Gizem Şeho 8 Mart Kadınlar Günü: Cemil Sağyaşar Ailesi TSM Korosu
HABERİ PAYLAŞ

8 Mart Kadınlar Günü: Cemil Sağyaşar Ailesi TSM Korosu

8 Mart Kadınlar Günü öncesinde size hayatımdaki en önemli kadından bahsetmek istiyorum. Hayatını babasının 2015 yılındaki ölümüne kadar ailesiyle iç içe geçirmiş; geniş yürekli, merhametli, bakan, besleyen, sahiplenen Venüs Yengeç kadını. (Venüs burçlarınızın hayattaki sevme biçiminizi ifade ettiğinin bir kez daha altını çizmek isterim.) 2015 yılı onun için bir milat. Çok sevdiği babasının ölümünden sonra yıllardır içinde sakladığı şarkı söyleme arzusunu, Cemil Sağyaşar'ın kurucusu olduğu koroyla gerçekleştirme ve hayata yeniden sarılma fırsatı yakalıyor.

Haberin Devamı

Cemil Sağyaşar; kendisi büyük duayen, Türk Sanat Müziği'nin büyük emektarı Mustafa Sağyaşar'ın oğlu. 37 yıllık sanat yaşamında birçok başarılı işe imza attı. İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı Şan Bölümü'nde eğitim gördü. Uluslararası Shining Star Şarkı Festivali Müzik Direktörlüğünü üstlendi. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda çeşitli ödüllerin sahibi oldu. Altın Güvercin, Pamukkale Şarkı Yarışması, FIDOF Litvanya, İspanya Kanarya Adaları, Tenerife Universong yarışması gibi yarışma ve festivallerden önemli derecelerle döndü. Hatta “Gel” bestesiyle Eurovision Türkiye finali beşincilik ödülünü aldı. Erol Pekcan Jazz Orkestrası ve 40 kişilik Big Band eşliğinde çeşitli konserlere imza attı. Zorlu PSM, İngiliz Kraliyet Ailesi mensubu Prens Edward huzurunda ve uluslararası devlet protokollerinde jazz konserleri verdi. Kendisinin “Nostalji”, “Senfonik İstanbul”, “Ve Ben Yalnızım” isimli solo albümleri bulunuyor.

8 Mart Kadınlar Günü: Cemil Sağyaşar Ailesi TSM Korosu

Cemil Sağyaşar aynı zamanda oldukça yenilikçi. Burcu Kova. Kova burcu özelliği olarak taşıdığı hümanist, adil, eşit, toplumsal gibi değerlerin yanına teknoloji merakını da eklemiş. Sosyal medyayı ve yeni nesil dijital sektörü yakından takip ediyor. Konser kliplerinin tasarımı, kurgusu ve tanıtımlarının YouTube, Instagram, Facebook ve Twitter gibi dijital mecralarda yayınlanmasının yönetim sürecinde bizzat rol alıyor.

8 Mart Kadınlar Günü: Cemil Sağyaşar Ailesi TSM Korosu

Bütün bu başanlarıyla birlikte hem iyi bir öğretmen, hem de öğrencilerine abi, kardeş, dost oldu. Hayatlarını, dertlerini dinleyerek bu kadınların içerisindeki potansiyelleri dışarı çıkarabilmeleri için yürek oldu. Ne mutlu kadına değer veren, kadınların filizlenip çiçek açmasını sağlayan böyle erkeğe... Ne mutlu kadınları yüreklendiren ve onlarla egosuz yakınlık kurabilen ve asla kendisini düşünmeden kadınlara kendine güven aşılayan böylesine değerli erkeklere...

Haberin Devamı

İşte bu kadınlar her hafta derslerine katılarak nasıl daha iyisini yapabileceklerine dair çalışıyor. Yeni projeler üretiyorlar. Kendilerini sürekli geliştirerek, yerli ve yabancı repertuarları ile usta Cemil Sağyaşar şefliğinde konserlerine devam ediyorlar. Hatta konserlerinden birine aynı zamanda Yeşilçam aşığı olan bu kadınların, hayranı olduğu usta sanatçı Belkıs Özener konuk oluyor. Onunla birlikte sahnede şarkılarını seslendiriyorlar. Adeta kendi mucizelerini gerçekleştiriyorlar.

8 Mart Kadınlar Günü: Cemil Sağyaşar Ailesi TSM Korosu

Hayallere ulaşmanın yaşının olmadığını bana gösterdiği için annemle ve bu harika kadınlarla gurur duyuyorum. Hayatta küçük-büyük yaşadıkları tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta kalmayı başarabilen bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder