareketliliği konusunda ipuçları verir. Akıl ve mantığımızın nasıl çalıştığını ifade eder. Konuşma, yazma, yorumlama becerilerimizi temsil eder.

Merkür'ün Koç burcundaki yolculuğunda cesur, lafını sakınmayan bir tutum içerisindeydik. Sabırsız, konuşmaktan çekinmediğimiz ve fazlaca risk alabildiğimiz bir dönemdi. Merkür'ün Boğa burcundaki yolculuğunda ise risk almaktan kaçınan, daha sakin bir tutum sergileyeceğiz. Konuşmalarımızı ölçüp tartacağız. Zaman zaman bazı fikirlere ön yargılı olacağız. Bir karar aldık mı kolay kolay vazgeçmeyeceğiz, yavaş ama temkinli ilerleyeceğiz. İlgilendiğimiz konularda odağımızı ortaya koyabileceğimiz için başarılı olabileceğiz.

Boğa burcu; güven, toprak, gıda, tarım, finans, güzellik, estetik gibi konuları temsil ettiği için konuşmalarımız bu tarihlerde bu temalar üzerine yoğunlaşacak. İletişimlerimizde sabitlik ve güven arayışında olacağız.

Merkür Boğa burcundaki yolculuğunda 28 Nisan'da Satürn'le sert bir açı yapacak; bu durumda fikirlerimiz daha sabit hale gelebilir. Fikirlerimizde engellenmiş hissedebilir, gergin davranışlarda bulunabiliriz. Bazı gecikmeler yaşayabiliriz. 1 Mayıs tarihinde ise Uranüs ile yapacağı kavuşum zihinsel yapımızı başka bir boyuta taşıyabilir. Daha farklı bir bakış açısıyla, hedeflerimizi, yaratıcı fikirlerimizi ortaya koyabilir, parasal yeni fırsatlar yaratabiliriz.

Doğum haritalarınızla ilgili daha detaylı bilgi almak için mail adresimden ya da instagram'da @astrolock hesabı üzerinden bana ulaşabilirsiniz.

Koç ve Yükselen Koç: