Gizem Şeho Merkür Koç burcunda
HABERİ PAYLAŞ

Merkür Koç burcunda

11 Nisan - 27 Nisan tarihleri arasında Merkür Balık burcundaki sisli, puslu havasından çıkıp cesur ve atılgan Koç burcuna giriş yapıyor.

Merkür, hayattaki iletişim biçimimizdir. Kişinin zihninin nasıl çalıştığını gösterir, iletişimimizin hızı ve hareketliliği konusunda ipuçları verir. Akıl ve mantığımızın nasıl çalıştığını ifade eden Merkür, konuşma, yazma, yorumlama becerilerimizi temsil eder. Sinir sistemimiz hakkında da fikir verir. Hem eril hem dişildir. Hangi burçtaysa ona göre eril veya dişil enerjiyi kendisine yükler. Merkür benefik adının verildiği iyicil bir gezegen. Ancak yine bulunduğu burca ya da yakınındaki gezegenlere göre malefik yönü de olabilir. İkizler ve Başak burçlarının yönetici gezegenidir. Yani zihinsel ve analitik özellikleri de içine katar. Zodyak'ta 3. evi temsil eder. Yakın çevre, kardeşler, komşular, kısa seyahatler, yaratıcı yazarlık, eğitim, ticaret gibi konuları gösterir.

Haberin Devamı

Merkür Koç burcunda hangi konuları temsil eder?

Merkür'ün Balık burcundaki seyri, bizi sisli, bulanık, dalgınlığın yoğun olduğu iletişimlere iterken, olaylara çabuk inanabilecek yönümüzü de ortaya çıkarmıştı. Şimdi ise Merkür'ün Koç burcuna geçiyor ve daha cesur, kendinden emin bir döneme giriş yapıyoruz. Venüs'ün de bir süredir İkizler'de konumlanması bunu destekleyecektir. (Merkür'ün İkizler'in yönetici gezegeni olduğunu belirtmiştim.) Öne çıkacağımız, iddialı olacağımız, sabırsız davranacağımız, konuşmaktan çekinmeyeceğimiz, hızlı kavradığımız ve yorumladığımız bir döneme giriyoruz. Bu dönemde sorgulamadan ani kararlar, riskler alabiliriz. Karşımızdakine düşünmeden kırıcı sözler söyleyebiliriz. Fikirlerimizin sonuna kadar arkasında durabiliriz. Tartışmaktan kaçınmalıyız.

Doğum haritalarınızdaki Merkür karşınızdaki kişilerle nasıl bir iletişim kurduğunuzu gösterir. Ancak aldığı açılara ve diğer gezegenlerle kurduğu açılara bağlı olarak haritanın bütününe bakmak gerekir. Natal, yani gerçek doğum haritanızdaki Merkür burcunuzu öğrenmek ve doğum haritalarınızla ilgili daha detaylı bilgi almak için mail adresimden ya da instagram'da @astrolock hesabı üzerinden bana ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

İletişimi sembolize eden Merkür gezegenine uygun çok sevdiğim Christian E. Bingaman sözü ile noktalayayım;

Etkili iletişim iki yönlü bir süreçtir, bir verici ile bir alıcı arasındaki düşünce alışverişidir. Her bir tarafın bu sürece katılımı geçmiş deneyler, değerler, ihtiyaçlar ve duygulardan çıkan kişisel algılamalara dayanır.

Merkür Koç'un burçlara etkisi

Koç ve Yükselen Koç: Bu transit burcunuzda gerçekleşiyor. Kendinizi daha rahat, daha cesur ifade edebileceğiniz bir dönem olacak. Yeni girişimler için bu dönemi değerlendirebilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğa: Düşüncelerinizde geriye çekilme vakti. İçe dönük olacağınız bu dönemde iletişim kurma konusunda kimseye güvenmeyeceksiniz. Hayatınızı gözden geçirirken; spiritüel, meditasyon, şifa ile ilgili çalışmalardan çok başarılı sonuçlar alabilirsiniz. İçsel olarak kendinizi geliştirme fırsatı bulabileceğiniz konular, 'zihin sağlığı' sayfamızda: https://www.posta.com.tr/saglik/zihin-sagligi

İkizler ve Yükselen İkizler: Arkadaşlarınızla fikir alışverişinde olabileceğiniz, hedefleriniz konusunda hızlı ve pratik olabileceğiniz bir zaman dilimi. Bu dönemde hayalleriniz konusunda yeni planlar yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Kariyer evinizde gerçekleşecek olan Merkür Koç buluşması, sizi yeni işler konusunda güzel gelişmelere ve atılımlara itebilir. Üstlerinizle ilişkilerinizde ise ağzınızdan çıkabilecek cümlelere karşı dikkatli olmalısınız.

Merkür Koç burcunda

Aslan ve Yükselen Aslan: Yurt dışı, uluslararası, medya konularında iletişiminizi arttıracak fırsatlar kapıda bekliyor. Kendinizi eğitim ve felsefe konularında geliştirebilirsiniz. Bol bol okuyup, araştırma yapabilirsiniz.

Başak ve Yükselen Başak: Eşinizin kaynakları, kredi ve borç konularında atılım yapabileceğiniz bir dönem. Dış kaynaklardan destek görebilirsiniz. Psikolojik, ruhsal konularda da atılım yapabileceğiniz bir dönem. Bu bir tedavi sürecini başlatmak ya da bu konularda kendinizi geliştirmek de olabilir. Neler yapabilirim diye merak ediyorsanız sizi 'zihin sağlığı' sayfamıza alalım: https://www.posta.com.tr/saglik/zihin-sagligi

Terazi ve Yükselen Terazi: İkili ilişkilerinizde iletişiminiz kuvvetleniyor. Ancak partnerinizi düşünmeden konuşarak kırmamaya özen gösterin. İş ortaklarınızla da projelerin hızlanması açısından ideal bir dönem. Verim alabileceğiniz yeni fikirlerle atılımlar yapabilirsiniz. Neler yapabilirim diye merak ediyorsanız sizi 'aşk & ilişkiler' sayfamıza alalım: https://www.posta.com.tr/insan/ask-iliskiler

Akrep ve Yükselen Akrep: Günlük hayatınızı ve iş hayatınızı yoluna koymanın zamanı geldi. Sağlık konusunda atılımlar yapabilirsiniz. Bedeninizi daha sağlıklı hale getirmek için evde online spor derslerine başlamak ya da sağlıklı beslenmek gibi. Daha hareketli ve enerjik olacaksınız. Evde ne tür sporlar yapabilirim diye düşünüyorsanız sizi 'egzersiz & diyet' sayfamıza alalım: https://www.posta.com.tr/insan/egzersiz-diyet

Merkür Koç burcunda

Yay ve Yükselen Yay: Keyifli geçen bu süreçte, hobileriniz konusunda ilerleme kaydedebilirsiniz. Dijital mecralarda yeteneklerinizin öne çıkabileceği bir dönem. Partnerinizle aranızdaki iletişim hareketleniyor. Eğer çocuğunuz varsa onunla olan iletişiminiz de daha aktif hale gelecek. Çocuklarınızla nasıl daha iyi iletişim kurabileceğinizi düşünüyorsanız sizi 'ebeveyn' sayfamıza alalım: https://www.posta.com.tr/ebeveyn

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Aile büyüklerinize isteklerinizi, düşüncelerinizi daha kararlı bir şekilde aktarabileceksiniz. Ancak bunları ifade ederken hassas davranmaya dikkat edin. Eğer hane değiştirme ya da gayrimenkul işleriniz var ise bu dönem işler hızla çözülebilir.

Kova ve Yükselen Kova: Yakın kardeşleriniz, komşularınız ve çevrenizle uyum içerisindesiniz. Ancak düşünmeden konuşmamaya ve kırıcı olmamaya özen gösterin. Ticaret, medya, teknoloji, online eğitim konularında atılımlar yapabilirsiniz.

Balık ve Yükselen Balık: Gelirlerinizi arttırmanın yollarını bulabileceğiniz bir zaman dilimi. Uzun süredir parasal olarak sıkıntılı geçen dönemden sonra bu süreci iyi değerlendirin. Yeni iş fırsatları gelebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder