Gizem Şeho Çocuğunuzun burcuna göre yarıyıl tatilinde yapabileceğiniz aktiviteler
HABERİ PAYLAŞ

Çocuğunuzun burcuna göre yarıyıl tatilinde yapabileceğiniz aktiviteler

Ebeveynlerin en çok merak ettiği konular; çocuklarının ileride hangi mesleği seçecekleri, kimlerle arkadaşlık edecekleri, nasıl bir karaktere sahip olacakları. Hele ki çocukluktan ergenliğe adım atılan süreçte inişli çıkışılı duygu durumları, öfke patlamaları, kendileri ile başbaşa kalma istekleri anne ve babaları oldukça endişelendiriyor. Büyüdüklerinde de de aynı tepkileri gösterecekler mi, karakterleri nasıl şekillenecek gibi soruları kendilerine soruyorlar. İşte bu noktada astrolojik doğum haritalarının incelenmesini gerekli buluyorum. Anne babalara bilinçli bir farkındalık katacak olan haritalar hem hassas dönemlerinde onlara nasıl yaklaşacaklarını daha iyi bilmelerini hem çocuklarını daha iyi tanımalarını hem de geleceğe dair kaygılarının giderilmesini sağlayacaktır.

Haberin Devamı

17 Ocak - 3 Şubat arası okullar yarı yıl tatiline giriyor. Çocuklarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz bu dönemde onları daha yakından tanıyıp, iç dünyalarını aydınlatarak keyifli bir hale getirebilirsiniz. Unutmayın çocuğunuzu sadece Güneş burcu üzerinden değerlendirmeyin, yükselen burcu ve bilinçaltı duygularını açığa çıkaran Ay burcu da bu konuda etki ediyor. Burçları okurken bu bilgileri de göz önünde bulundurun.

Keyifli okumalar.

Koç:

Çocuğunuzun burcuna göre yarıyıl tatilinde yapabileceğiniz aktiviteler

Ateş grubunun lider burcudur. Koç’un yönetici gezegeni ise mücadele ve aksiyon gezegeni Mars’tır. Girişimci yönü yüksek olan bu burç cesurdur ve risk almayı sever. Eğer çocuğunuz Koç burcu ise bu tatilde mutlaka enerjisini dışarı vurmasını sağlayacak aktivitelerde onunla birlikte bulunun. Koşuya çıkın, balık tutun. Kickbox, karate, dans gibi enerjisini atabileceği alanlara yönlendirin.

Boğa

Toprak grubunun ayakları yere basan, risk almayı sevmeyen burcunu Venüs yönetir. Venüs güzellik, estetik ve sanatla ilintilidir. Boğa burcu çocuğunuzu bu tatilde kendini güvenli hissedeceği, daha evvelden keyif aldığı yerlere götürebilirsiniz. Yeni bir yer keşfetmektense müdavimi olduğu ve çok sevdiği yere gitmeyi tercih edecektir. Aynı zamanda yemek yemeyi de bir keyif olarak gören çocuğunuzu çikolata müzesi gibi ilgisini çekecek yerlere götürebilirsiniz. Ya da yemekle ilgili workshoplara yazdırabilirsiniz. Ne de olsa geleceğin gurmesi yetişiyor!

Haberin Devamı

İkizler

Çocuğunuzun burcuna göre yarıyıl tatilinde yapabileceğiniz aktiviteler

Hava grubunun entelektüel burcudur. Bilgiye ve okumaya doymaz. Hem araştırmacı hem de meraklıdır. Yöneticisi iletişim gezegeni Merkür’dür. İletişiminizi çok sıkı tutmanız gereken İkizler burcundaki çocuğunuzla kitapçı, sahaflar ve kütüphanelerin yolunu tutabilirsiniz. Yaratıcı yazarlık ve kitap okuma kulüplerine yazdırabilirsiniz. Böylece çocuğunuz hem yeni bilgiler öğrenecek hem de öğrendiği bilgileri tartışabileceği bir ortam yakalayacak.


Yengeç

Duygusal mı duygusal bir çocuk var karşınızda. Malum su grubunun öncüsüdür. Bilinçaltı duygularımızı dışa vuran Ay ise yöneticisidir. Evine ve ailesine bağlı fakat biraz hassas ve alıngandır. İşe duygularını ifade etmesine izin vermekle başlayabilirsiniz. Eşya, anı, dost biriktirmekten keyif alır. Onunla herhangi bir yerde yapacağınız bir aktivite bile geriye dönüp baktığında nostaljiye önem veren bu çocuk için büyük bir anı olabilir. Hatta bu anları fotoğraflarla ölümsüzleştirmek isteyecektir. Onu sevdiğinizi hissettirerek değerli anlarınızı ölümsüzleştirin, emin olun kaç sene geçerse geçsin bu tatili sevgiyle hatırlayacaktır.

Haberin Devamı

Aslan

Çocuğunuzun burcuna göre yarıyıl tatilinde yapabileceğiniz aktiviteler

Ateş parçası Aslan burcu liderdir. İhtişamı ve öne çıkmayı sever. Kendisini özel hissetmek ister. Yöneticisi Güneş’tir. Bu yüzden Aslan burçları da yöneticisi gibi ışıl ışıl parlar, etrafına ışık saçar. Girdiği ortamlarda dikkatleri çeker. Ona arkadaşlarını ağırlayabileceği bir ev partisi organize etme fırsatı tanıyın. Eminiz bu durum gururunu okşayacaktır. Çünkü bu partide hem arkadaşları ile vakit geçirecek, hem onlarla tek tek ilgilenecek, hem de ev sahibi olarak onları ağırlamaktan büyük keyif almış olacaktır.

Başak

Toprak grubunda yer alan Başaklar disiplinli ve kuralcıdır. Aynı zamanda bir hayli de titizdir. Yönetici gezegenleri, İkizler burcunun da olduğu gibi, iletişim gezegeni olan Merkür’dür. Çocuğunuz tatilde bile olsa sistemli ve düzenli olmak isteyecektir. Hangi aktiviteyi yapacak olursanız olun yeterki kendisine önceden bildirin. Ona göre kendisini hazırlasın ve programlasın.

Terazi

Hava grubunun sanat düşkünü Terazi burçları Venüs gezegeni tarafından yönetilir. Zannedilenin tersine son derece uyumlu bir burçtur. Keskin bir güzellik anlayışına sahip çocuğunuzu sinema, tiyatro, sanat galerileri gibi çeşitli sosyal faaliyetlerle buluşturabilirsiniz. Karşınızdaki çocuk her ortama uyum sağlayabileceği için karşılıklı olarak keyif alabileceğiniz bir çok aktivite üretebilirsiniz.

Akrep

Çocuğunuzun burcuna göre yarıyıl tatilinde yapabileceğiniz aktiviteler

Hiçbir şeyi unutmayan, hatta bir ömür boyu akıllarında tutabilecek su grubunu temsil eden bir çocuk... Yöneticisi aksiyon gezegeni Mars’tır. Tabii büyük dönüşüm gezegeni Plüton’un da etkisi büyük. Bu burçtaki çocuğunuzun damarına basmayın yeter. Onu serbest bırakırsanız saygınız sayesinde onun da size olan saygısı artar. Gizemli şeylerin peşinden gitmeyi seven çocuğunuzu antik kentlere, saray ya da müzelere doğru bir yolculuğa çıkarırsanız tarihi kurcayalacaktır. Böylece derslerine de katkı sağlamış olursunuz.

Yay

Sırt çantasını alıp dünyanın tozununu dumanına katacak bir burçtan bahsediyoruz. Özgürlüğüne düşkün, sevdiği şeylere tutku ile bağlı... Hatta bu tutku fanatizm boyutuna gelebilir. Ateş grubuna aittir. Yönetici gezegeni ise bolluk ve bereketi temsil eden Jüpiter’dir. Onu kendisini özgür hissedeceği parklara, bahçelere ya da kayak merkezlerine götürebilirsiniz. Yaz-kış olması onun için farketmez. Kendisini özgür hissetsin yeter. Fanatizm duyduğu bir alan ya da birileri varsa; örneğin bu bir futbol takımı ya da sanatçı olabilir. Birlikte maça ya da konsere de gidebilirsiniz.

Oğlak

Satürn’ün yönettiği sorumluluk sahibi Oğlaklar çalışkan ve disiplinlidir. Toprak grubunu temsil eden burç, az ve öz insanlardan hoşlanır. Kalabalık ortamlardan ve sosyal faaliyetlerden fazla keyif almaz. Mantıklı ve somut şeylerden hoşlanan Oğlak burcu çocuğunuzu bir bilim merkezine götürebilirsiniz. Yeni buluşlar ve keşifler hoşuna gidecektir. Aynı zamanda kendisini rahat hissedebileceği sadece bir iki yakın arkadaşı ile de vakit geçirmesini sağlamak ona keyif verebilir.

Kova

Çocuğunuzun burcuna göre yarıyıl tatilinde yapabileceğiniz aktiviteler

Marjinal Uranüs gezegeninin yöneticisi olduğu sosyal yardımlaşmayı seven Kova burçları toplumsal bir burç. Duyarlı bir çocuğunuz var. Her daim adaleti ve eşitliği savunur. Aynı zamanda entelektüel olan bu burç sıradan olan şeylerden hoşlanmaz. Rutini sevmez. Özgürlüğüne düşkündür. Yeni deneyimlere açıktır. Çocuğunuzla birlikte sosyal yardım derneklerini ziyaret edebilirsiniz. Yardımcı olmak çocuğunuzun ruhuna iyi gelecektir.

Balık

Hayaller gezegeni Neptün’ün yönettiği Balık burçları hassas bir yapıya sahiptir. Yalnız zaman zaman hayal ve gerçeği karıştırıp kendilerini kandırabilirler. Su grubunu temsil eden fazla duygusal çocuğunuzun bu enerjisini müzik, resim gibi sanat atölyeleri ile fırsata dönüştürmesini sağlayabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder